Ce NU trebuie să faci dacă ai probleme financiare

Un stil de viață risipitor, eșecul în managementul cheltuielilor și alegerile cu privire la finanțe te pot sărăci sau te pot pune în fața unor probleme financiare mari. Dacă simți că te afunzi într-o gaură financiară, evită să faci următoarele lucruri:

Nu face împrumuturi!

Lumea împrumută tot mai mult și economisește destul de puțin, fiind încurajată de dobânzile care au ajuns la minime istorice şi de creşterea salariilor. Conform datelor oficiale, românii s-au împrumutat în ultima perioadă cu 116 miliarde de lei, lucru care denotă un maxim istoric atins pe fondul dobânzilor mici. 

Este important să conștientizezi că împrumutul nu este o scăpare de datorii sau sărăcie, ci o mică amânare a greutăților pe care le ai. Cel mai bine ar fi să înfrunți problemele astăzi cu ceea ai, fără să te împrumuți și să îți asumi mai multe obligații financiare. 

Atenție la cardul de credit!

Bancherii au ajuns la concluzia că, din lipsă de bani, unii utilizatori folosesc în mod exagerat banii de pe carduri la cumpărăturile din supermarketuri. Acest lucru îi face să intre în datorii din care le este greu să mai iasă. 

Dacă știi că ești o persoană disciplinată și ai nevoie să folosești cardul de credit, ai grijă să nu depășești perioada de grație în care să nu plătești dobânda. În caz contrar, riști să intri în datorii la care se vor adăuga dobânzi. Așadar, atenție la utilizarea cardului de credit, pentru că uneori e greu să ții contul debitelor și te poți trezi supraîndatorat!

Nu pierde controlul financiar!

Ai ajuns la un eșec în care banii pe care îi obții nu mai produc nimic altceva, ci se pierd în achitările de rutină și în consumul de bunuri. Chiar și așa, nu trebuie să pierzi controlul finanțelor. Mai ales în situația în care situația ta nu se îmbunătățește, este vital să duci o evidență a cheltuielilor. Or dacă nu îți controlezi banii, ei te vor controla pe tine! 

Tu cum procedezi? Daca nu știi cum să faci față problemelor financiare, acest articol este un bun reper pentru a te informa și a începe să te educi din acest punct de vedere.

Voting postare: 6

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate