Afaceri profitabile

În România, la ora actuală există peste 1,4 milioane de firme conduse de oameni care au pus în practică idei diverse de afaceri pe care le-au gândit în timp. Începând de la afaceri mici dezvoltate la domiciliu până la companii de dimensiuni medii sau mari, toate au în comun același lucru: pasiunea pentru un anumit domeniu de activitate.
Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes pe bursă.

În România, la ora actuală există peste 1,4 milioane de firme conduse de oameni care au pus în practică idei diverse de afaceri pe care le-au gândit în timp.


Începând de la afaceri mici dezvoltate la domiciliu până la companii de dimensiuni medii sau mari, toate au în comun același lucru: pasiunea pentru un anumit domeniu de activitate.

Indiferent de mărimea unui business, acesta este o modalitate eficientă prin care se poate fructifica o pasiune.


Avantajul de a urma calea antreprenoriatului este aceea că oferă independență, oportunitatea de a lucra într-un domeniu care îți face plăcere și oferă un potențial de a te dezvolta pe termen lung. 

Însă, pentru a ajunge la momentul în care să te bucuri de avantajele pe care le aduce propria afacere este nevoie de o idee bună.


Cum internetul este plin de foarte multe oportunități și testarea acestora costă timp și bani, cea mai importantă dilemă a unui viitor antreprenor este aceea de a găsi ideea potrivită.


Tocmai de aceea, în acest articol vei putea descoperi un top al acestora, din care vei putea trage concluziile personale și să iei deciziile potrivite. 


Descoperă cum să îți multiplici veniturile investind în cele mai profitabile afaceri cu cursul nostru GRATUIT de investiții la bursă.

ÎNSCRIE-TE AICI!Care este cea mai profitabilă afacere din lume?Sursa foto: unsplash


Cea mai profitabilă afacere din lume poate să fie în orice domeniu de activitate.


Condiția principală este aceea să fie planificată și gestionată corect.


La început de drum, una dintre întrebările pe care ți le pui este aceea ,,cum să găsesc o idee de afaceri profitabilă?”.  Unii antreprenori pornesc și dezvoltă afaceri de succes prin a analiza experiența și activitățile acestora, identificând nișe de piață neexploatate și care au potențial. 


O afacere profitabilă poate să fie dezvoltată de un antreprenor bine instruit, cu valori puternice, viziune și cu o dorință puternică de a aduce ceva nou și util pe piață. La început, ar fi recomandat să se lanseze un număr mic de produse și servicii pentru a fi mai simplu. Ulterior, pe măsură ce se dezvoltă afacerea se poate diversifica gama de produse și servicii în funcție de cerere și de nevoi. 


Se consideră că afacerea este profitabilă atunci când se înregistrează un oarecare profit în urma vânzării produselor și serviciilor. 


Pentru a dezvolta o afacere profitabilă este recomandat să se analizeze cu atenție ideea pentru a putea stabili aspecte precum: 

 • bugetul necesar
 • tipul de produse și servicii oferite
 • forma juridică potrivită
 • Muncă de la domiciliu, în spațiu închiriat sau într-un spațiu achiziționat
 • Număr de persoane angajate 
 • Costuri cu materii prime și materiale 
 • Costuri pentru achiziționarea echipamentelor necesare 
 • Surse de finanțare 


De asemenea, pentru a putea dezvolta o afacere de succes este nevoie să îți analizezi aptitudinile, valorile și talentele. Domeniul tău de activitate trebuie să îți placă, în primul rând. Apoi, înainte de a te gândi să pui în practică o anumită idee este bine să analizezi mai multe oportunități iar la final să o alegi pe cea care este în concordanță cu experiența, pasiunile și dorințele tale.


Atunci când pornești pe drumul antreprenoriatului nu trebuie să omiți importanța întocmirii unui plan de afaceri și să apelezi la experți ori de câte ori este necesar. Acționează pas cu pas și construiește o strategie care să permită să fie ajustată. 


Afaceri profitabile în imobiliareSursa foto: unsplash


Domeniul imobiliar este unul atractiv pentru antreprenori și oferă numeroase oportunități de afaceri profitabile. Cea mai populară variantă de business pentru a pătrunde în acest segment de piață este reprezentat de deschiderea unei agenții imobiliare în sistem de franciză.


Însă, pe lângă această idee mai sunt și altele care merită să fie exploatate. Dacă ai nevoie de inspirație, atunci iată câteva idei de afaceri profitabile în domeniul imobiliarelor: 


Agenție imobiliară independentă 


Spre deosebire de achiziționarea unei francize imobiliare în care este nevoie să investești în know-how, suport pentru lansarea afacerii și promovare,  o agenție imobiliară independentă poate să pornească și cu resurse minime.


