4 Sfaturi supraevaluate de investiții, care îți pot aduce pierderi

Mulți oameni cred că știu ce fac atunci când vine vorba de investiții. Sunt atât de încrezători, încât își împărtășesc propriile strategii și oferă sfaturi de investiții. Însă, prea mulți dintre acești oameni greșesc. Ești depășit de sfaturile supraevaluate despre investiții? Astăzi am decis să facem ceva în legătură cu asta și anume, îți vom prezenta 4 sfaturi de investiții care îți aduc pierderi, cu scopul de a te ajuta să câștigi mai mulți bani pe bursă, fără să pierzi mult timp sau bani.

1. Investește în companiile pe care le știi și în care ai încredere. Greșit.
Mulți oameni încep să investească în acțiunile companiilor la care sunt clienți sau în care au încredere. Dacă asta te încântă ... sigur. Fă-o. Mulți au făcut asta. Însă, după ce au învățat elementele de bază ale investițiilor, au renunțat la această strategie. Unul dintre cele mai greșit interpretate sfaturi de investiții este „Investește în ceea ce cunoști.” de Peter Lynch care înseamnă să analizezi ce știi și apoi să iei în considerare o achiziție. Nu ți-aș recomanda niciodată să investești orbește într-o companie, doar pentru că ești clientul acesteia. Probabil că nu înțelegi deocamdată imaginea de ansamblu când vine vorba de afacere, fluxul de numerar și planul lor de succes pe termen lung. Atunci când investești, trebuie să-ți controlezi emoțiile. Va fi greșit să-ți creezi strategia de investiții dacă emoțiile tale sunt legate de o afacere pe care ai îndrăgit-o, o cunoști și în care ai încredere.

 2. Pentru siguranța banilor tăi, investește în titluri de stat americane. Sfat supraevaluat.
De obicei, obligațiunile și titlurile de stat americane sunt considerate o investiție fără risc. Volatilitatea piețelor din ultimii ani a împins pe mulți investitori spre bondurile SUA sau spre alte instrumente financiare pe termen lung. În prezent, randamentul obligațiunilor americane sunt mici. Totuși, conceptul „riscului zero” este valabil doar în teorie deoarece orice tip de titlu mobiliar implica un anumit risc. Investiția în obligațiuni de stat este supusă riscului de a pierde bani atunci când dobânzile cheie cresc. Randamentele obligațiunilor se mișcă în sens contrar ratelor de dobândă cheie impuse de băncile centrale ale țărilor. Având în vedere că în prezent ratele de dobândă cheie ale multor țări sunt la minime istorice, există șanse mari ca acestea să urce în viitor și, implicit, câștigurile aduse de titlurile de stat să scadă. Inflația în creștere este de asemenea așteptată să „muște” din randamentele obligațiunilor.

3. Investește pe baza toleranței tale la risc. Hmm..Nu!
Pentru un începător, investiția pe baza toleranței la risc este contraintuitivă, deoarece probabil nu-și cunoaște toleranța la risc atunci când începe să investească. Cuvântul ”Risc” nu sună bine, nu? Ba, da! Toleranța ta la risc chiar ar trebui să fie ridicată. Da, în câțiva ani vei pierde niște bani, dar dacă vei analiza istoricul, ai fi avut mai mult randamente pozitive de-a lungul anilor. Adică trebuie să vezi și partea pozitivă a riscului. Iar dacă ai o mentalitate pe termen lung și ești încă tânăr, ai timp pentru suficient a ieși din perioadele accidentate de pierderi. În ceea ce privește obiectivele, nu este obiectivul final al tuturor investitorilor să câștige cât mai mulți bani posibil? Dacă da, atunci un risc mic va fi egal cu recompense mici. Va trebui să îți asumi un risc mai mare pentru recompense mai mari. Trebuie să devii stăpân pe emoțiile tale și să-ți antrenezi răbdarea pentru a face acest lucru.

4. "Buy low, sell high!" - deci trebuie să dai lovitura și să reacționezi rapid. Nu Nu NU!
Nu este vorba despre a cumpăra ieftin și a vinde scump! E vorba de calitatea lucrului pe care îl faci și de echilibrul emoțional. Cei mai buni traderi și investitori își cântăresc oportunitățile, și rareori iau măsuri pripite. După cum a spus odată fondatorul Vanguard, Jack Bogle: „Timpul este prietenul tău; impulsul este dușmanul tău.” În același timp, a nu investi deloc este o greșeală.
 

Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare.
Voting postare: 10

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

Articole asemănătoare

"În ce să investesc?" 99% nu știu care e secretul

"În ce să investesc?" 99% nu știu care e secretul

Ai un buget personal bine stabilit și ești în căutarea unor oportunități de investiții? Cum faci ca banii tăi să se înmulțească în timp? În ..
  •   1
  •   9
  •   6724
  •   1
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate