Ce faci, totuși, când ai reușit să strângi o sumă de bani și e timpul să faci ceva cu ei? Crezi că e mai sigur să îi investești într-o afacere sau, pur și simplu, să îți cumperi cea mai frumoasă casă într-o zonă centrală a orașului?
Multă lume, pornind de la idei preconcepute, este de părerea că dacă nu ai casa ta, ești o rușine. Este o rușine să stai în chirie și ești marginalizat. Simțul proprietății canalizează viața multor oameni pe deținerea lucrurilor materiale și pe sacrificii obsesive, lucru care este demn de compătimit.
Un studiu efectuat recent de Eurostat arată că ţara noastră se află pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de locuitori care trăiesc în locuinţe proprietate personală. Mai exact, 96% dintre români sunt proprietari şi doar 4% stau în chirie. În România, simțul proprietății este atât de accentuat, încât majoritatea oamenilor consideră că ar trebui să aibă o locuință în proprietate, sa acceseze un credit pentru care sa muncească toată viața, să-și anuleze vacanțele pentru a repara mansarda sau alte lucruri, să facă sacrificii.
Felul în care o persoană relaționează cu ceea ce îi este prioritar, reflectă anumite trăsături cu privire la nivelul său de dezvoltare intelectuală. Scopurile pe care ți le stabilești vorbesc despre ceea cea ești. Societatea noastră este influențată de mediul social și educațional în care trăim. Cu siguranță, există multă lume care să nu cunoască puterea educației. Însă, oameni pasionați de dezvoltare personală care să nu cunoască importanța educației, nu există.
Educația financiară este obligatorie și în cazul în care vrei să fii antreprenor, să investești într-o afacere care să-ți multiplice banii. În cele mai multe cazuri, cei care au început o afacere și au fost foarte bine informați și educați au avut o rată de succes mult mai mare.
Dincolo de informare și educare, trebuie să acționezi, să aplici în practică lucrurile pe care le-ai învățat. Or’ există oameni care ajung dependenți de informație, dar nu aplică nimic și constantă că, la un moment dat, ceea ce au învățat nu le folosește la nimic.
Noi vrem să credem că tu ești persoana care își dorește să studieze și să acționeze. Antreprenoriatul este, de departe, cea mai bună metodă de a face profit, pentru că așa poți obține independența financiară. La urma urmelor, profitul obținut din această activitate îți poate aduce și acele proprietăți despre care am vorbit, dar fără prea mult stres și sacrificii. Și pentru că o afacere profitabilă solicită timp, bani și, mai ales, cunoștințe, trebuie să fii pregătit pentru asta, să fii dispus să muncești foarte mult la început.
Așteptăm părerea ta în comentarii despre acest subiect și mai ales, spune-ne cum îți investești tu banii și dacă vrei să devii antreprenor.
Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes pe bursă.