Pentru dezvoltarea afacerii ai nevoie de metode de promovare eficiente și un website unde să îți prezinți serviciile. La început va fi mai greu dar dacă aloci suficient timp și răbdare poți transforma această idee într-una profitabilă. 


Închiriere spații comerciale și birouri


Dacă ai un apartament sau orice alt tip de spațiu care poate să fie transformat într-un birou sau spațiu comercial, atunci o idee de business simplă și ușor de pus în practică este să închiriezi.


Lunar, vei încasa un venit pentru care nu trebuie să muncești iar o dată cu trecerea timpului poți investi în achiziționarea și modernizarea unor noi spații pe care să le închiriezi.


Închiriere pe termen scurt case, camere sau apartamente 


O dată cu apariția platformelor turistice precum Airbnb, Booking, Tripadvisor și nu numai, afacerile de tip regim hotelier au luat amploare. Dacă dispui de o casă, un apartament sau o cameră, atunci poți porni o astfel de afacere.


Desigur, spre deosebire de închirierea pe termen lung, această idee de afacere presupune să aloci mai mult timp. Acest lucru presupune să te ocupi de curățenie, de primirea oaspeților, să faci rezervări, etc. 


Dacă vei trata închirierea acestor spații ca pe un business adevărat vei avea un grad mai mare de ocupare și chiar să reinvestești profitul în achiziționarea de noi spații. 


Arhitectură 


Este un domeniu de activitate care oferă foarte multe oportunități pentru crearea unui business de succes.

Cu ajutorul software-urilor de proiectare 3D poți să colaborezi cu agenții imobiliare, dezvoltatori și constructori pentru a te ocupa de proiectarea structurilor impresionante și nu numai. Avantajul unei astfel de afaceri este acela că poți lucra de oriunde. 


Amenajări interioare 


Nu există clădire care să nu aibă nevoie de lucrări precum schimbarea instalațiilor sanitare sau de renovări.

Un curs de calificare în acest domeniu poate să îți ofere oportunitatea unui start rapid. La început, probabil vei conduce afacerea pe cont propriu dar pe măsură ce se dezvoltă vei putea avea una sau mai multe echipe care să se ocupe de lucrări simultan. Ești pregătit să îți maximizezi potențialul financiar și să explorezi afacerile profitabile din lumea bursieră?

Înscrie-te acum la cursul nostru de investiții la bursă


Afaceri profitabile pentru începători Sursa foto: unsplash 


Afacerile bune nu au nevoie neapărat de investiții mari la început.


Dar ca și în cazul oricărei alte idei de afaceri este esențial să ai un plan și o strategie foarte bine puse la punct.


Mai ales dacă ești la început și te încântă ideea de a avea propria afacere, iată o listă cu afaceri profitabile pentru începători. 


Rulotă fast food 


Dacă te pasionează gastronomia și visezi ca într-o zi să deții propriul restaurant, până atunci poți să deții o rulotă fast food. Investiția inițială nu este foarte mare la început și este o modalitate bună prin care să testezi dacă oamenii apreciază preparatele tale.


Mobilitatea este mult mai mare decât în cazul unui restaurant deoarece te vei putea deplasa la evenimente sau să schimbi locația rulotei. Afacerea poate să devină cu ușurință profitabilă mai ales dacă preparatele tale sunt mai deosebite și apreciate de un număr mare de consumatori.


Cu timpul, vei putea avea mai multe rulote sau chiar suma necesară pentru a deschide propriul restaurant. 


Cursuri de gătit 

Dacă te consideri un bucătar grozav, atunci predarea unor cursuri de gătit poate să se dovedească a fi o afacere foarte bună. Poți să îți creezi un mini studio acasă, de unde să filmezi cursurile și să le publici pe diverse platforme sau pe propriul website. Investițiile de început sunt minime și nu impun riscuri mari.


După ce vei crește popularitatea afacerii tale ai opțiunea de a deschide propriul tău centru de training. 


Servicii de contabilitate 

O idee de afaceri care nu presupune investiții majore la început și care poate să fie profitabilă este cea de a oferi servicii de contabilitate. Dacă ai calificare în domeniu și experiență în gestionarea situațiilor financiare ale firmelor atunci este o idee de afaceri potrivită pentru antreprenori la început de drum.


Este o afacere din care se poate câștiga bine. Cu timpul poți să angajezi colaboratori serioși și să îți extinzi afacerea.


Marketing digital 

Serviciile de marketing digital sunt la mare căutare și orice afacere nouă dorește să se conecteze cu audiența sa. Ai nevoie doar de o echipă de experți și un spațiu unde să îți desfășori activitatea. Iar pentru a avea clienți trebuie să investești într-un website bun și să îți creezi o prezentare convingătoare.


