10 motive pentru care încă nu ești bogat (partea II)

  Te-ai regăsit în lista obiceiurilor oamenilor mai puțin eficienți din punct de vedere financiar? Citește în continuare și nu lăsa rutina să te împiedice să atingi succesul financiar.  
  1.       Faci cumpărături impulsive. Adaugi totul pe cardul de credit și nu te gândești când și cum vei rambursa datoria acumulată pentru lucruri de care nu ai neapărat nevoie, dar pe care le-ai cumpărat pentru că ți-au plăcut. Cumpărăturile neplanificate duc la cheltuieli nejustificate și scăpate de sub control. Nu lăsa să ți se întâmple și ție asta monitorizându-ți cheltuielile și analizându-le structura de fiecare dată când ți se pare că ceva este în neregulă. Nu trebuie să elimini toate cheltuielile de plăcere, dar trebuie să ai un buget echilibrat pe care să îl respecți. Află cât îți permiți să cheltui după ce ai economisit și ai plătit facturile și ratele.
 
  1.       Joci jocuri de noroc. Dacă astfel crezi că te vei îmbogăți, atunci mai bine ai economisi banii pe care îi joci la jocurile de noroc decât să speri că norocul te va scoate din sărăcie. Oamenii de succes nu se bazează pe noroc pentru a acumula avere și nici tu nu ar trebui să faci asta. Schimbă un obicei neplăcut cu unul bun și vei vedea cum ți se schimbă și norocul.
 
  1.       Faci plățile minime. Poate că nu îți dai seama care sunt implicațiile pe termen lung dacă faci doar plățile minime la cardul de credit, dar cu siguranță vei plăti multă dobândă mulți ani de acum înainte pentru a rambursa toată datoria de pe card. Fă câteva calcule simple și schimbă-ți prioritățile. Folosește cardul de credit ca pe un instrument de a obține avantaje și nu ca pe unul de a acumula datorii.
 
  1.       Nu ți-ai stabilit obiective. Dacă nu ești bogat probabil ți-ai fi dorit să fii. Este normal. Cu toate astea este o diferență mare între o dorință și un obiectiv. Un obiectiv este ceva ce presupune acțiune pentru a fi atins. Fii cât se poate de specific și realist atunci când îți stabilești obiectivele, pentru că altfel nu îți vei prioritiza cheltuielile pentru a-ți atinge obiectivele.
Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
  1.       Îți petreci timpul cu persoanele nepotrivite. Este greu să îți pui finanțele în ordine dacă îți petreci timpul cu persoane care au o situație financiară instabilă. Este dificil să îți schimbi obiceiurile financiare nesănătoase atunci când cei de lângă tine le încurajează. Dar lucrurile se pot schimba dacă te înconjori de oameni care au succes din punct de vedere financiar.
 
  1.       Pierzi timpul fără un scop anume. În loc să ai un program bine stabilit și să îl urmezi cu strictețe, tragi de timp pentru ca ziua să treacă și la sfârșit nu poți să spui că ai realizat ceva. Hoții de timp sunt prezenți în rutina ta și nu mai știi cum să scapi de obieciurile proaste. Majoritatea oamenilor care au acumulat avere își petrec timpul liber urmând cursuri de dezvoltare personala și profesională, făcând voluntariat, având un al doilea job, practicând un sport, urmându-și visele sau transformând un hobby într-o sursă de venituri.
    Nu lăsa rutina să te țină departe de ceea ce îți dorești să realizezi. Schimbă-ți obiceiurile și privește viața cu alți ochi. Începe cu pași mici, dar nu pierde din vedere imaginea de ansamblu. Vezi prima parte a articolului aici. Autor: Monica Mititelu (www.abcdarfinanciar.ro)
Voting postare: 2

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate