Cum să faci bani în perioada sărbătorilor de iarnă? Idei de afaceri de sezon

Am vorbit despre cele mai bune mijloace de a rămâne cu mai mulţi bani în buzunar de Crăciun, atât prin evitarea escrocheriilor de sezon, cât şi prin urmarea unor sfaturi de economisire, însă de partea cealaltă a balanţei există o oportunitate pierdută din vedere. Profit de Crăciun? Spiritul antreprenorial, în care noi credem cu tărie, poate fi cu succes dezvoltat şi în perioada sărbătorilor de iarnă! Motiv pentru care vă dăm în continuare câteva idei de start-up-uri mici, sezoniere, de pe urma cărora puteţi avea suficient de câştigat!

Iar în cazul în care nu mai aveţi timp să puneţi în practică sugestiile de mai jos, vă puteţi pregăti pentru Crăciunul viitor, când vă aşteptăm să ne povestţi cum aţi reuşit să vă porniţi propria afacere!

Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
Personal shopper Am mai discutat despre aceasta idee de mini-business iar nouă ni se pare una pe cât de „ciudată” (din simplul motiv că la noi încă nu este cunoscută şi practicată), pe atât de interesantă! Mai ales că în perioada Crăciunului şi a Anului Nou ideea unui personal shopper (cumpărător personal) poate prinde mult mai bine datorită volumului crescut de cumpărături!

La urma urmei, sunt foarte multe cazuri de persoane (în special părinţi) care lucrează de dimineaţa până seara şi care nu mai au timp să îşi cumpere cele necesare. Sau de ce să nu venim şi în sprijinul celor bolnavi sau al bătrânilor? Cereţi clienţilor lista de cumpărături, achiziţionaţi toate cele necesare şi livraţi-le ulterior acestora contra-cost. Puteţi începe chiar cu prietenii voştri mult prea ocupaţi şi să vă formaţi o bază de clienţi ulterior. Desigur, veţi avea nevoie de nervi de fier şi răbdare, pentru că urmează să vă confruntaţi cu nişte cozi de coşmar la casele de marcat!

  Cadouri sau decoraţiuni hand-made
Pentru cei cu un strop de îndemânare şi ceva simţ artistic, Crăciunul este cel mai bun sezon în care se poate obţine profit din bunurile hand-made, indiferent că vorbim aici despre cadouri (bijuterii, felicitări, jucării etc.) sau despre decoraţiunile de sezon (felicitări, globuri, figurine, ghirlande, şosete decorative etc.). Mai ales că din ce în mai mulţi dintre noi sunt în căutarea unor idei de afaceri originale, care să impresioneze şi să se distingă de Restul.

În cazul de faţă, nu ar strica dacă deja aţi avea puse bazele business-ului – un mic grup de clienţi, o pagină web sau de Facebook care să vă ajute la promovare şi cateva produse realizate. Şi nu uitaţi să vă asiguraţi un stoc minim de materii prime necesare!

  Ceva bun pe masă Sunteţi deja apreciaţi de familie şi de prieteni datorită calităţilor voastre de bucătar sau patiser şi chiar vă place să vă petreceţi ore întregi în bucătărie. De ce să nu se bucure şi alţii de bunătăţurile pregătite de voi? De Crăciun, cele mai căutate vor rămâne dulciurile (hei, doar este sărbătoarea celor mici şi a celor mici din cei mari, nu?) aşa că aveţi un motiv în plus să scoateţi la înaintare priceperea voastră gastronomică.

Ce ziceţi de figurine de turtă dulce, frumos ornate şi colorate, pregătite în casă din ingrediente naturale? Doar ştiţi că un ultimii ani interesul pentru ceea ce punem pe masă, mai ales în farfuria celor mici, a crescut, aşa că veţi avea câteva argumente în plus pentru a-i convinge pe cei care vor ceva bun şi sănătos să vă cumpere...şi deguste munca!

Un Moş Crăciun pentru fiecare Prichindeii de abia aşteaptă să îl vadă pe Moş Crăciun şi să verifice dacă barba aia chiar este pe bune! Unde mai pui că sacul de cadouri trebuie neapărat să fie încărcat cu multe (foarte multe, cât mai multe) cadouri. Moşul are o meserie grea şi trebuie să ajungă în cât mai multe părţi, dar şi să stea de vorbă cu fiecare micuţ în parte. Iar pentru că încă avem dezbateri legate de clonare, clar este nevoie de mai mulţi ...Moşi convingători!

Pentru cei cu un strop de talent actoricesc, închirierile de Moşi reprezintă un serviciu din ce în ce mai căutat pentru serbările de Crăciun din şcoli şi grădiniţe. Pe lângă acestea, puteţi include în ofertă şi petrecerile corporate, cele speciale sau „apariţii” în sânul familiilor. La urma urmei, nu doar copii trebuie să stea de vorbă cu Moş Crăciun. Şi adulţii au câteva vorbe de schimbat cu el!

 

Aşadar, nu vă mai rămâne decât să alegeţi ideea antreprenorială potrivită pentru voi, pe care să o personalizaţi cât mai mult cu putinţă! Noi suntem nerăbdători să ne spuneţi cum aţi reuşit să obţineţi Profit de Crăciun? Ce idei de afaceri ați implementat?

Iar în acest sens vă reamintim că materialul de faţă este inclus în Campania cu acelaşi nume, desfăşurată de Profit Point. Urmăreşte-ne mâine pagina de Facebook unde vom posta o întrebare a cărui răspuns se va regăsi în aceste rânduri. Prima persoană care va răspunde corect, printr-un comentariu la post, va avea şansa să aleagă dintre cele două premii oferite de noi!

Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate