Din 100 de lei, românii cheltuie doar 50 de bani pe educație

Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultăţile financiare este acela că au trecut prin şcoală fără să înveţe nimic despre bani. Rezultatul este că învaţă să lucreze pentru bani… dar nu învaţă niciodată să pună banii să acţioneze pentru ei.", spune Robert Kiyosaki.
Institutul Național de Statistică a emis în luna iulie un raport cu privire la veniturile și cheltuielile românilor în primul trimestru al anului 2019: în medie, familiile din România au înregistrat un venit mediu lunar de 4.542 de lei, din care au cheltuit circa  3.800 de lei. 

Statistica măsoară atât veniturile cât și cheltuielile, iar luînd în calcul doar veniturile salariale, diferența dintre acestea și cheltuielile lunare sunt de 350 de lei, explică datele statistice.

Raportul INS arată că peste 40% din banii românilor se duc pe mâncare și băutură, 20 de lei pe întreținerea locuinței, 7 lei lunar sunt alocați pe haine și pantofi, 7 lei, pe transport, 5 lei pe sănătate, 6 lei pe obiecte de mobilier, iar cei mai puțini bani sunt investiți în educație. 

Astfel, din fiecare 100 de lei cheltuiți, educației îi revin 50 de bani, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică. Și asta în condițiile în care educația financiară este, practic, cel mai important domeniu din viața noastră. 

Problema e că majoritatea oamenilor nu este conștientă de faptul că nu e în regulă să cheltui mai mult decât produci. Crearea unui buget de economisire și evidența cheltuielilor este unul dintre cele mai sănătoase obiceiuri pe care le poți avea. 

Și pentru că nu e simplu să faci acest lucru, educația financiară devine acel clișeu care te ajută să-ți consolidezi ceilalți piloni din viața ta.

Vrei să ai mai mulți bani?

Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:

  1. Investește în educația ta
  2. Informează-te
  3. Fă-ți un plan
  4. Analizează-ți cheltuielile
  5. Economisește
  6. Multiplică-ți sursele de venit
  7. Investește
  8. Ajută-i și pe ceilalți

Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!

Voting postare: 5

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate