Cât economisesc tinerii din principalele orașe din România?

Economisirea are un rol important în viața tinerilor și este un criteriu care sta la baza bunăstării familiilor lor. Deși majoritatea tinerilor români susţine că le place să își gestioneze finanţele personale, obiceiurile lor financiare rămân îngrijorătoare.  

Un studiu realizat de Millennial Money Report arată că mai puțin de 50% dintre tinerii români cu vârsta cuprinsă între 18 şi 38 de ani reușesc să economisească în mod constant. În același timp, la nivel general, românii adună bani cu circa 60% mai puţin în comparaţie cu vecinii bulgari şi unguri, relevă studiul. 

Cât economisesc tinerii din principalele orașe din România?

Brașovenii sunt în topul clasamentului la nivel național în ceea ce privește economisirea, ei reușind să economisească în medie 108,69 euro pe luna, urmați de bucureșteni care reușesc sa pună deoparte circa 89,25 euro lunar. Tinerii din Iași reușesc să adune circa 86 euro după cheltuielile din fiecare lună, iar cei din Cluj 83,31 euro pe lună, cu circa 60% mai mult față de timișoreni (50,17 euro). 

Conform Millennial Money Report, tinerii europeni care reușesc să economisească cel mai mult sunt germanii, care strâng circa 290 de euro în fiecare lună. Ei sunt urmați de britanici, cu 288 euro la fiecare salariu și de tinerii danezi, cu 266 euro economii pe lună.

Pe ce dau banii tinerii români?

Deși susțin că știu să fie chibzuiți și să economisească, tinerii nu-și țin prea mult banii în pușculițe. Peste 35 la sută dintre ei îi dau pe vacanţe, 22 la sută vor să îi folosească atunci când îşi cumpără o locuinţă, iar 10 la sută îi cheltuiesc pe alte lucruri. In topul investițiilor din primele economii ale tinerilor români se află hainele şi încălţămintea, bicicletele şi patinele cu rotile, cadourile pentru alții, telefoanele și accesoriile. 

Potrivit studiilor, investiţiile pe termen lung, în educaţie, sănătate sau pensii nu se află printre priorităţile generației "millenials". Acest lucru arată încă o dată cât de importantă este educaţia financiară de la vârste fragede, educație care trebuie să treacă dincolo de economisire și să ajungă la managementul bugetului personal şi la asumarea unui comportament financiar rațional. 

Vrei să ai mai mulți bani?

Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:

 1. Investește în educația ta
 2. Informează-te
 3. Fă-ți un plan
 4. Analizează-ți cheltuielile
 5. Economisește
 6. Multiplică-ți sursele de venit
 7. Investește
 8. Ajută-i și pe ceilalți

Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!

Voting postare: 6

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Educaţia financiară este tot atât de importantă ca cei 7 ani de acasă!

Educaţia financiară este tot atât de importantă ca cei 7 ani de acasă!

Indiferent de profesia pe care o avem, fiecare dintre noi intră în contact cu domeniul finanţelor. În momentul în care eşti plătit pentru ce..
 •   0
 •   0
 •   7206
 •   0
Economiseşte inteligent!

Economiseşte inteligent!

Primul pas pentru a începe să economiseşti este să decizi că vrei să economiseşti. Mulţi cred că nu pot să economisească, de aceea nici măca..
 •   0
 •   1
 •   2318
 •   0
Economiseşte mai mult mâine!

Economiseşte mai mult mâine!

Un obiectiv financiar pe care ar trebui să îl ai, pe lângă cel de a-ţi reduce datoriile, este să îţi creezi un fond de urgenţă la care să nu..
 •   0
 •   0
 •   1571
 •   0
De ce nu reușesc românii să economisească?

De ce nu reușesc românii să economisească?

Domeniul financiar este unul important în viața noastră. Iar într-o epocă a consumerismului în care ne aflăm, este greu să nu ne lăsăm tenta..
 •   4
 •   5
 •   2882
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate