Cripto CFD-uri versus Bursa Cripromonedelor. De ce este mai bine să deții monede virtuale

Majoritatea oamenilor sunt conștienți de ideea generală din spatele tranzacționării criptomonedelor cu scopul de a obține profit: cumperi criptomonede când prețul este mic și apoi le vinzi când prețul crește. Cu toate acestea, este posibil să nu fi auzit sau să nu înțelegi ce este tranzacționarea CFD-urilor pe criptomonede. Aceasta este o metodă de tranzacționare care îți  permite să beneficiezi de fluctuațiile prețului criptomonedelor fără a fi nevoie să le deții.

Cum alegem cea mai bună investiție în criptomonede? Răspunsul e simplu: fie de a cumpăra și a vinde monede virtuale printr-un Crypto Exchange, adică platforme online în care poți face „schimb valutar” ca și la un Exchange clasic, fie prin intermediul unei case de brokeraj a cărei platformă de tranzacționare oferă efect de levier pentru tranzacționarea criptomonedelor fără a deține neapărat activele de bază.

Ce sunt CFD-urile pe crypto

CFD-urile pe criptomonede sunt instrumente relativ noi, deoarece monedele virtuale se numără printre cele mai recente instrumente financiare. De asemenea, găsești CFD-uri pe acțiuni, valută, indici, mărfuri de energii și multe altele.

Utilizarea cerințelor de levier și marjă

Levierul este capacitatea de a utiliza capitalul pe care îl împrumuți de la broker pentru a crește valoarea tranzacției. Cu efect de levier, există o cerință de marjă sau un procent din întreaga valoare pe care trebuie să o plătești. În esență, efectul de levier îți permite să tranzacționezi mult mai multe criptomonede decât ai putea cumpăra direct. Levierul disponibil poate varia foarte mult în funcție de broker și de reglementările din jurisdicția în care te afli, dar acest lucru este ceva pe care cripto-CFD-urile îl au, în timp ce cripto-urile obișnuite - nu.

Beneficiile potențiale ale efectului de levier pentru un CFD cripto sunt evidente. La urma urmei, poți tranzacționa de mai multe ori cantitatea unei anumite monede virtuale decât ai putea face asta dacă ar trebui să o cumperi direct. Cu toate acestea, există un dezavantaj. Pe măsură ce adaugi acest efect de levier, îți crești și pierderile potențiale.

Riscuri

Pe baza punctului anterior, ar trebui să fie destul de clar că există un risc mai mare asociat cu tranzacționarea CFD-urilor cu criptomonede în comparație cu criptomonede obișnuite, presupunând că folosești levierul. Ține minte că riscurile legate de tranzacționarea cu CFD-uri sunt multiplicate cu efectul de levier. Când acest lucru este adăugat la piața extrem de volatilă a criptomonedelor, ar trebui să fii în maximă precauție înainte de a tranzacționa cripto-CFD-uri.

Există câteva instrumente unice care permit să minimizezi riscurile atunci când tranzacționezi cripto-CFD-uri: un ordin stop loss va închide automat poziția la un moment dat pentru a-ți limita pierderile. Ordinele de preluare a profitului îndeplinesc o funcție similară, dar blochează profitul înainte ca prețul monedei virtuale să înceapă să scadă. Dacă acestea și alte caracteristici similare de gestionare a riscurilor sunt sau nu disponibile, va depinde în întregime de schimbul criptografic și de brokerul de cripto CFD cu care lucrezi.

Investiții pe termen scurt sau lung

Cei cu experiență în tranzacționare vor observa probabil că durata ideală a tranzacției variază pentru criptomonede față de cripto CFD-uri. Crypto CFD-urile tind să fie mai populare pentru tranzacțiile pe termen scurt și asta pentru că există aproape întotdeauna o taxă de swap asociată cu păstrarea unei poziții CFD peste noapte. Din cauza acestei taxe, este costisitor și nepractic să utilizezi cripto-CFD-uri pentru tranzacții pe termen lung. În schimb, poți tranzacționa criptomonede pentru orice perioadă de timp. 

Spread-uri

Dacă intenționezi să tranzacționezi zilnic pe criptomonede, atunci poți opta pentru cripto CFD-uri în loc de monede fiat. Acest lucru se datorează spread-urilor mai mici pentru CFD-uri în comparație cu cele de pe burse, în majoritatea cazurilor. Singura atenționare este că spread-ul va varia întotdeauna în funcție de rata de schimb și de broker. CFD-urile nu au neapărat spread-uri mai bune decât monedele virtuale. În plus, creșterea semnificativă a valorii compensează de obicei spread-urile puțin mai mari asociate cu cumpărarea și vânzarea directă de criptomonede.

Lichiditate

Un domeniu de tranzacționare în care cripto-CFD-urile au un ușor avantaj este lichiditatea. Este recomandat să începi cu Bitcoini pe care îi poți converti apoi în fiat. În schimb, CFD-urile sunt deja fiat, așa că ar trebui doar să închizi ordinul de tranzacționare pentru a obține bani fiat.

De ce să investim în piața crypto?

Criptomonedele și-au stabilit poziția în lumea finanțelor globale, fiind folosite ca mijloc de plată și fiind tratate ca o clasă de active cu drepturi depline în portofoliile investitorilor din întreaga lume. Pe de altă parte însă, criptomonedele sunt considerate, încă, printre cele mai volatile și, deci, riscante active. Majoritatea investitorilor începători sunt convinși că pot obține randamente uriașe, pe termen scurt, prin investițiile în criptomonede, însă ar trebui să avem mereu în vedere un aspect esențial: cu cât este mai mare volatilitatea unui instrument, cu atât mai mare este riscul asociat investiției. 

Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare.
Voting postare: 11

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
×
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate