Cele mai bune 5 motive pentru a alege să fii antreprenor

„Sunt convins că aproximativ jumătate din ceea ce îi deosebeşte pe antreprenorii de succes

de cei fără de succes este perseverenţa.” (Steve Jobs)

Există motive bune şi motive greşite pentru care alegi să fii antreprenor. Din păcate, în practică, mulţi dintre cei care se gândesc să îşi pornească propriul business pleacă de la o serie de premise care ulterior se vor dovedi o bază instabilă pentru clădirea unei afaceri de succes. Dacă te-ai gândit că antreprenoriatul este cea mai bune soluţie pentru a deţine controlul, de a te îmbogăţi rapid sau de a avea mai mult timp liber, îţi recomandăm să mai reflectezi asupra acestor motive.

De exemplu, dacă îmbunătăţirea situaţiei financiare (şi asta într-un timp cât mai scurt posibil) este singurul factor care te-a determinat să renunţi la job-ul actual şi să investeşti masiv într-un business, fără a lua în considerare mai întâi toate aspectele presupuse de postura de antreprenor, este foarte posibil să renunţi la planuri cu aceeaşi uşurinţă cu care ţi le-ai făcut. Şi asta pentru că în drumul oricărui antreprenor apar obstacole, mai ales la început, iar fără o motivaţie puternică vei renunţa rapid în momentul în care firma ta nu îţi va aduce profitul mult visat din primele luni.

Este esenţial, aşadar, să ne educăm şi informăm cât mai mult posibil şi să ne „alegem” motivele bune pentru a ne începe noua carieră:

1. Amprenta personală – Vei avea posibilitatea să îţi foloseşti la cote înalte creativitatea şi imaginaţia. Antreprenoriatul îţi oferă posibilitatea să ieşi de sub „tutela” şi regulile impuse de şefii care poate nu îţi împărtăşesc viziunea unică. Şi nu uita că tocmai această viziune unică va face diferenţa între tine şi concurenţă.

2. De partea cealaltă a interviului – Ai scăpat de zecile de aplicări la noi job-uri, de CV-uri depuse şi interviuri. După cum te-ai fi aşteptat, beneficiile în a-ţi fi propriul şef sunt nenumărate şi nu numai că ai scăpat de căutarea unui loc de muncă, dar chiar vei susţine tu interviurile de angajare.

3. Rutina locului de muncă? – Exclus! Nu ai cum să te plictiseşti atunci când ştii că de tine depinde succesul şi profitul companiei tale. A fi antreprenor presupune un proces continuu şi interesant de învăţare din multiple domenii. Mai mult, îţi poţi organiza munca în cele mai inedite locuri, fără a mai fi legat de clasicul birou iar pentru asta nu ai nevoie decât de un laptop, smartphone şi o conexiune la internet.

4. Impactul tău – Dacă în cazul unui job clasic este destul de greu să îţi dai seama exact ce impact ai tu, ideile tale şi activitatea desfăşurată asupra business-ului în ansamblu (motiv pentru care de multe poţi trăi neplăcuta senzaţie că ceea ce faci nu este de impact sau poţi fi cu uşurinţă înlocuit de alte persoane), în postura de antreprenor vei vedea cu uşurinţă cât de mult contează fiecare decizie, cuvânt şi acţiune.

5. Libertatea alegerii - Tu îți vei stabili strategia, tu vei planifica viitorul, tu vei alege metodele de implementare. Urmarea intuiţiei, organizarea programului şi a resurselor, selectarea clienţilor, toate acestea reprezintă o libertatea râvnită de mulţi dintre noi. Atenţie, însă! Şi responsabilitatea este pe măsură!

Voi care credeţi că sunt cele mai bune motive pentru a alege antreprenoriatul?

Voting postare: 1

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate