În studiile sale întreprinse la Universitatea Harvard, profesorul David McClelland a cercetat motivația puterii la mii de persoane. Profesorul a concluzionat că voința de putere este o necesitate umană asemănătoare nevoilor de recunoaștere, autoîmplinire și fericire. Există oameni cu o puternică motivație a puterii, care acționează decisiv pentru a-și impune voința și se preocupă foarte mult de poziția lor în raport cu alții.
Dacă descrierile de mai sus par să ți se potrivească, s-ar putea să manifești tendința de a-i domina pe ceilalți. Următorul test, dezvoltat de Salvatore Didato, te va ajuta să te lămurești în această privință.
Puterea este una din cele mai importante motivații umane. A deveni puternic e ca și cum ai atinge un ideal. În același timp, cu toții ne exercităm puterea în felul nostru, chiar prin hotărârea de a evita competiția cu indivizii combativi sau întorcând și celălalt obraz, pentru a aplana conflictele. Puterea poate avea multe fețe și există în diferite grade în fiecare dintre noi.