Cum să faci față crizei dacă nu ai bani economisiți?

Pandemia a generat o criză financiară în multe sectoare economice din întreaga lume. În tot acest timp, au fost oameni care au reușit să economisească bani pe care i-ar fi cheltuit pe vacanțe și cumpărături, dar și persoane care, din cauza pierderii locului de muncă, au rămas fără economii. Cei care nu au bani puși deoparte sunt în fața unui mare stres, pe bună dreptate. Poate te numeri printre ei sau poate ai banii investiți și acum nu e momentul să vinzi nimic, doar păstrezi totul așa cum este, ca să nu pierzi bani. 

Iată câteva măsuri care te pot ajuta să faci față crizei în lipsa economiilor:

Planifică-ți bugetul de venituri (V) și cheltuieli (C) pentru luna următoare. Analizează-l cu atenție: dacă V < C, situația ta financiară este depășită de cheltuieli și ar trebui să le optimizezi. Fă o listă și cumpără doar ce ai nevoie; nu investi în lucruri de care nu ai nevoie în această perioadă. Sunt bani cheltuiți la impuls sau plictiseală și, în plus, altcineva poate avea chiar o reală nevoie de acele produse. Optimizându-ți cheltuielile, vei reuși să echilibrezi balanța bugetului personal, astfel ca să nu mai fii pe minus. Din momentul în care V > C, ai ocazia să începi să economisești bani. 

Pentru a-ți crește veniturile, evaluează-ți competențele și abilitățile, și analizează câteva metode de suplimentare a venitului personal. Absolut orice persoană poate găsi activități alternative job-ului zilnic, cu ajutorul cărora să își suplimenteze veniturile lunare. Poți să faci și un curs online, chiar și gratuit, care își va amortiza investiția ta de timp, imediat ce vei începe să câștigi de pe urma lui.

Minimizează-ți facturile lunare. Chiar dacă nu este absolut necesar, acest lucru te va ajuta să economisești mai mulți bani. De exemplu, dacă ai un abonament la o companie de telecomunicații în valoare de 15 Euro, ai putea opta pentru unul de 8 euro pe lună. În același timp, verifică-ți și celelalte facturi și vezi unde poți scădea valorile, reducând consumul. 

Dacă ai datorii la bancă, încearcă să soliciți o recalculare a ratelor lunare sau o refinanțare a creditului. S-ar putea ca datorită modificării condițiilor de împrumut din ultima vreme, banca să-ți ofere dobânzi mai mici față de cele contractate în primă fază. 

Încearcă să relaționezi mai mult, să socializezi cu mai multe persoane. Niciodată nu știi ce oportunități îți apar de angajare. S-ar putea ca unul din cunoscuții tăi să te recomande pentru un loc de muncă bine plătit, iar o recomandare este de multe ori mai bună decât un CV.

Tu cum faci față crizei economice? Câte dintre aceste măsuri ai bifat și la care dintre ele încă mai lucrezi? Ai și alte recomandări pentru a preveni efectele negative ale crizei financiare?

Vrei să ai mai mulți bani?

Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:

  1. Investește în educația ta
  2. Informează-te
  3. Fă-ți un plan
  4. Analizează-ți cheltuielile
  5. Economisește
  6. Multiplică-ți sursele de venit
  7. Investește
  8. Ajută-i și pe ceilalți

Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!

Voting postare: 2

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate