Cum obții profit prin dobânda capitalizată (dobânda compusă)

Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare.
Ai decis să-ți investești economiile și vrei ca ele să-ți aducă un profit prin dobândă, pe măsura așteptărilor tale?

Probabil că ești mai mult familiarizat cu profitul din dobânzile la depozite bancare, însă noi îți recomandăm să nu te raportezi doar la această instituție, din simplu motiv că depozitele bancare au ajuns la un randament extrem de mic pentru a simţi puterea dobânzii compuse, despre care vom vorbi mai jos. Cele mai profitabile investiții sunt cele pe bursa sau în fondurile de investiții

Orice instituție ai alege, trebuie să știi ce înseamnă un depozit cu capitalizarea dobânzii sau dobânda compusă. Capitalizarea dobânzii este un proces matematic ce reprezintă adăugarea automată a dobânzii la scadența termenului de maturitate a unui depozit. 

Dobânda capitalizată este, de fapt, o formulă prin care dobânda unui depozit acumulată la finalul perioadei de 12 luni, este reinvestită împreună cu depozitul inițial pe o perioada de încă un an. În limbajul financiar, acest efect este cunoscut sub denumirea de "dobândă la dobândă" și reprezintă una din cele mai eficiente modalități de acumulare a profitului. 

Așadar, dobânda capitalizată poate fi privită ca o reinvestire a banilor câştigaţi anterior. Dacă tu continui să investești lunar în contul de depozit, peste câțiva ani poți ajunge la o sumă care să fie mult mai mare decât investiția inițială. 

Efectul dobânzii compuse se aplică cu succes și în cazul investitorilor care nu investesc doar în depozite, dar și în acțiuni sau obligațiuni, unde regula este aceeași: de a reinvesti profitul. Formula de calcul a dobânzii compuse este D=[P(1+i)n ] – P, unde: D = dobânda compusă, P = Principalul (valoarea depozitului), i = rata dobânzii și n = numărul de ani.

Îți prezentăm un exemplu de dobândă capitalizată (dobânda compusă) pentru o investiţie, cu depuneri lunare, unde dobânda anuală este de 7%, iar suma investită inițial este de 5000 euro, 10000 euro și, respectiv, 15 000 euro pe o perioadă de 5 ani.Din câte observi, un profit pe măsură vine în timp. Iar dacă investești o sumă mare pe 15-20 de ani, vei face o afacere bună! Aceste profituri prin capitalizarea dobânzii (dobânda compusă) le poți obține prin intermediul brokerilor la bursă sau prin fondurile mutuale, care îţi oferă dividende constante.

După ce ai citit acest articol, tot ce trebuie să înțelegi e că investițiile pe termen lung îți pot aduce profituri mari, dacă alegi să reinvesteşti banii câştigaţi.

Voting postare: 6

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Dobânda la credite ipotecare se îndreaptă spre 7%

Dobânda la credite ipotecare se îndreaptă spre 7%

Cumpărarea unei locuințe începe să redevină dificilă din cauza majorării dobânzilor bancare care merg în tandem cu o altă măsură anti-credit..
  •   4
  •   6
  •   1313
  •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate