Câștigă pierzând!

V-ați pus vreodată întrebarea, de ce nu îi vedem niciodată pe cei care câștigă locurile II sau III la olimpiadă plângând? Ba din contră, aceștia se bucură la fel de mult ca cel care a câștigat aurul. M-am întrebat de ce?!

În cele ce urmează am să vă împărtășesc o mică parte dintr-o filosofie antică, demult uitată, însă aplicabilă până în zilele noastre. Astfel, putem vorbi despre legea schimbului echivalent, lege care presupune să pierzi ceva la fel de valoros precum ceea ce vrei sa obții. Această lege guvernează viețile oamenilor până în ziua de azi și se aplică chiar daca noi nu suntem conștienți de prezența ei. Nu ați simțit niciodată că atunci când ați început ceva nou, în jurul vostru apar provocări, pierdeți și relegați prietenii, practic întreaga configurație a vieții se schimbă? Dacă da, atunci înseamnă că ați conștientizat activitatea legii schimbului echivalent în viața voastră.

CUM PUTEM FOLOSI ACEASTĂ LEGE ÎN AVANTAJUL NOSTRU?

Această lege a fost pentru prima dată descoperită în antichitate, oamenii oferind adesea jertfe umane pentru a îmbuna zeii, pentru a atrage practic favorurile divinității. Mai târziu, această lege a primit numele de Legea Schimbului Echivalent în perioada feudală, perioadă în care erudiții alchimiști erau în căutarea pietrei filosofale.

Legea în sine reprezintă un trade, un schimb între două părți, noi și natura, mereu cu același scop și anume acela de a se realiza echilibrul perfect. Ceea ce ne avantajează însă este faptul că mereu putem alege ceea ce pierdem. Trebuie doar să fim conștienți de alegerile pe care le facem, sau de deciziile pe care le luăm.

De la bun început trebuie să înțelegem că natura nu funcționează niciodată împotriva noastră și că întotdeauna atunci când se întâmplă ceva nu se întâmplă fiindcă suntem pedepsiți, ci fiindcă noi trebuie să învățăm ceva de acolo. Astfel, învățând să acceptăm provocările, învățăm modul de lucru al universului, învățăm să căutăm esența în fiecare secundă a vieții noastre. Odată cu asta, atenția noastră la detaliile vieții va crește, ajungând ca la un moment dat atunci când suntem puși în fața situației de a lua decizii, să știm a evalua foarte clar valoarea ideii pentru care plătim ceea ce va duce indiscutabil la o mai bună filtrare a deciziilor, întrucât nu toate deciziile pe care le luăm își merită prețul.

Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!

În concluzie, în cazul în care tocmai ai avut un eșec sau nu ai reușit chiar tot ce ți-ai propus nu dispera, fiindcă de cele mai multe ori cu cât țelul este mai mare cu atât plata este mai grea. Însă, experiența dobândită este cea mai importantă valoare.
Autor: Kauni Isaac


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *