Vești bune pentru cei care au investit în Programul Tezaur!

Vești bune pentru cei care au investit în Programul Tezaur!
 
Acum, persoanele fizice pot să-și răscumpere titlurile de stat înainte de scadență. Ministerul Finanțelor Publice a modificat şi completat Ordinul nr. 3139/2017 privind aprobarea emiterii de destinate populaţiei prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului.  Astfel, investitorii care dețin titluri de stat, le pot răscumpăra sau transfera dreptul de proprietate al acestora către un alt investitor, tot persoană fizică, înainte de scadență.

Modificarea este valabilă pentru toate emisiunile de titluri de stat destinate populației din cadrul programului Tezaur, pentru subscrierile realizate prin intermediul Trezoreriei Statului, se arată în comunicatul MFP.
„Răscumpărarea anticipată poate fi efectuată doar pentru suma integrală a unui formular de subscriere şi numai la unitatea trezoreriei la care a fost realizată. Aceasta va fi făcută la valoarea nominală, din care se vor deduce toate dobânzile achitate până la acel moment pentru titlurile de stat răscumpărate”, au subliniat cei de la Finanţe.

Transferul dreptului de proprietate a titlurilor de stat se realizează prin depunerea unei cereri la sediul unităţii operative a trezoreriei statului prin care au fost realizate subscrierile. Transferul se realizează pentru întreaga valoare înscrisă pe un formular de subscriere, iar cererea va fi însoţită de formularul de subscriere şi va fi asumată atât de persoana care vinde, cât şi de cea care cumpără titlurile de stat.

Cererile de răscumpărare anticipată şi transfer al dreptului de proprietate pot fi depuse doar ulterior încheierii perioadei de subscriere şi cu cel puţin 60 de zile lucrătoare înainte de data de plată a dobânzii sau valorii nominale aferente unei emisiuni.

De asemenea, investitorul poate anula subscrierile deja efectuate prin depunerea unei cereri de anulare, până în ultima zi a perioadei de subscriere, la care se anexează formularul de subscriere în original. După încheierea perioadei de subscriere, acestea devin irevocabile şi nu mai pot fi anulate. Investitorul poate apela însă la răscumpărarea anticipată sau la vânzarea lor.

În cursul anului 2018, au fost lansate trei emisiuni de titluri de stat, cu maturităţi de 2, 3 şi 5 ani, cu o valoare cumulată de 2,07 miliarde de lei. În anul 2019, Ministerul Finanțelor Publice va continua emisiunile de titluri pentru populaţie cu o frecvenţă regulată, cel puţin de două ori pe trimestru, se mai arată în comunicat.

Citește și: Spune-mi, ce tip de investitor ești? Cum poți deveni investitor pe piața de capital?


Voting postare: 5

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate