Fă-ți timp, gândește-te de ce neliniștea își face loc în viața ta. De ce te domină atât de mult? Poate e vorba de instabilitatea lumii actuale? În tumultul vieții moderne, nu mai știm în cine să avem încredere, sunt tot mai multe știri despre șomaj și sărăcie...
Dacă e să menționăm tendința firmelor de a-și reduce numărul de angajați, de a desființa posturi, de a se restructura, pare că se formează un haos și multă lume se simte realmente în nesiguranța zilei de mâine. Trăim în epoca tehnologiei avansate, multe munci pe care le prestau oamenii cândva, acum sunt făcute automatizat de mașinării programate.
Este o situație împotriva căreia nu putem face nimic, adică nu putem schimba situații lumii. Dar ne putem schimba mentalitatea! Altfel, devenim mediocri. Ne este frică să ne mai angajăm într-o acțiune, să ne educăm sau să investim în propriul viitor. Problema e că neliniștea este alimentată zilnic. Descoperim tot mai multe elemente negative, din știri sau presă, iar astea ne transformă viața într-un stres.
Cum de ne-am lăsat duși de val și am înrădăcinat neliniștea în noi? În ce moment ne-am pierdut încrederea în propriul potențial? Psihologic vorbind, atunci când gândim negativ, toate condițiile existenței noastre se înclină spre aceste emoții negative care refuză să dispară și își găsesc refugiul în mintea noastră.
De ce atragem ca un magnet tot de ce ne este frică și facem ca acest lucru să devină realitatea noastră?
Pentru că noi deținem propriile lanțuri de care ne împiedicăm când vrem să obținem ceva mai mult. Și tot noi suntem cei care pot distruge aceste lanțuri. Cum? Acceptând că toate fricile, gândurile negative și neliniștea sunt consecința logică a felului nostru de a gândi și de a ne comporta.
Stabilind corect o legătură între acțiunile noastre și gândurile noastre, neliniștea poate dispărea. Dezvoltându-ne și stabilind niște priorități, făcând planuri de viitor, putem reuși.
”Ușor de zis!”, veți spune. Dar dacă nu faceți primul pas, nu rezolvați nimic. De exemplu, înlăturarea neliniștii în ce privește ratele bancare sau alte datorii – e realmente o închisoare. Alegerea vă aparține: puteți sta prizonieri, privind la soare printre grilajele fricii sau puteți face un pas spre eliberarea financiară!
Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:
- Investește în educația ta
- Informează-te
- Fă-ți un plan
- Analizează-ți cheltuielile
- Economisește
- Multiplică-ți sursele de venit
- Investește
- Ajută-i și pe ceilalți
Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!