Ajutor încălzire locuință pentru cei cu venituri mici

Conform legislației în vigoare, ajutorul lunar pentru încălzirea locuinței poate fi cerut anual până la data de 15 octombrie. Acesta este oferit persoanelor cu venituri mici care au nevoie de acoperirea integrală sau parțială a costurilor pe care le au cu asigurarea căldurii acasă în timpul sezonului rece, în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 70/2011. Ajutorul se cere anual la primăria localității, fie personal, fie prin intermediul asociației de proprietari a blocului.

Cine poate beneficia de ajutor?

Persoanele singure sau familiile cu venituri mici, care nu-și pot permite costul integral al încălzirii locuinței, pot care pot cere ajutorul de stat. Subvenționarea costurilor de încălzire este asigurată maximum cinci luni pe an, în timpul sezonului rece, adică între lunile oiembrie și martie.

Ajutorul este dat pentru un singur sistem de încălzire - sistemul principal folosit de persoanele singure sau de familii. Este vorba, mai exact, de acoperirea integrală sau parțială a costurilor cu energia termică în sistem centralizat, energia electrică, gazele naturale sau lemnele, cărbunii, combustibilii petrolieri.

Pentru a putea obține ajutorul, veniturile solicitanților trebuie să fie sub anumite niveluri stabilite prin ordonanța nr 70. Astfel, în cazul energiei termice, ajutorul poate fi obținut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de până la 786 de lei și de persoanele singure cu un venit net mediu lunar de maximum 1.082 de lei. Cuantumul acoperit de autorități din costul de încălzire scade sau crește în funcție de venitul net mediu lunar.

În cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni și combustibili petrolieri, limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoană (persoana singură sau membrul de familie) trebuie să fie, în principiu, de cel mult 750 de lei.

Deși cererile pentru ajutor trebuie depuse până pe 15 octombrie, ordonanța prevede că acestea pot fi depuse și ulterior. Însă în aceste cazuri ajutorul nu se va acorda pentru toate cele cinci luni de sezon rece, ci în funcție de lunile rămase la momentul depunerii cererii.

Vrei să economisești mai mulți bani? Accesează Calculatorul Profit Point și vezi cum o mică schimbare pe care o faci în viața de zi cu zi te ajută să strângi o sumă considerabilă de bani!

Vrei să ai mai mulți bani?

Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:

  1. Investește în educația ta
  2. Informează-te
  3. Fă-ți un plan
  4. Analizează-ți cheltuielile
  5. Economisește
  6. Multiplică-ți sursele de venit
  7. Investește
  8. Ajută-i și pe ceilalți

Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!

Voting postare: 4

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate