Titluri de stat pentru români, cu dobânzi de până la 5%

Ministerul finanțelor publice a lansat ultima emisiune de titluri de stat pentru populaţie din acest an prin programul Tezaur, cu dobânzi de până la 5%.

În perioada 2-20 decembrie 2019, românii pot subscrie pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% şi 5%. Veniturile sunt neimpozabile, potrivit ordinului dat de Ministerul Finanţelor privind emisiunile aferente lunii decembrie.

Spre deosebire de celelalte emisiuni de titluri din cadrul programului Tezaur, luna decembrie aduce ca noutate titlul de stat cu scadenţă de 5 ani, unde dobânda ajunge până la 5%.

Potrivit Ordinului #3677 al Ministerului finanțelor publice, titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 2 - 20 decembrie 2019 de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului şi prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română. 

Totuşi, în mediul urban perioada de subscriere se încheie mai devreme cu o zi lucrătoare decât ultima zi a perioadei de subscriere. În mediul rural subscrierea se încheie mai devreme cu două zile lucrătoare decât ultima zi a perioadei de subscriere.

Valoarea minimă a unei subscrieri este de 1 leu, reprezentând prețul de emisiune al unui titlu de stat. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

Condițiile generale aplicabile investitorilor care subscriu in cadrul emisiunii sunt următoarele: 

a) Titlurile de stat sunt oferite în România exclusiv persoanelor fizice rezidente, cu excepția persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani până la data închiderii perioadei de subscriere, inclusiv. 
b) Orice investitor care decide să subscrie titluri de stat în cadrul acestei emisiuni este obligat să cunoască și să respecte restricțiile și limitările aplicabile acestei emisiuni, așa cum sunt ele specificate în legislația aplicabilă. 
c) În luarea deciziei de a investi în titluri de stat, investitorilor li se recomandă să se bazeze pe propria evaluare a termenilor și condițiilor emisiunii, inclusiv a oricăror beneficii și riscuri aferente acesteia. 

Peste 50.000 de români au investit mai mult de 2,6 miliarde de lei de la începutul anului până în prezent.

Vrei să ai mai mulți bani?

Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:

  1. Investește în educația ta
  2. Informează-te
  3. Fă-ți un plan
  4. Analizează-ți cheltuielile
  5. Economisește
  6. Multiplică-ți sursele de venit
  7. Investește
  8. Ajută-i și pe ceilalți

Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!

Voting postare: 4

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate