Cum alegi banca cu care să lucrezi?

Majoritatea dintre noi avem cel puțin un cont bancar și cel mai probabil încasăm veniturile în el. Înainte de a te aventura în lumea serviciilor bancare ar trebui să analizezi oferta băncii cu care lucrezi deja. Fiind client al unei instituții bancare ai luat contactul cu politica băncii respective, ai o idee despre taxele și comisioanele pe care le percepe pentru produsele pe care le folosești și cel mai probabil cunoști și un funcționar bancar care poate să îți ofere mai multe informații despre serviciile și produsele care te interesează. Dacă ești mulțumit de calitatea serviciilor pe care ți le oferă și de relația pe care o ai cu instituția respectivă, atunci este o opțiune bună să îți continui colaborarea cu aceasta. Accesând noi produse de la banca unde ești deja client ai mai multe șanse să obții condiții preferențiale, fie prin intermediul convenției salariale de care poți beneficia, fie accesând pachete de produse și servicii, fie în urma negocierilor cu banca pe baza relației existente și a istoricului colaborării.  Dacă nu ești clientul unei bănci sau dacă nu încasezi salariul într-un cont bancar, atunci înainte de a lua la pas toate sucursalele băncilor din cartier, cel mai bine este să le analizezi ofertele online și să le compari. În primul rând trebuie să știi care sunt nevoile tale și în funcție de asta să cauți banca și produsele financiare care răspund cel mai bine acestor nevoi. Dacă nu ai cunoștințe în domeniu sau nu ai mai avut contact cu serviciile bancare poți încerca să apelezi la serviciile de consultanță ale unui funcționar bancar de încredere. Ca și în alte domenii recomandările pot fi o sursă bună de informare. Cu siguranță ai cunoștințe, rude sau prieteni care lucrează cu băncile și care au avut experiențe mai mult sau mai puțin plăcute. Poți pe baza informațiilor obținute de la ei să începi căutările. Este foarte important ca atunci când intri în relație cu o instituție bancară să citești și să înțelegi informațiile prezentate și documentele pe care le semnezi. După ce începi să derulezi operațiuni printr-o bancă este bine ca periodic să analizezi evoluția contului tău, să vezi ce taxe și comisioane plătești și dacă ele se regăsesc în documentele pe care le-ai semnat în momentul în care ai început să colaborezi cu banca și nu în ultimul rând să vezi dacă poți să eficientizezi costurile pe care le plătești. Este foarte important să păstrezi și tu un exemplar din toate documentele pe care le semnezi la bancă pentru a putea să revi asupra lor dacă ai nelămuriri. 
Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
Apropierea de o sucursală a băncii, numărul de sucursale sau de ATM-uri, nu ar mai trebui să fie criterii de selecție ale băncii cu care să lucrezi. Online bankingul, mobile bankingul și plata cu cardul aproape oriunde ne pot oferi comfortul de a lucra cu orice bancă alegem indiferent unde este ea. În schimb costurile și calitatea serviciilor ar trebui să fie în continuare criterii de selecție importante în alegerea pe care o faci. Calitatea serviciilor oferite este cel mai important criteriu de selecție pe care clienții îl iau în considerare atunci când decid dacă să rămână fideli unei bănci sau încep colaborarea cu o bancă concurentă.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate