Va trebui să cădem de acord, din start, asupra unei realităţi – cu toţii vrem mai mult iar în acest context banii ocupă o poziţie fruntaşă. Problema este însă, că în această goană nebună după mai mult, marea majoritate dintre noi rămân fixaţi asupra scopului, pierzând din vedere modul în care obiectivul poate fi atins. Vrem mai mult, însă cum îl obţinem?
Din păcate, în România se înregistrează o serie de statistici îngrijorătoare, pe care prea puţini le cunosc sau le iau în calcul:
- peste 70% dintre români nu-şi întocmesc un plan financiar şi nu deţin economii;
- în august 2015 au fost înregistraţi peste 700.000 de datornici la bănci;
- principala sursă de educație financiară a tinerilor din România rămâne familia – 95%, dar aceştia se află în top la capitolul cheltuieli – 33 euro/lună;
- România s-a clasat pe ultimul loc într-un studiu privind educaţia financiară.
Specialiştii Profit Point cred în schimbare prin educaţie, motiv pentru care ne-am propus să întoarcem aceste statistici îngrijorătoare în favoarea noastră, a tuturor. Aşadar, nu te întreba ce pot face banii pentru tine, ci ce poţi face tu pentru banii tăi?
Te aşteptăm marţi, 17 noiembrie 2015, să găsim răspunsul la această întrebare, în cadrul seminarului „Tu ce poţi face pentru banii tăi?” şi să dăm startul la educaţia financiară a României.
Cui se adresează acest eveniment?
Variantă scurtă a răspunsului la această întrebare ar fi ORICUI, însă nu trebuie să ne crezi pe cuvânt. Te invităm totuşi să te gândeşti serios şi realist, măcar pentru câteva secunde, la următoarele aspecte – câte datorii ai şi cât de des te vezi nevoit să te împrumuţi, câţi bani reuşeşti să pui deoparte lunar pentru a-ţi lua micile lucruri pe care ţi le doreşti sau de care ai nevoie, câte dintre visele tale ai reuşit să ţi le împlineşti? Şi, mai important, cât de multe ştii cu adevărat despre bani, sectorul financiar, economie?
Nu, nu îţi vom spune că te vei îmbogăţi peste noapte, dar vei afla că informaţia chiar înseamnă putere şi în momentul în care vei deţine cunoştinţele necesare, vei avea un control mult mai bun asupra finanţelor şi obiectivelor tale.
Ce vei învăţa în cadrul seminarului?
Pe parcursul seminarului „Tu ce poţi face pentru banii tăi?” vom discuta despre:
- Cadranul banilor
- Active/Pasive
- Diversificarea surselor de venit
- Credit/Economii
- Riscurile în afaceri
- Ce mişcă preţul?
- Statut Social
Ce ai de câştigat dacă participi?
- prin oferirea de exemple practice, vei descoperi care sunt cele mai importante elemente financiare de care ne lovim în viaţa de zi cu zi şi cum acestea ne influenţează şi sunt influenţate, la rândul lor;
- vei avea şansa să înveţi de la un Mentor personal cum să te fereşti de riscurile financiare şi care sunt cei mai buni aliaţi ai tăi, astfel încât să îţi poţi gestiona mult mai bine banii de care dispui şi chiar să îţi diversifici sursele de venit;
- vei avea şansa de a face o schimbare personală şi chiar de a fi tu însuţi schimbarea generaţiei tale şi a celei următoare, dând un exemplu pozitiv.
Traineri: Valentina Arcana, Gina Albu, Claudiu Petrescu, Mihai Pălălău
Când şi unde? Marţi, 17 noiembrie 2015, ora 14:00, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, sala B1. Durata seminarului este de o oră şi jumătate.
Preţ? Costurile sunt acoperite de Profit Point.
Cum pot participa gratuit? Membrii Clubului de Educaţie Profit Point beneficiază de un discount de 100% la acest MasterClass.