Concentrează-te pe diversificare.
Diversificarea este esențială când vine vorba de investiții pe termen lung în acțiuni - atât pe piețele bull, cât și pe piețele bear. De exemplu, dacă nu dorești să investești sume mari într-un singur pachet de acțiuni, poți să distribui aceste investiții pe acțiuni din mai multe industrii și companii. De fapt, majoritatea investitorilor își investesc banii în fonduri mutuale pentru a beneficia de un management profesional. Când vine vorba de fonduri mutuale, ai de ales între fondurile active și cele pasive. Fondurile active - după cum sugerează și numele - sunt gestionate în mod activ de firme de investiții. În timp ce vin cu taxe mai mari, unele fonduri sunt capabile să-și reducă la minimum pierderile în timpul crizelor bursiere. Fondurile pasive - cum ar fi fondurile indexate - urmează doar piețele, astfel încât acestea să fie mai puțin costisitoare.
Mărește-ți investițiile în active cu venit fix.
Adăugarea de investiții cu venit fix în portofoliu, cum ar fi obligațiunile de stat - este o modalitate bună de a-ți proteja portofoliul de scăderi accentuate ale pieței bursiere. În timpul tranzacțiilor la bursă, investitorii consideră obligațiunile un refugiu sigur, ceea ce le face o investiție atractivă. Cu toate acestea, chiar dacă obligațiunile sunt mai sigure decât acțiunile, ele pot totuși să își piardă valoarea - mai ales atunci când ratele dobânzilor cresc. Prin urmare, atunci când investești în active cu venit fix, concentrează-te pe obligațiuni pe termen scurt.
Evită sincronizările pieței.
În perioade de volatilitate mare, participanții sunt tentați să cronometreze piața. Cu toate acestea, consilierii financiari glumesc adesea pe seama acestui subiect, considerând că încercarea de a cronometra piața atunci când prețurile scad este ca și cum ai încerca să prinzi un cuțit. Prin urmare, este recomandată aplicarea strategiei investiționale bazate pe calcularea costului dolarului. Media costului în dolari este atunci când faci investiții regulate în dolari pe termen scurt, indiferent de mișcările pe piață.
Identifică produse de valoare.
În timpul unei piețe bull, acțiunile în creștere vor depăși performanțele celor valorice. Cu toate acestea, în timpul pieței bear, acțiunile valorice sunt considerate o investiție mai sigură. Acest lucru se datorează faptului că acțiunile valorice se tranzacționează la valori mai mici decât la cele de bază. Un trainer financiar te poate ajuta să identifici acțiuni cu valoare bună de cumpărat, în cazul în care ești mai puțin familiarizați cu evaluarea acțiunilor.
Nu lua decizii de frică.
În cele din urmă, cel mai rău lucru pe care îl poți face portofoliului tău în timpul unei piețe bear este să lași frica să-ți ghideze deciziile de investiții. De exemplu, dacă îți vinzi acțiunile atunci când acestea au pierdut o valoare semnificativă, vei ajunge să pierdeți mulți bani. Nu uita că piețele bear nu durează o veșnicie. De fapt, mulți analiști financiari spun că piața urșilor este un moment bun pentru a cumpăra acțiuni la reduceri.
Așadar, dacă doriți să vă pregătiți portofoliul pentru următoarea piață bear, concentrați-vă pe diversificare. Puteți reduce riscul portofoliului investind în active cu venituri fixe de înaltă calitate - cum ar fi obligațiunile de stat pe termen scurt. În loc să încercați să cronometrați piața, utilizați strategia de investiții înțeleasă a mediei costului dolarului. Profitați de o piață bursieră în scădere pentru a investi în acțiuni valorice. Și în sfârșit, nu lăsați emoțiile să vă influențele deciziile de investiții.
Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes pe bursă.