Investiții neobișnuite cu rate bune de profit

Atunci când acțiunile la bursă trec printr-o perioadă de creștere excepțională, e greu să-ți imaginezi de ce nu ai urca și tu la bordul acelei rachete a succesului alături de alți investitori.

Dar ce zici de când vremurile nu sunt atât de bune? Bineînțeles, înafara perioadelor de creștere există și perioade de scădere sau stagnare la bursă, când investițiile în acțiuni încep să pară mai puțin atrăgătoare. Există opțiuni de investiții mai puțin tradiționale, dar disponibile și care îți pot facilita modalitățile de diversificare a portofoliului de investiții.

Peer to peer lending sau împrumuturile de la om la om. Prima companie care a oferit împrumuturi sociale de tip Peer to Peer din lume a fost Zopa – una dintre primele companii fintech. Compania a fost înființată în 2004 în Marea Britanie și a emis în această perioadă credite de peste 2 miliarde de lire sterline. 

De ce să investești în peer to peer lending? 

Ai dobânzi foarte bune, adică poți obține până la 10% dobândă din investițiile peer to peer. Este în regulă să ai cunoștințe de investiții de bază și să acționezi online. O platformă pe care poți să începi să investești în peer to peer lending este Revolut.

Crowdfunding-ul de capital. E ca un grup de business-angels care organizează grupuri sau rețele de business-angels pentru a le pune în comun analizele și a sindicaliza capitalul investit. Ideea a pornit după o mare recesiune pe piața de capital, care i-a determinat pe investitori să înceapă să caute în altă parte investiții pentru randamente mai mari. Astfel, prin efortul colectiv al unor investitori individuali în scopul finanțării unor proiecte, se utilizează platforme online drept canal de comunicare între antreprenori şi persoanele care doresc să investească în respectivele proiecte. 

În general, mecanismul de funcţionare al crowdfundingului este destul de simplu: pe de-o parte există inițiatorul proiectului, care doreşte să-și lanseze un nou produs pe piaţă şi are nevoie de finanţare iar cealaltă parte este reprezentată de potențialii investitori care sunt dispuşi să-şi plaseze plaseze disponibilităţile, cele două părţi întâlnindu-se astfel prin intermediul unei platforme online.

Investiții în imobiliare executate. Bunurile imobiliare executate sunt o variantă bună de investiții în orașele aflate în progres și se remarcă în mod deosebit datorită beneficiilor rezultate în urma achiziţionării lor. Două categorii de bunuri executate primează în preferinţele celor care se gândesc să investească în astfel de bunuri: apartamentele şi terenurile. Iată care sunt avantajele investiției, de exemplu, într-un apartament executat: achiziţia apartamentului la un preţ care este de cele mai multe ori sub preţul pieţei; obții un venit imediat în urma revânzării acestuia; apartamentul poate crește în valoare dacă este poziţionat într-o zonă dezvoltată sau în curs de dezvoltare; poți obține venit pasiv din închirierea acestuia.
 
Investiții în obiecte de artă. Cei care privesc arta ca pe o investiţie se pot bucura de stabilitate, de obiecte de valoare ce supravieţuiesc scăderii economice, ofertă limitată şi o cerere ascendentă. Tocmai pentru că oferta este limitată, există şi mulți colecţionari care ar plăti sume mari pentru a se bucura de un tablou sau o sculptură. Piața obiectelor de artă poate include opere ale vechilor maeştri precum şi obiecte semnate de artiştii contemporani: tablouri, sculpturi, obiectele de artă decorativă, de cult sau arheologice. Toate aceste obiecte pot fi tezaurizate, vândute sau închiriate către galeriile de artă sau expoziţii.

Investițiile în produse de valoare financiară sau culturală reprezintă o afacere profitabilă daca te informezi corect înainte de a cauta o cale simplă de a-ți crește veniturile. 

Vrei să ai mai mulți bani?

Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:

 1. Investește în educația ta
 2. Informează-te
 3. Fă-ți un plan
 4. Analizează-ți cheltuielile
 5. Economisește
 6. Multiplică-ți sursele de venit
 7. Investește
 8. Ajută-i și pe ceilalți

Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!

Voting postare: 5

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

Articole asemănătoare

"În ce să investesc?" 99% nu știu care e secretul

"În ce să investesc?" 99% nu știu care e secretul

Ai un buget personal bine stabilit și ești în căutarea unor oportunități de investiții? Cum faci ca banii tăi să se înmulțească în timp? În ..
 •   1
 •   9
 •   6724
 •   1
Ce este Crowdfunding-ul?

Ce este Crowdfunding-ul?

Mediul de afaceri din România încă se mai confruntă cu problema accesului la finanțare. O soluție alternativă este cea a dezvoltării fi..
 •   5
 •   19
 •   2423
 •   0
Peer to Peer - un fintech pentru investiții și împrumut

Peer to Peer - un fintech pentru investiții și împrumut

Piața financiară se liberalizează pe zi ce trece, iar produsele de investiții și împrumuturi tind să acopere toate nevoile publicului.Pe lân..
 •   6
 •   8
 •   2263
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate