Elon Musk lovește Bitcoin-ul

Luni, dominația Bitcoin a scăzut la minimul ultimilor trei ani, de 40%, după ce președintele Tesla, Elon Musk, a publicat pe Twitter informații despre deținerile Bitcoin ale producătorului auto. Astfel, criptomoneda a testat suportul de la 42 185 USD, cel mai mic nivel din februarie. În același timp, capitalizarea tuturor activelor digitale aflate în circulație a scăzut la 2,11 mii de miliarde USD, în timp ce un volum mediu zilnic de tranzacționare este înregistrat la 256 miliarde USD.

În cel mai recent tweet al său la acest subiect, Musk a spus „Tesla nu a vândut niciun Bitcoin”. Cu o zi mai devreme, el a sugerat că Tesla ar fi putut face acest lucru, iar săptămâna trecută, Musk a spus că Tesla (TSLA.O) va înceta să încaseze Bitcoin ca plată din cauza preocupărilor de mediu referitoare la consumul de energie pentru procesarea tranzacțiilor.


„Piața a demonstrat că poate reacționa la tweet-urile lui Elon și în cazul în care comentariile sale continuă, prețul (Bitcoin) se poate menține sub 50 000 USD pentru mult mai mult timp”, a declarat președintele rețelei globale de plăți Mercuryo. Eterul, legat de blockhain-ul Ethereum, a scăzut până la 3 123,94 dolari și a fost tranzacționat ultima dată cu 8,3%, la 3 291 USD. Dogecoin a scăzut cu 6%, la 0,48 dolari SUA, potrivit trackerului de date criptografice CoinGecko.com.

Un cont de Twitter verificat, denumit @CryptoWhale, a spus: „Bitcoinerii se vor pălmui în trimestrul următor când vor afla că Tesla a renunțat la restul deținerilor lor Bitcoin.” Ca răspuns, Musk a scris: „Da, așa e!”. Adică nu e clar dacă a confirmat vânzările sau dacă s-a referit doar la faptul că s-a confruntat cu critici.

Între timp, investitorii instituționali nu par să fie îngrijorați de scăderile recente ale prețurilor monedelor digitale. Dacă ne uităm la fondul Grayscale, atunci vom observa că, în ciuda vânzării recente, numărul de monede Bitcoin deținute de fond nu s-a schimbat.


Sursa: Reuters, Cryptomarketcap

Voting postare: 3

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

Articole asemănătoare

Bitcoin: o nouă bulă speculativă?

Bitcoin: o nouă bulă speculativă?

Valoarea de piață totală a monedelor digitale a depășit, în premieră, pragul de un trilion de USD, în contextul în care prețul Bitcoin-ului ..
  •   1
  •   4
  •   1308
  •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate