Micile economii, investite inteligent, te pot remunera!

Chiar dacă ai ajuns într-un punct pe care ți l-ai dorit, simți că este loc de mai bine și mai ai multe de învățat.

O viață financiară ordonată este importantă pentru orice persoană care nu-și dorește să cadă în plasa datoriilor și care vrea să acumuleze profit. 

Cei care își pot materializa gândurile, stabilindu-și sarcina de a economisi zilnic pentru a fi remunerați prin investițiile pe care le fac, vor învăța să stea pe picioarele lor și să devină independenți din punct de vedere financiar.

Pentru circa 47% dintre români, economisirea înseamnă păstrarea banilor la saltea. Salteaua este un “loc sigur”, în care banii pot fi păstrați pentru cazuri de urgență. Însă, pe lângă faptul că acești bani nu produc nimic, ei se mai pot devaloriza în timp. Păstrarea banilor acasă, la saltea, nu este o idee inteligentă. 

Pentru alții, economisirea înseamnă plasarea banilor într-un cont de economii sau într-un depozit bancar cu o dobândă fixă. La bancă, banii sunt în siguranță, îți aduc un venit pasiv prin dobândă și chiar îi poți retrage când vrei. În același timp, banii ținuți la bancă nu-ți aduc prosperitate pe termen lung, mai ales dacă se ia în calcul inflația. 

Pe scurt: cu banii pe care îi ții la saltea sau la bancă, îți poți satisface niște nevoie pe termen scurt. Dacă ai, însă, niște obiective pe termen lung, trebuie să investești ceea ce economisești. Ori investițiile îți pot aduce, în timp, câștiguri care pot bate chiar și rata inflației. 

Definiția pentru o viață financiară sănătoasă e să câștigi mai mult decât cheltuiești.

Economiile mici, investite inteligent, îți pot aduce randamente mai mari decât cele obținute din dobânzile bancare. Cel mai important e să te educi ca să știi cum să faci aceste lucruri, să-ți calculezi eforturile și să faci un plan de economisire și investiții. 

Fă un calcul și descoperă cum micile economii, facute zilnic și investite inteligent, se pot transforma în averi considerabile!

Pentru a profita maxim din banii adunați și investițiile făcute, poți apela la investiții pe bursa valutară, investiții în aur, acțiuni, fonduri mutuale - variante despre care citești frecvent pe blogul Profit Point

Bani înseamnă oportunități, iar o planificare financiară corectă te ajută să profiți de ele. 

Vrei să ai mai mulți bani?

Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:

  1. Investește în educația ta
  2. Informează-te
  3. Fă-ți un plan
  4. Analizează-ți cheltuielile
  5. Economisește
  6. Multiplică-ți sursele de venit
  7. Investește
  8. Ajută-i și pe ceilalți

Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!

Voting postare: 10

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate