Nu mai este o noutate pentru nimeni că mineritul de Bitcoini dăunează mediului. Acest proces se referă la consumul intensiv de energie necesar pentru a produce noi monede și la siguranța că rețeaua de plăți este una sigură și verificată. Minerii de criptomonede utilizează calculatoare special concepute pentru a rezolva ecuații matematice complexe, care permit să desfășoare în mod eficient tranzacții cripto. Minerii sunt recompensați pentru eforturile lor, fiind plătiți în criptomonede.
Cu toate acestea, întregul proces utilizat pentru a crea un Bitcoin necesită multă energie și poate consuma mai multă energie decât câteva state luate la un loc, cum ar fi Finlanda și Elveția.
CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat luna trecută că compania sa de mașini electrice va înceta să accepte Bitcoinul ca formă de plată din cauza preocupărilor legate de mediu, determinând ca prețul bitcoinului să scadă cu 5% în câteva minute. Iar săptămâna trecută, Bitcoin-ul s-a depreciat și mai mult, după ce autoritățile din provincia chineză Sichuan au interzis mineritul criptomonedei.
Bitcoin-ul nu este atât de anonim pe cum se crede. La începutul acestei luni, oficialii americani au declarat că au reușit să recupereze 2,3 milioane USD în Bitcoin de la un grup cibernetic fraudulos implicat în atacul ransomware asupra Colonial Pipeline. FBI a declarat că agenții săi au putut identifica un portofel de monede virtuale pe care hackerii l-au folosit pentru a colecta plăți de la Colonial Pipeline. Ideea principală a Bitcoinului a fost să ofere anonimitate, dar s-a dovedit că dacă este folosit prea mult pentru a obține bunuri și servicii reale, atunci devine posibil, în cele din urmă, să îți conectezi adresa sau identitatea fizică la identitatea ta digitală.
Bitcoin-ul nu funcționează bine ca monedă. În teorie, moneda trebuia să ofere un mediu de schimb anonim și eficient, dar nu a funcționat. E „lent și greoi” într-o lume în care vitează e cerința principală. În plus este extrem de volatil. „O fluctuație de 30% într-un interval de nici 24 de ore reprezintă îi taie orice șansă la a deveni mijloc de plată eficient. Și cu astfel de defecte, rămâne de fapt doar un pseudoactiv de speculație, în care unii câștigă, iar alții pierd. ”, declară cei de la CNBC.
Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes pe bursă.