Cele două tabere ale investițiilor - tu din care faci parte?

E bine să investești - Dar e riscant
Învestițiile sunt sigure - Dar poți să pierzi tot.
Nu trebuie să știi mare lucru ca să investești - Dar dacă nu știi tot, n-o să reușești.


Sunt cele două tabere, cu păreri mereu împărțite legate de ideea de a investi sau nu. Tu spre care înclini?

Când auzi termeni precum piață financiară, analiză fundamentală sau analiză tehnică, acțiuni, obligațiuni, active de refugiu, e normal să te pună pe gânduri și să tinzi spre tabăra celor care spun că e greu și riscant să faci investiții.

Ceea ce poate să încline balanța către tabăra celor care spun că e bine să investești e cu siguranță răspunsul la întrebarea „De ce să investesc?”.

Răspunsul cel mai frecvent la această întrebare e „pentru independență financiară”, însă ceea ce se ascunde în spatele acestui răspuns, diferă pentru fiecare în parte.
Independența financiară înseamnă ceva pentru tine – poate însemna timp petrecut cu familia, poate însemna să faci doar ceea ce îți place, când vrei, poate însemna călătorii lungi în locuri exotice sau poate doar liniștea pe care ți-o dă gândul că banii tăi lucrează pentru tine, fără să fie nevoie să o faci și tu.

Pe scurt, despre asta este vorba în investiții – despre cum poți să îți pui banii să muncească pentru tine.

Odată ce ai înțeles cât de important e să faci asta și să ai mai multe surse de venit – restul se învață – pentru că totul pleacă de la mindset!
Dacă ai mindsetul potrivit și gândirea ta e orientată spre a deveni independent financiar, educația financiară devine doar o unealtă care te aduce mai aproape de visul tău și care, apropo, îți e chiar la îndemână.

Educația financiară nu înseamnă doar termeni complecși și greoi pe care trebuie să îi înveți, ci e baza unui întreg sistem pe care îl creezi pentru a îți gestiona banii într-un mod eficient, care odată ce e bine conturat, funcționează de cele mai multe ori de la sine.

Ce te-ar mai putea împiedica să devii independent financiar în afară de lipsa educației financiare?

Miturile care spun că:

  • Doar cei bogați pot face investiții – FALS – poți investi orice sumă îți permiți, efectul va fi același – banii vor munci pentru tine. Rezultatul va diferi, bineînțeles, în funcție de suma investită, dar e perfect dacă începi cu o sumă mică, pe care o crești ulterior.
  • Doar oamenii cu studii avansate în domeniul financiar pot face investiții – FALS – poți face investiții fără să ai vreo diplomă – atât timp cât înțelegi cum funcționează piețele și instrumentele financiare e de ajuns cât să faci alegerile potrivite pentru tine și banii tăi.
  • Doar cei care își dedică tot timpul pentru asta vor avea succes în investiții – FALS – investițiile îți ocupă atât timp cât vrei tu să le dedici – un minim ar fi câteva minute pe zi, poate 10, ca să vezi ce s-a mai întâmplat în piață și să te menții la curent cu noutățile. Asta nu înseamnă că trebuie să faci tranzacții zi de zi, ci doar la momentul oportun.

Altfel spus – pentru a investi cu succes nu ai nevoie nici de foarte mulți bani, nici de diplome în domeniu și nici de mult timp – ai nevoie doar de educație financiară și deja te situezi în fața multor români care duc lipsa acestei educații.

Alege-ți tabăra în ceea ce privește investițiile într-un mod înțelept și te vei bucura de alegerea ta tot restul vieții!

Voting postare: 25

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate