Poți realiza orice, cu o perseverență ieșită din comun!

Deseori, depui eforturi să realizezi ceva, iar peste un timp – vezi că rezultatele sunt descurajatoare. Lucrurile nu merg așa cum ți-ai dorit și te gândești că poate ar fi mai bine să te retragi din "maraton", să renunți la visurile tale. Ești copleșit de îndoieli, frică, indecizii. Însă indeciziile sunt și ele niște decizii: de a alege eșecul

Acest lucru se poate întâmpla când ți-ai pierdut încrederea în tine sau entuziasmul în ceea ce privește atingerea unui obiectiv. Totuși, dacă ai suficientă ambiție și perseverență, ar fi bine să-ți revizuiești strategia și să faci niște schimbări, or nu are rost să continui să faci aceleași lucruri care s-au dovedit a fi ineficiente. Este foarte posibil ca ineficiența să rezulte din faptul că nu te afli la locul potrivit, în timpul potrivit. 

De exemplu, pot exista lucruri pe care ar trebui să le faci pentru a-ți îndeplini planul, dar tu le neglijezi sau le eviți. Nu apreciezi faptul că ai (sau poți acumula) suficiente abilități și cunoștințe pentru a realiza orice, că printr-o perseverență ieșită din comun poți căpăta forțe proaspete care te inundă și te simți gata să continui pașii. Iar după ce-ți încarci bateriile, gândește-te să îți schimbi ușor strategia, împărțindu-ți obiectivul în țeluri mai mici. 

Știai că nu există căi dificile, dacă știi să-ți fragmentezi obiectivul?

Realizarea fiecărui scop fragmentat îți poate aduce satisfacție care, la rândul ei, e un imbold de a-ți realiza următorul scop, și așa mai departe. Multă lume nu-și stabilește scopuri grandioase din cauza efortului copleșitor implicat în realizarea lor. Însă, prin pași mici făcuți zi de zi, eforturile tale își vor lăsa amprentele.

De exemplu, ți-ai stabilit un scop în sectorul financiar. Mai întâi, întrabă-te: "Realist vorbind câți bani vreau să câștig?". Apoi fă o listă cu țeluri fragmentate pentru care vei începe să lucrezi chiar de azi: 

1. Acesta este scopul meu. (Fă o descrierere a scopului sau schițează-l în imagine, dacă e posibil.)
2. Ce avantaje voi obține?
3. Ce fac eu pentru a-mi atinge scopul?
4. De unde pot obține informare și îndrumare?
5. Data la care încep să-mi implementez planul este...
6. Pe toate durata planului voi fi perseverent, echilibrat și disciplinat.

Majoritatea oamenilor nu e suficient de perseverentă pentru a descoperi că poate realiza orice. Nu trebuie să te numeri printre ei. E păcat să renunți la luptă când ai o mulțime de oportunități la îndemână. Succesul e la un pas distanță!


Vrei să ai mai mulți bani?

Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:

 1. Investește în educația ta
 2. Informează-te
 3. Fă-ți un plan
 4. Analizează-ți cheltuielile
 5. Economisește
 6. Multiplică-ți sursele de venit
 7. Investește
 8. Ajută-i și pe ceilalți

Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!

Voting postare: 3

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Tu ce poţi face pentru banii tăi?

Tu ce poţi face pentru banii tăi?

Va trebui să cădem de acord, din start, asupra unei realităţi – cu toţii vrem mai mult iar în acest context banii ocupă o poziţie fruntaşă. ..
 •   0
 •   0
 •   463
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate