Când începem planificarea financiară?

Cel mai bun răspunsla această întrebarea este: ieri. Camulte alte lucruri importante pe care le tot amâni și zici că vei începe de mâine, cu cât începi planificarea financiară mai devreme, cu atât vei avea rezultate mai bune. Partea bună este că indiferent cât de devreme sau de târziu începi, planificarea financiară te va ajuta să îți îmbunătățești situația financiară.

Ce este planificarea financiară?

Planificareafinanciară este procesul prin care îți evaluezi situația financiară și îți stabilești obiective financiare pentru a putea realiza un plan prin care să îți atingi acele obiective. De la a economisi pentru crearea fondului de urgență și până la a investi sumele economisite pentru a obține venituri suplimentarea la vârsta pensionării, pe toate le poți atinge dacă ai un plan și îl respecți cu strictețe.

Cui se adresează planificarea financiară?

Indiferent că ai20, 30, 40 sau mai mult, planificarea financiară este pentru fiecare dintre noi. La 20 de ani ne gândim să ne găsim primul job și să ne mutăm din casa părinților și pentru asta ne trebuie un plan. La 30 de ani ne gândim să ne căsătorim și poate să ne cumpărăm propria locuință și din nou avem nevoie de un plan. La 40 de ani ne gândim cum să le asigurăm copiilor o educație cât mai bună și în același timp să ne îngrijim de sănătatea noastră. După această vârstă ne gândim la perioada pensionării și cum putem să ne asigurăm nivelul de trai cu care ne-am obișnuit în perioada activă profesional. Toate aceste aspecte pot fi acoperite printr-o planificare financiară bine întocmită.

Cu cât suntemmai tineri cu atât suntem mai dispuși să ne asumăm riscuri mai mari și cu cât înaintăm în vârstă suntem mai interesați de siguranța decât de profit. De aceea când ne întocmim planul financiar trebuie să ținem cont de mai mulți factori cum ar fi vârsta, perioada obiectivului și atitudinea noastră fațăde risc.

Cu cât începemmai devreme planificarea financiară cu atât vom învăța mai multe și vom putea să ne îmbunătățim situația financiară, să fim pregătiți pentru evenimentele neprevăzute care pot apărea în viața noastră și să ne simți pregătiți indiferent ce ne rezervă viitorul.

Planificareafinanciară ne va ajuta în primul rând să ne cunoaștem situația financiară șisă o ținem tot timpul sub control și mai mult decât atât ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele propuse în fiecare domeniul al vieții noastre.

Planificareafinanciară te va disciplina din punct de vedere financiar și te va învăța să iei decizii financiare bazate pe situația ta financiară și în cunoștință de cauză. Cum ai putea să ajungi acolo unde îți dorești din punct de vedere financiar dacă nu știi unde te situezi în prezent și nu ai un plan cum să ajungi acolo? Realizând un plan financiar personal vei realiza harta banilor tăi!

Înainte de a începeplanificarea financiară începe educația tafinanciară în această direcție și abia după aceea începe să pui cărămizileplanului tău financiar pentru că așa cum a spus Benjamin Franklin “If you fail to plan you plan to fail”.


Voting postare: 1

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate