Studiu: 2 din 5 români economisesc pentru a-și cumpăra o locuință

Economisirea este o adevărată provocare, mai ales pentru cei care nu au obiceiul să adune bani pentru un fond de urgență sau, de ce nu, pentru o locuință.

Conform unui studiu bancar internațional, la care au participat peste 15.000 de respondenți din 15 țări, 84% dintre români cred că investiția într-o locuință este profitabilă, 44% dintre aceștia considerând că economiile pentru cumpărarea propriei case sunt foarte importante. 

În prezent, România are o pondere ridicată de 96% de familii care trăiesc în locuințe personale, iar 25% dintre români anticipează că își vor cumpăra o locuință după vârsta de 35 de ani. 

Totodată, aproximativ 20% dintre români nu cred că își vor permite cumpărarea unei locuințe din cauza că nu reușesc să economisească bani sau nu-și permit să facă un credit ipotecar. Motivul? Prețurile ridicate și teama de îndatorare. 

Mai mult, locuințele nu sunt ieftine. Unele persoane aleg să își acorde mai mult timp pentru a economisi suma necesară sau amână decizia de a cumpăra o locuință. Iar odată cu extinderea orizontului de timp, nu este surprinzător că aceștia își îndreaptă atenția și către alte obiective, precum călătoriile, hobby-urile și alte cheltuieli. 

Există și varianta creditării, dar riscurile de a contracta un credit ipotecar sunt multe. O simplă decizie luată la impuls poate aduce debitorul în prag de faliment. Pentru a face față achitării datoriilor pe termen lung, planificarea financiară devine esențială. La fel de importantă este și investiția în educația financiară care te poate ajuta să-ți formezi strategii de economisire și cheltuieli pe termen lung.Vrei să ai mai mulți bani?

Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:

 1. Investește în educația ta
 2. Informează-te
 3. Fă-ți un plan
 4. Analizează-ți cheltuielile
 5. Economisește
 6. Multiplică-ți sursele de venit
 7. Investește
 8. Ajută-i și pe ceilalți

Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!

Voting postare: 3

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Creditarea, un risc asumat!

Creditarea, un risc asumat!

Te-ai gândit vreodată că atunci când iei un credit banca nu este singura care își asumă riscuri precum riscul de neplată sau riscul de lichi..
 •   0
 •   0
 •   1179
 •   0
Creditul: prieten sau dușman?

Creditul: prieten sau dușman?

Cu toții avem vise pe care dorim să le împlinim. Am ajuns la o etapă în care băncile dau credite cu buletinul: banca îți oferă bani ca să-i ..
 •   1
 •   8
 •   5471
 •   1
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate