Emoțiile "greșite"– o adevărată problemă!

Oamenii care au atins succesul, au înțeles că viețile lor s-au schimbat pentru totdeauna. Ei au înțeles că principalul combustibil al vieții este dat de emoțiile pozitive. Într-un fel, toată treaba cu prosperitatea și fericirea constă în eliminarea emoțiilor greșite (frica, îngrijorarea, disperarea, îndoiala, lăcomia, ura, insecuritatea, neputința, copleșirea și orice alte emoții negative, inutile, distructive). 

Este atât de simplu să scap de emoțiile negative? Ar trebui să-mi fac griji din cauza asta?

În general, vrem să credem că avem nevoie de toate emoțiile. Fie bune sau rele, s-ar părea că emoțiile de orice fel ne ajută să înfruntăm greutățile, să trecem peste obstacole, să realizăm ceva bun. Însă emoțiile negative sunt cel mai mare dușman al oamenilor, al tău și al oricui altcuiva. Dacă aceste trăiri nu ar exista, mințile noastre s-ar alimenta automat cu echilibru, curaj, bucurie și fericire. De exemplu, în cazul în care ești cuprins de frică, este mult mai ușor să cazi în pesimism, disperare sau chiar depresie, decât să ajungi la împlinire, bucurie și succes. Lăsând frica să scape de sub control, devii confuz când vrei să iei o decizie și intri într-o anxietate de lungă durată. 

Ce este teama de eșec? Dacă este normală, de unde provine această teamă? Urmărește materialul de pe Profit Point Youtube în întregime și înțelege că aceasta provine din experiențele trăite chiar în copilărie.

Psihologii, trainerii, analiștii, consilierii, terapeuții afirmă că există peste cinci zeci de emoții negative și tot acești specialiști te pot ajuta să le ții piept. O sursă a emoțiilor greșite este vina. Nu este posibil să trăiești emoții negative fără să dai vina pe cineva sau fără să te simți tu însuți vinovat. Îți învinuiești apropiații, prietenii, partenerii, șefii sau orice persoană care aparent a profitat într-un fel de tine. Învinuiești oamenii de succes, pentru că s-au îmbogățit pe spatele celor săraci, pe seama celor care eșuează. Vestea bună e că există o metodă simplă și eficientă pentru a scăpa de învinuire; aceasta funcționează aproape întotdeauna și te poate transforma. Gândește simplu: "Sunt responsabil!" de fiecare dată când ești supărat, frustrat sau dezamăgit. E ca și cum ai deschide lumina și întunericul dispare imediat. 

"Sunt responsabil!" – cuvintele care te fac mai puternic și te canalizează pe unde pozitive; te programează pentru succes; te fac mai puternic și mai încrezător. 

Ține-ți fața întotdeauna spre soare, iar umbrele vor rămâne în urma ta. (Walt Whitman)


Voting postare: 1

2 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate