Ce Inseamna Trading Online? Ghid Complet pentru Incepatori

În ultima perioadă ne este tot mai familiar termenul de trading online. Îl auzim des în social media sau poate chiar la prieteni care se ocupă de trading online. Dacă îți dorești să te familiarizezi cu acest termen și să înveți cât mai multe despre tradingul online, ești exact unde trebuie. În articolul de astăzi îți explicăm pe larg ce înseamnă trading online și îți oferim un ghid complet pentru începători care să-ți fie de folos în acest început de drum.
Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes pe bursă.

Ce Inseamna Trading Online? Ghid Complet pentru Incepatori


Sursă:pexels.com


În ultima perioadă ne este tot mai familiar termenul de trading online. Îl auzim des în social media sau poate chiar la prieteni care se ocupă de trading online. Dacă îți dorești să te familiarizezi cu acest termen și să înveți cât mai multe despre tradingul online, ești exact unde trebuie. 



În articolul de astăzi îți explicăm pe larg ce înseamnă trading online și îți oferim un ghid complet pentru începători care să-ți fie de folos în acest început de drum.



Ce inseamna Trading Online?


Sursă: pexels.com 


Vrem să-ți explicăm în termeni simpli și ușor de înțeles ce înseamnă trading online și cum funcționează acestea. 



Trading online  este o metodă care facilitează cumpărarea și vânzarea de instrumente financiare precum fonduri mutuale, acțiuni, obligațiuni, obligațiuni suverane din aur, instrumente derivate, acțiuni, ETF-uri și mărfuri prin intermediul unei interfețe electronice.



Cu alte cuvinte tradingul online  a simplificat un proces complex în câteva clickuri. 



Dacă îți dorești să te familiarizezi cu acest termen și să înveți cât mai multe despre tradingul online, ești exact unde trebuie. ÎNSCRIE-TE la cursul GRATUIT!




Cu câteva decenii în urmă, un cumpărător sau un vânzător trebuia să apeleze la un broker la telefon sau fizic pentru a executa o tranzacție, ceea ce presupunea un efort și un timp semnificativ. Anterior, un broker avea acces pentru a modifica și a executa tranzacțiile. 



Cu tranzacțiile online, controlul este chiar în mana ta. Acest lucru a asigurat o experiență mai bună pentru utilizator și transparență.



Ce este si ce face un Trader?


Sursă: pexels.com


Dacă ne-am lămurit cu ceea ce înseamnă trading este important să știm și ce înseamnă trader, și mai ales ce face acesta în trading online. 



Pe piețele financiare, un trader este o persoană care cumpără și vinde diverse instrumente financiare, inclusiv acțiuni, obligațiuni, mărfuri și valute. 



Rolul său este similar cu cel al unui broker, dar comercianții acționează de obicei în nume propriu, în timp ce brokerii acționează în numele clienților lor.



Traderii diferă de investitori în principal prin durata de timp în care își păstrează activele. În general, investitorii își păstrează investițiile pentru o perioadă mai lungă de timp, în timp ce traderii încearcă să profite de tendințele mai scurte și de fluctuațiile de preț.



Traderii pot lucra pentru o instituție financiară, tranzacționând cu banii unei companii. Cu toate acestea, cel mai adesea aceștia tranzacționează pentru ei înșiși, folosind banii proprii și păstrând orice profit (suferind în aceeași măsură  și pierderi în cazul în care piața merge împotriva poziției lor).



Vrem să-ți explicăm în termeni simpli și ușor de înțeles ce înseamnă trading online și cum funcționează acestea, ce este si ce face un Trader, tipuri de Trading, trading pe termen lung, trading pe termen scurt, platforme de Trading Online, instrumente si Strategii de Trading și alți termeni foarte importanți. îNSCRIE-TE la cursul GRATUIT!


Tipuri de Trading


Sursă foto: admiralmarkets.com


Ce trebuie să știi, este că pe piață există  mai multe tipuri de traderi care folosesc diferite strategii de tranzacționare, printre care se numără:


Tranzacționarea de zi - Traderii de zi cumpără și vând instrumente financiare în aceeași zi, căutând oportunități pe termen scurt pe piață și încercând să profite rapid de ele. 



Scalping sau micro-trading - Un scalper face numeroase de tranzacții zilnic (de la zeci la sute), încercând să obțină un mic profit din fiecare tranzacție efectuată.



Momentum trading - Traderii de momentum se concentrează pe activele care se mișcă semnificativ într-o singură direcție, cu un volum mare. Aceștia încearcă să prindă impulsul și să profite cât mai mult  de pe urma acestuia.



Tranzacționarea tehnică - Traderii tehnici se concentrează pe grafice și diagrame. Aceștia folosesc diferiți indicatori tehnici și analizează graficele, căutând mereu semnale de cumpărare sau de vânzare. 



Tranzacționarea fundamentală - Traderii fundamentali se concentrează pe analiza fundamentală și examinează evenimentele corporative, anticipând întotdeauna rapoartele de profit, fuziunile și achizițiile, reorganizările și altele, care pot afecta prețul unui activ. 



Swing trading - Traderii de tip swing își mențin adesea pozițiile mai mult de o zi, încercând să captureze o tendință. Aceștia folosesc analiza tehnică pentru a căuta active cu un impuls de preț pe termen scurt.



Traderii folosesc o varietate de strategii pentru a cumpăra și vinde active și pentru a gestiona riscurile în vederea maximizării profiturilor. Aceștia, pot utiliza, de asemenea, analiza și cercetarea pieței pentru a-și fundamenta deciziile de tranzacționare.



Trading pe termen lung


Sursă foto: thebalance.com


Atunci când durata dintre cumpărare și vânzare variază între câteva luni și câțiva ani, se vorbește de tranzacționare pe termen lung.



Dar de ce să alegi tradingul pe termen lung? 



Am pregătit pentru tine o listă de avantaje și dezavantaje pe care e bine să le cunoști înainte de a tranzacționa: 



Avantaje



Mai puțin stresant 


Nu este nevoie să urmărești în mod constant piața atunci când tranzacționezi pe termen lung. Poți ignora condițiile actuale ale pieței și te poții concentra pe condițiile viitoare ale pieței. Cu alte cuvinte, nu trebuie să îți dădăcești acțiunile.



Economie de timp 


Poți dedica timpul economisit din urmărirea constantă a pieței altor activități productive. Poți studia piața sau alte acțiuni și poți face cercetări amănunțite înainte de a lua decizii de cumpărare sau de vânzare.



Compounding 


Tranzacționarea pe termen lung te ajută să profiți de puterea de compunere. Vei putea investi dividendele înapoi pe piață pentru a obține mai mult profit.



Economisește taxe 


Tranzacționarea pe termen lung te ajută să economisiți taxe. Majoritatea traderilor pe termen scurt trebuie să plătească aproximativ 20%-30%, în timp ce activitățile de tranzacționare pe termen lung sunt taxate  doar cu 5%-15%.



Dezavantaje



Șansa de a pierde 


Tranzacționarea pe termen lung necesită investirea capitalului pe termen lung și s-ar putea să pierzi  o volatilitate a pieței pentru a face bani.



Cunoștințe aprofundate


Tranzacționarea pe termen lung presupune să ai cunoștințe aprofundate despre sectorul sau acțiunile în care investești. Pur și simplu nu poți lua decizii pe baza unor știri sau zvonuri.



Teme de casă/cercetare 


Trebuie să îți faci mereu temele dacă ai de gând să tranzacționezi pe termen lung, deoarece nu te poți baza pe grafice sau diagrame pentru a lua o decizie de tranzacționare.



Răbdare 


Tranzacționarea pe termen lung necesită multă, multă, răbdare, iar nerespectarea acesteia va crea probleme pentru trader pe termen lung.



Trading pe termen scurt


Sursă foto: tribuneonline.com


Atunci când durata dintre cumpărare și vânzare variază între câteva zile și câteva săptămâni, se consideră că este vorba de tranzacționare pe termen scurt.


Și în cazul tradingului pe termen scurt, am pregătit pentru tine o listă de avantaje și dezavantaje, după cum urmează:



Avantaje



Mijloace mai rapide de a face bani


Beneficiile unei tranzacții pot fi realizate într-o perioadă scurtă de timp prin această metodă. Poții obține profituri în decurs de o zi investind în tranzacționarea intraday. 



Risc pe termen scurt 


Dacă descoperi că a fost luată o decizie greșită într-o tranzacție, poți elibera capitalul investit și îl poți reinvesti în acțiuni noi. 



Acest lucru se datorează faptului că capitalul este în pericol pentru o perioadă mai scurtă.



Dezavantaje



Volatilitatea pieței 



În timp ce te dedici tranzacționării pe termen scurt, există șanse să pierzi  o sumă semnificativă de bani din cauza volatilității de pe piețele de acțiuni.



Stres


Imprevizibilitatea piețelor de acțiuni face dificilă aflarea situației viitoare a capitalului tău.  Acest lucru, la rândul său, va crește nivelul de stres.



Consumatoare de timp


Tranzacționarea pe termen scurt necesită multă atenție. Este necesar să verifici  în permanență piața pentru a lua decizii de cumpărare și de vânzare.



Cum Functioneaza Tradingul Online?


Sursă foto: forexacademy.com


Tradingul online presupune cumpărarea și vânzarea de acțiuni, mărfuri, perechi valutare, criptomonede sau alte instrumente prin intermediul unei platforme de tranzacționare sau al unei aplicații mobile. 



Scopul acestora este de a genera randamente care să depășească performanța investițiilor de tip buy-and-hold. Tranzacționarea fiind  o formă de investiție speculativă. 



În timp ce investitorii pot fi mulțumiți cu randamente anuale care depășesc inflația, traderii ar putea căuta un randament procentual mai mare în fiecare lună. 



Profiturile din tranzacționare sunt generate prin cumpărarea la un preț mai mic și vânzarea la un preț mai mare într-o perioadă relativ scurtă de timp. Inversul este, de asemenea, adevărat: profiturile de tranzacționare pot fi obținute prin vânzarea la un preț mai mare și cumpărarea pentru a acoperi la un preț mai mic (cunoscută sub numele de "vânzare în lipsă ") pentru a profita în cazul piețelor în scădere. 



Cu toate acestea, trebuie să știi că vânzarea în lipsă este o metodă de tranzacționare cu risc ridicat, deoarece prețurile oricărui activ pot continua să crească - teoretic, fără limită împotriva ta.



De asemenea, este important să rețiii că, atunci când tranzacționezi online, de cele mai multe ori vei folosi produse derivate pentru a specula pe marginea mișcărilor de preț ale activelor suport - fără a deține vreodată activul în sine. 



Acest lucru se datorează faptului că produsele derivate precum CFD-urile urmăresc prețul activului pe care se bazează. Traderii care utilizează instrumente derivate nu iau niciodată în primire elementul suport, fie că este vorba de o marfă fizică, cum ar fi aurul sau petrolul, o monedă străină, Bitcoin sau un titlu de valoare, cum ar fi acțiunile unei companii. În comparație, dacă investești, vei cumpăra, deține și vinde un activ.  



Platforme de Trading Online


Sursă foto:busienssinthenews.com


Platformele de trading online oferă programe software care permit investitorilor să cumpere și să vândă acțiuni, fonduri și alte investiții direct, mai degrabă decât indirect, prin intermediul unui consilier financiar.



În ultimul deceniu a existat o explozie a investițiilor de tip DIY (DIY), ajutată de creșterea popularității tranzacționării cu ajutorul aplicațiilor pentru investitorii aflați în mișcare. Într-adevăr, cele mai mari patru firme de aplicații de tranzacționare reprezintă 40% din noile conturi de investiții deschise.



Cele mai mari platforme de tranzacționare DIY, printre care Hargreaves Lansdown, interactive investor și AJ Bell, continuă să domine piața. Cu toate acestea, în ultimii cinci ani, s-a înregistrat, de asemenea, o creștere a platformelor de tranzacționare fără comisioane, bazate pe aplicații, inclusiv eToro, Freetrade și Trading 212.




În loc să perceapă comisioane, aceste platforme realizează o marjă din marja de vânzare-cumpărare (sau diferența de preț) pentru acțiuni și produse mai complexe.



Având în vedere toate opțiunile, poate fi descurajant pentru investitori să găsească platforma de tranzacționare potrivită. Pentru a-ți veni în ajutor, am făcut o selecție cu  cele mai bune platforme de tranzacționare de pe piață, după cum urmează:



Trading 212: Trading 212 Invest - Peste 12.000 de acțiuni, trusturi de investiții și ETF-uri din Marea Britanie, SUA și Europa.



AJ Bell: Dealing Account -  Peste 3.700 de fonduri, 450 de trusturi de investiții și 3.400 de ETF-uri, la care se adaugă 8.200 de acțiuni pe 24 de piețe internaționale, inclusiv în SUA, Canada, Japonia și Europa.



Investitor interactiv - Trading Account - Peste 40.000 de opțiuni de investiții, inclusiv peste 3.000 de fonduri, 600 de trusturi de investiții și 1.000 de ETF-uri. Acțiuni de pe 17 piețe internaționale, inclusiv din SUA, Canada,Europa și Australia



IG: Online Trading Platform - Oferă 13.200 de acțiuni britanice, americane, europene și australiene, precum și aproape 3.000 de ETF-uri și 200 de trusturi de investiții.



Freetrade: General Investment Account - Peste 6.000 de acțiuni americane, britanice și europene, inclusiv peste 460 de ETF-uri și 170 de trusturi de investiții.



eToro: eToro Trading Platform - Peste 2.800 de acțiuni și 300 de ETF-uri, împreună cu 66 de criptomonede, 32 de mărfuri și 20 de indici.



Hargreaves Lansdown: Fund and Share Account - Peste 3.000 de fonduri, 8.500 de acțiuni britanice, americane, canadiene și europene, 1.400 de ETF-uri și 400 de trusturi de investiții.



 Instrumente si Strategii de Trading


Sursă foto: financemonthy.com


O strategie de tranzacționare este un plan care utilizează analiza pentru a identifica condițiile specifice ale pieței și nivelurile de preț. În timp ce analiza fundamentală poate fi utilizată pentru a prezice mișcările de preț, majoritatea strategiilor se concentrează pe anumiți indicatori tehnici.



Deși există o mare confuzie între "stil" și "strategie", există câteva diferențe importante pe care fiecare trader ar trebui să le cunoască. În timp ce un stil de tranzacționare este un plan general pentru cât de des veți tranzacționa și pentru cât timp veți ține pozițiile deschise, o strategie este o metodologie foarte specifică pentru a defini în ce puncte de preț veți intra și ieși din tranzacții.



Un stil de tranzacționare reprezintă preferințele tale în timp ce tranzacționați piața sau instrumentul ar fi frecvența și durata sau durata pe termen scurt a tranzacțiilor. Un stil de tranzacționare se poate schimba în funcție de modul în care se comportă piața, dar acest lucru depinde de faptul dacă dorești să te adaptezi sau să retragi tranzacția până când condițiile sunt favorabile.




Uite aici câteva tipuri de strategii:



Tranzacționarea pe tendințe - O strategie de tranzacționare a tendințelor se bazează pe utilizarea analizei tehnice pentru a identifica direcția impulsului pieței. De obicei, aceasta este considerată o strategie pe termen mediu, care se potrivește cel mai bine stilurilor de tranzacționare ale traderilor de poziție sau ale traderilor swing, deoarece fiecare poziție va rămâne deschisă atât timp cât trendul continuă.



Range trading - Tranzacționarea pe intervale este o strategie care încearcă să profite de piețele în consolidare - termenul pentru a descrie un preț de piață care rămâne între liniile de suport și rezistență. Range trading este popular în rândul traderilor pe termen foarte scurt (cunoscuți sub numele de scalpers), deoarece se concentrează pe preluarea profitului pe termen scurt, însă poate fi observată pe toate intervalele de timp și în toate stilurile.



Tranzacționarea breakout -  Breakout trading este strategia de a intra într-o anumită tendință cât mai devreme posibil, pregătită pentru ca prețul să "iasă" din intervalul său. Breakout trading este utilizat în mod obișnuit de către traderii de zi și de traderii de tip swing, deoarece profită de mișcările pieței pe termen scurt și mediu.



Tranzacționarea de inversare - Strategia de tranzacționare de inversare se bazează pe identificarea momentului în care o tendință curentă își va schimba direcția. Odată ce s-a produs inversarea, strategia va căpăta o mulțime de caracteristici ale unei strategii de tranzacționare a tendințelor - deoarece poate dura mai mult sau mai puțin timp.



Tranzacționarea cu gap-uri - apare atunci când nu a avut loc nicio activitate de tranzacționare. Acest lucru se întâmplă atunci când prețul unui activ se mișcă brusc la un nivel ridicat sau scăzut, fără nimic între ele, ceea ce înseamnă că piața s-a deschis la un preț diferit de cel de la închiderea anterioară.



Tranzacționarea perechilor - Tranzacționarea perechilor constă în găsirea perechii corelate de instrumente în care relația de evaluare a devenit nepotrivită, cumpărarea instrumentelor subevaluate și vânzarea celor supraevaluate. Scopul este de a obține profit indiferent de condițiile de piață, cum ar fi tendințele descendente, ascendente și așa mai departe.



Arbitraj - Arbitrajul este o tranzacție sau o serie de tranzacții prin care se generează profit fără să îți asumi vreun risc. 



Momentum trading - Strategia de tranzacționare momentum se bazează pe tendințele prețurilor și pe direcția pe care o iau. Acest lucru se întâmplă atunci când există o mișcare intensă a prețurilor (sau impuls), iar traderiii vând și cumpără active pentru o perioadă de timp. Odată ce există o schimbare de preț, impulsul se schimbă într-o direcție diferită.




Cum sa incepi in Trading Online?


Sursă foto: nairobowire.com


Dacă ești la început de drum în lumea tranzacțiilor online s-ar putea să te simți puțin intimidat, dar stai liniștit dacă ești dispus să înveți și să acumulezi cunoștințe noi ești pe drumul care trebuie. 



Spre exemplu dacă vrei să înveți mai multe despre piața Forex și trading aici, te poți orienta către un curs forex. Sau poate ești pasionat de investițiile la bursă. În acest caz te poți înscrie la un curs investiții pe bvb și așa mai departe. 



Deținând aceste informații vei știi totul despre modul în care tranzacționezi urmându-ți planul, fără să te lași condus de emoții și folosind toate instrumentele pe care le ai  la dispoziție pentru a-ți  spori potențialul de tranzacționare.



Uite aici 8 pași de care să ții cont dacă ești începător în tranzacționarea online:


  • Înțelege cum funcționează tranzacționarea.
  • Vezi și analizează exemple de tranzacții.
  • Cercetează piețele disponibile.
  • Cunoaște riscurile tranzacționării și cum să le gestionezi.
  • Află mai multe despre stilurile și strategiile de tranzacționare.
  • Creează-ți un plan de tranzacționare.
  • Pentru început tranzacționează pe un cont de practică.
  • Ulterior intră în tranzacționare prin deschiderea unui cont real.


Invatare si formare in trading


Sursă foto: financemonthly.com


Dacă vrei să aprofundezi domeniul tranzacțiilor online trebuie să știi că procesul de învățare și formare  este o călătorie pe tot parcursul vieții, iar călătoria fiecărui trader este unică. Sunt multe lucruri pe care va trebui să le stăpânești, dincolo de a ști când să intri și să ieși dintr-o tranzacție.



Specialiștii spun că pentru a învăța să faci trading, ai nevoie, în medie de o perioadă de învățare între  1-5 ani. Dacă ești deja familiarizat cu noțiunile de bază te poți orientă către un curs avansați sau curs intensiv. 



Tranzacționarea online este o afacere complicată. Da, tranzacționarea individuală poate fi interesantă și profitabilă, dar nu este ușor. 



Iată câteva lucruri pe care trebuie să le ai în vedere la începutul acestui drum:



O tranzacționare de succes necesită timp și angajament. 




Dacă ești la început de drum în tranzacționarea acțiunilor, cel mai bine este să eviți tranzacționarea pe timp de zi și să iei în considerare strategii pe termen mai lung. Frederick spune că "Day trading este de fapt cea mai proastă opțiune pentru investitorii începători".



În realitate, pentru fiecare persoană care face milioane de euro dintr-o tranzacție norocoasă, există mii de alte persoane care au pierdut bani încercând aceeași tactică.



Tranzacționarea implică anumite taxe



Nu lăsa ca emoția de a face un ban rapid să-ți distrugă atenția de la obligațiile față de Fisc. Este important să înțelegi modul în care impozitele pe tranzacții îți pot  afecta factura fiscală.



Cunoașterea este puterea pentru a tranzacționa în siguranță. 



În loc să urmărești orbește sfaturile "fierbinți" despre acțiuni de la un vecin sau recomandările analiștilor de pe Wall Street, merită să-ți dezvolți propriile idei de tranzacționare. Atunci când studiezi mișcările istorice ale acțiunilor și cercetezi singur o investiție, vei putea să te descurci cu încredere în fața volatilității pieței sau să-ți formezii o strategie de ieșire.



Crearea unui cont de trading


Sursă foto: charlesschwab.com


Dacă ai parcurs drumul de învățare și ești familiarizat cu acest domeniu poți începe cu crearea unui cont de trading. Dacă vrei să vezi cum funcționează întregul proces, poți începe cu deschiderea unui cont de practică, iar ulterior să treci la deschiderea unui cont real.



Alegerea unui broker de incredere


Sursă foto: ceupe.com


Pentru început vei avea nevoie de un broker pentru a face tranzacții, așa că vei dori să găsești unul care să îți placă și care să-ți ofere încredere. Există mai mulți brokeri în piață din care poți alege, fiecare cu propriile specializări.



Atunci când alegi un broker, alege unul cu instrumentele, caracteristicile și interfața care completează cel mai bine stilul și know-how-ul tău de trading. Alte lucruri pe care trebuie să le iei în considerare sunt structurile de comisioane, accesibilitatea în mișcare, instrumentele de analiză a acțiunilor și resursele educaționale. 



În cele din urmă, traderii începători vor dori o firmă care are o ofertă largă și care va fi acolo atunci când vremurile devin dificile.




Avantajele si Riscurile Tradingului Online


Sursă foto:mint.com


Tradingul online a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, datorită ușurinței și confortului de a tranzacționa online. 



Dar, o dată cu fiecare nouă tehnologie, apar atât avantaje, cât și dezavantaje, iar tranzacționarea online nu face excepție. 



În cele ce urmează îți vom prezenta  avantajele și dezavantajele tranzacționării online.



Avantaje



Accesibilitate - Platformele de tranzacționare online au facilitat accesul investitorilor la piețele financiare de oriunde din lume, atât timp cât au o conexiune la internet.


Rentabilitate - Platformele de tranzacționare online au adesea taxe și comisioane mai mici în comparație cu brokerii tradiționali, ceea ce le face mai accesibile pentru investitorii individuali.


Date în timp real - Platformele de tranzacționare online îți pun la dispoziție date în timp real despre prețurile acțiunilor, știri și alte informații de pe piață, permițând investitorilor să ia rapid decizii în cunoștință de cauză.


Flexibilitate - Platformele de tranzacționare online oferă o mai mare flexibilitate în ceea ce privește orele de tranzacționare, permițând investitorilor să tranzacționeze în afara orelor obișnuite de lucru.


Control - Platformele de tranzacționare online oferă un control mai mare asupra investițiilor lor, permițându-ți să își monitorizezi portofoliile și să faci tranzacții în timp real.



Beneficiile tradingului online


Sursă foto: invetopdedia.com


Tradingul online vine și cu beneficii către traderi. Uite aici o selecție a celor mai importante beneficii pe care ți le poate oferi tranzacționarea online. 



Este convenabil 



Când vine vorba de tranzacționarea online, trebuie doar să creezi un cont de tranzacționare prin internet și ești gata. Nu ești legat de timp și loc atâta timp cât ai o conexiune la internet. 


Prin urmare, tranzacționarea online este convenabilă și este accesibilă de oriunde, cu probleme limitate. De asemenea, economisește timp și mult timp cu aceasta.



Este mai ieftin


În tranzacționarea online a acțiunilor, comisionul brokerului de bursă pe care va trebui să îl plătești este mai mic în comparație cu comisionul perceput prin metoda tradițională. 


Dacă tranzacționezi un volum suficient de mare de acțiuni, este posibil să poți negocia comisioanele brokerului tău.



Poți monitoriza investițiile în orice moment 



Tranzacționarea online îți permite să cumperi sau să vinzi acțiuni în funcție de confortul tău. Oferă interfețe avansate și posibilitatea ca investitorii să vadă cum se comportă banii lor pe parcursul zilei. 


Poți folosi atât telefonul cât și calculatorul pentru a evalua profitul sau pierderea.



Aproape că elimină intermediarul 


Tranzacționarea online îți permite să tranzacționezi practic fără comunicare directă cu brokerul. În afară de reducerea costului total de tranzacționare, acest beneficiu face ca tranzacționarea să fie lipsită de complicații, iar asta face întregul proces mult mai profitabil.



Posibilele riscuri ale tradingului online


Sursă foto: californiabusinessjournal.com


Tradingul online vine la pachet și cu o serie de riscuri pe care ca și trader trebuie să ți le asumi de la început. Așa cum am menționat de mai multe ori pe parcursul acestui articol, tranzacționarea online este un domeniu în care știi de la început că trebuie să-ți asumi anumite riscuri/ pierderi.


Am pregătit pentru tine o selecție a posibilelor riscuri pe care le poți întâmpina în tranzacționarea online: 



Lipsa contactului personal 


Platformele de tranzacționare online nu au contactul personal al brokerilor tradiționali, ceea ce poate îngreuna obținerea de îndrumare și asistență pentru investitorii neexperimentați.



Probleme tehnice 


Platformele de tranzacționare online sunt supuse unor defecțiuni și probleme tehnice, care pot cauza întârzieri sau erori în executarea tranzacțiilor.



Preocupări legate de securitate 



Platformele de tranzacționare online sunt vulnerabile la hacking și atacuri cibernetice care pot compromite informațiile personale și financiare ale investitorilor.



Riscul de tranzacționare excesivă 


Ușurința și confortul tranzacționării online îi poate determina pe unii investitori să tranzacționeze excesiv, ceea ce poate duce la pierderi și la decizii de investiții proaste.



Supraîncărcarea cu informații  


Cantitatea mare de date disponibile pe platformele de tranzacționare online poate fi copleșitoare pentru unii investitori, ceea ce face dificilă luarea unor decizii în cunoștință de cauză.




Care sunt Participantii la Activitatea de Trading Online?


Sursă foto:techbullion.com

 

Participanții la activitatea de trading online se referă la operatorii de instrumente financiare (societăți de valori mobiliare), operatorii de tranzacții la bursă, instituțiile financiare înregistrate și operatorii de instrumente financiare derivate pe mărfuri. 



Sfaturi Utile in Trading Online


Sursă foto:forexgdp.com


Dacă ești la început de drum, uite aici niște sfaturi utile de care să ții cont în tradingul online. 



Documentează-te


Înainte de a investi în orice titlu de valoare, asigură-te că te documentezi și cercetezi toate riscurile și potențialele recompense.



Fă-ți un plan de tranzacționare


Stabilește obiectivele clare și un plan de tranzacționare pentru a te ajuta să rămâi disciplinat și că eviți tranzacțiile impulsive.



Gestionează riscul


Apelează la strategii de gestionare a riscului, cum ar fi ordinele de stop-loss, pentru a minimiza pierderile potențiale.



Ține emoțiile sub control


Emoțiile pot întuneca judecata și pot duce la decizii de investiții proaste. Un sfat, rămâi concentrat și disciplinat.



Rămâi informat 


Fii la curent cu știrile și tendințele pieței pentru a lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la investițiile tale.



Așadar, tradingul online are avantajele și dezavantajele sale, dar cu o cercetare, o planificare și o gestionare a riscurilor adecvate, poți lua decizii în cunoștință de cauză și poți avea succes pe piețele financiare. 

Ca în cazul oricărei investiții, este important să înțelegi riscurile și potențialele recompense înainte de a face orice tranzacție. Cu  sfaturile și strategiile de mai sus vei fi pe drumul cel bun pentru a deveni un trader online de succes.



 FAQ Trading Online


Sursă foto: dailybluepips.com


Am pregătit pentru tine și o listă a celor mai comune întrebări și răspunsuri întâlnite în tradingul online.  Treci peste acestea și ia notițe, îți vor fi de folos pe viitor. 



Este tranzacționarea online sigură? 


Deși există îngrijorări cu privire la tranzacționarea online, traderii și investitorii pot fi siguri că firmele de brokeraj foarte bine reglementate care oferă acest serviciu utilizează un nivel important de securitate. 

Experții afirmă, de asemenea, că tranzacționarea online este la fel de sigură ca și cea offline, deoarece tranzacțiile financiare sunt întotdeauna protejate. 



Este profitabilă tranzacționarea online? 


Dacă te adaptezi la toate punctele menționate mai sus, tranzacționarea online pe acțiuni ar putea fi profitabilă pentru tine. Practica este cheia tranzacționării online. Dar trebuie să reții că, din cauza volatilității sale, există riscul de a pierde capitalul investit. 



Te poți îmbogăți din tranzacționarea online? 


Procentul de traderi care vor face vreodată miliarde de dolari din tranzacționarea online este destul e mic. Cu toate acestea, succesul traderilor de top arată că nu este imposibil să te îmbogățești tranzacționând online. 

Chiar și cei mai buni traderi vor pierde bani uneori, dar dacă vei continua să te documentezi urmărind îndeaproape tendințele pieței poți începe să obții în mod regulat un profit, iar acest drum să fie spre succes. 



Este tradingul online greu de învățat? 


Cu siguranță tranzacționarea nu este ușoară, dar de asemenea nu este imposibilă. Ca orice efort care merită, tranzacționarea are o curbă de învățare abruptă urmată de provocări constante. 

Înțelegerea călătoriei și a problemelor cu care te vei confrunta în fiecare etapă te vor ajuta pe parcurs. 




De cati bani ai nevoie pentru a incepe sa tranzactionezi online pe un cont real?


Trebuie să știi de la început că nu există o sumă fixă necesară pentru a începe tranzacționarea, deoarece costurile variază în funcție de tipul de valori mobiliare dorite. Unii brokeri stabilesc o sumă minimă pentru a începe tranzacționarea sau pentru a debloca marja sau tranzacționarea opțiunilor.



Anumite agenții de brokeraj pot stabili această sumă pentru tine. De exemplu, o agenție de brokeraj poate spune că vei nevoie de un minim de 3.000 de dolari pentru a deschide un cont, tipul de cont de care ai nevoie pentru a face tranzacții de vânzare în lipsă sau pentru a cumpăra sau vinde opțiuni.



Merita tranzactionarea online?



Tranzacționarea online este adesea considerată o profesie cu o barieră de acces ridicată, dar atâta timp cât vei avea ambiție și răbdare, poți face investiții chiar și cu bani puțini sau deloc.


Tranzacționarea poate deveni o oportunitate de carieră cu normă întreagă, o oportunitate cu jumătate de normă sau doar o modalitate de a genera un venit suplimentar. Important este să fii constant în activitate și să urmarești mereu piața. Nu te opri niciodată din procesul de învățare și fii mereu în temă cu ce apare în piață. 




Cat se poate castiga din Trading Online?



Suma de bani pe care o câștigi sau pierzi va depinde de setul tău de abilități și de câte ore pe zi te vei dedica strategiilor de tranzacționare. Este posibil să faci bani din tranzacționare, dar aceasta vine cu multe riscuri și costuri suplimentare care trebuie luate în considerare. 



Așa cum am menționat și la început acesta este un domeniu versatil, în care trebuie să-ți asumi de la începute pierderi. 



Dacă analizăm traseul profesioniștilor din domeniu putem observa că se pot câștiga bani frumoși din acest domeniu. Cheia este să fii constant, conștient și consecvent în activitatea ta, asumându-ți și riscurile care pot apărea pe parcurs. 



Nu uită că unul dintre cele mai importante lucruri în acest domeniu este să fii mereu informat și în temă cu ce se modifică în piață pentru a ști în ce direcție să acționezi. 



Dacă ești la început de drum, ține cont de toate sfaturile oferite mai sus și cu siguranță vei avea multe de câștigat



Pe site-ul nostru găsești o varietate de cursuri care îți pot fi de folos, indiferent dacă ești avans sau doar la început de drum în acest domeniu. Informațiile sunt explicate pe larg și pe înțelesul tuturor, pentru a-ți fi cât mai ușor să pui toate noțiunile și strategiile noi învățate în practică. 



Documentează-te și alege cu atenția strategia care să-ți genereze profit. 

Consimțământul cookie-urilor GDPR

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru web pentru a vă oferi cea mai relevantă experiență, amintindu-vă preferințele și repetând vizitele. Dând clic pe „Accept”, sunteți de acord cu utilizarea TUTUROR cookie-urilor. Cu toate acestea, puteți vizita Setările cookie-urilor pentru a furniza un consimțământ controlat.
Activat Permanent

Cookie-urile necesare sunt absolut esențiale pentru ca site-ul web să funcționeze corect. Această categorie include doar cookie-uri care asigură funcționalități de bază și caracteristici de securitate ale site-ului web. Aceste cookie-uri nu stochează nicio informație personală.

Cookie-urile publicitare sunt utilizate pentru a oferi vizitatorilor reclame și campanii de marketing relevante. Aceste cookie-uri urmăresc vizitatorii de pe site-uri web și colectează informații pentru a oferi reclame personalizate.

Cookie-urile de performanță sunt utilizate pentru a înțelege și analiza indicii cheie de performanță ai site-ului web, ceea ce ajută la oferirea unei experiențe mai bune utilizatorilor pentru vizitatori.

Cookie-urile analitice sunt utilizate pentru a înțelege modul în care vizitatorii interacționează cu site-ul web. Aceste cookie-uri ajută la furnizarea de informații despre valori, numărul de vizitatori, rata de respingere, sursa de trafic etc.

Modifică