Cum să investești în viitor?

Ceea ce face diferența dintre un prezent reușit de unul mai puțin satisfăcător, este capacitatea de a construi un viitor. Poate fi vorba de planurile unei afaceri sau de planuri familiale. Ceea ce faceți acum vă definește viitorul pe care îl puteți avea. Prin urmare, dacă vă doriți un viitor de succes, ar fi o idee bună să investiți deja în el. 

În zece, cincisprezece ani, lucrurile vor fi diferite. Și pentru că timpul adâncește orice tipare, ar fi o greșeală să ignorăm informațiile prezente, sperând că în viitor acestea se vor rezolva de la sine. Mulți oameni își acceptă prezentul așa cum e: continuă să lucreze la un loc de muncă nesatisfăcător doar pentru a-și putea plăti rata la bancă, se mulțumesc cu ce au, stau în zona de confort și nu gândesc că pot obține mai mult în timp. Dacă vom privi lucrurile în perspectivă, aceste tipare nu vor continua la fel peste zece ani. Entuziasmul vieții se va eroda, vor apărea nevoi noi și se va ajunge la tulburări cauzate de stres. 

Pentru a înțelege dacă prezentul dumneavoastră are o valoare pentru viitor, meditați asupra acestor întrebări:

 • Îmi aduce jobul satisfacții profesionale? Dar personale?
 • Sunt motivat să fiu aici?
 • Valorile echipei coincid cu valorile mele?
 • Îmi valorific potențialul profesional?
 • Am sentimentul că lucrez într-o echipă?
 • Sunt apreciat pentru ceea ce fac?
 • Mă văd în viitor în această firmă?

Investițiile în viitor sunt cumulative. Acestea vă cer timp, energie, muncă, auto-dezvoltare și așa mai departe. Iar dacă știți bine ce vă doriți, veți reuși să contribuiți la realizarea scopului pe care îl aveți. Veți reuși să priviți schimbările pe care le faceți drept simple acțiuni. De exemplu, vă puteți crea un nou obicei sănătos, zi de zi. Astfel, învestițiile în dezvoltarea personală pentru un viitor mai bun vor spori gradual. 

Încercați să obțineți cât mai multe din investiția pe care o faceți. Împărțiți-vă scopurile pe termen lung în obiective mai mici și prioritizați-le. La nivel profesional, folosiți feedback-urile pentru a monitoriza progresul afacerii. Dacă observați devalorizări ale investiției, informați-vă, întrebați-vă ce pași ar trebui să urmați pentru a identifica greșelile pentru a le corecta. 

Timpul trece, experiența se adună, iar primul lucru care contează este cât investiți în capacitatea de a fi mai productiv, folosind permanent învățăturile acumulate, pe care să le adaptați în funcție de situație.

Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare.

Articole asemănătoare

"În ce să investesc?" 99% nu știu care e secretul

"În ce să investesc?" 99% nu știu care e secretul

Ai un buget personal bine stabilit și ești în căutarea unor oportunități de investiții? Cum faci ca ..
 •   1
 •   13
 •   7032
 •   1