Această afacere poate să fie dezvoltată în timp și să creezi o agenție cu tot ceea ce este nevoie pentru a putea oferi servicii complete clienților. 


Organizare evenimente 

Este o afacere ideală pentru persoanele care au o atenție sporită la detalii, sunt organizate și le face plăcere să organizeze evenimente. La început poți să te specializezi pe un anumit tip de evenimente (nunți, botezuri, aniversări, team building-uri etc.) sau toate.


Este o idee de afaceri care poate crește cu ușurință mai ales dacă investești încă de la început seriozitate, profesionalism și te implici pe măsură. 


Dezvoltare de aplicații mobile 

Aplicațiile mobile reprezintă un avantaj pentru orice afacere. Așadar, dacă ești specialist în acest domeniu, afacerea poate să fie pusă în practică ușor și se poate dezvolta. Cu timpul poți angaja și alți developeri care să te ajute să îndeplinești mai ușor cerințele clienților. 


Idei de afaceri mici profitabile


Sursa foto: unsplash


Pentru a deschide afaceri mici profitabile este nevoie doar de o idee inspirată dar și de o doză de creativitate. Afacerile mici se pot începe cu o investiție minimă și în timp se pot dezvolta. 

Magazin cu produse tradiționale preparate în casă

Este o afacere care poate porni chiar din confortul propriului cămin. Oamenii caută întotdeauna să cumpere produse cât mai naturale și de preferință preparate în casă, așadar este o idee care poate să devină profitabilă cu ușurință. 

Fotograf 

Pentru a putea să dezvolți această idee de afaceri ai nevoie de un portofoliu convingător, așadar, pentru început poți oferi câteva ședințe foto gratuite. La început, pentru a evita să te încarci cu cheltuieli mari, poți oferi ședințe foto în diverse locații cu decor superb iar când ai reușit să aduni profit suficient să îți deschizi propriul studio. Cu timpul, poți angaja mai mulți fotografi și să te ocupi de mai multe evenimente. 

Servicii de curățenie 

Lipsa de timp, nevoia de a te odihni mai mult în weekend și alte astfel de motive fac ca aceste servicii să fie din ce în ce mai căutate. La început nu este nevoie să investești foarte mult în afacere dar o dată ce serviciile tale încep să se popularizeze poți dezvolta afacerea prin a achiziționa echipamente mai performante, un spațiu, să angajezi mai mult personal și să diversifici serviciile. 

Make-up artist 

Un curs specializat te va învăța tehnicile necesare pentru a realiza machiaj profesional. Mai ales dacă ai o pasiune pentru acest domeniu poate deveni o afacere profitabilă destul de ușor. Investește în produse profesioniste, machiază persoane gratis și construiește un portofoliu convingător. Promovează-te online pe rețelele de socializare, dă startul unui vlog cu trucuri de machiaj sau creează un website. 

Terapeut masaj 

Investește în a crea o ambianță plăcută, o masă pentru masaj și creează un spațiu perfect pentru relaxare. Înainte de toate, obține o diplomă de calificare pentru a deveni un maseur acreditat. Cu timpul, afacerea ta poate evolua într-un centru spa care să ofere servicii diverse. 

Coach de carieră 

Dacă ai acumulat o experiență vastă de-a lungul anilor în companii multinaționale și știi deja care sunt provocările, atunci poți să folosești aceste cunoștințe pentru a-i sfătui pe cei care doresc să se dezvolte în carieră. Ghidează-i, oferă-le sfaturi, ajută-i să își descopere pasiunile și creează la început servicii esențiale și utile. 


Idei de afaceri profitabile la țară pentru tineri


Sursa foto: unsplash


Chiar și într-un sat unde nu există posibilitatea de a te angaja și să primești un salariu bun, se pot câștiga bani frumoși din diverse tipuri de afaceri profitabile la țară. Până la urmă, cei care se străduiesc și transformă orice neajuns într-o oportunitate au toate șansele de a dezvolta un business de succes. Mai ales tinerii care locuiesc în mediul rural au posibilitatea de a valorifica tot ceea ce posedă, de la talent până la experiență. Practic, pentru a porni o afacere în mediul rural este suficient să privești în jurul tău și să valorifici ceea ce ai deja în gospodărie. Așadar, pentru a te ajuta să îți găsești inspirația, iată mai jos câteva idei de afaceri profitabile pentru tineri: 

Creșterea cailor 

Dacă în gospodăria ta ai cai, nu trebuie să îi percepi ca fiind doar utili pentru a te ajuta în muncile cele mai grele. Mai ales dacă în zonă sunt pensiuni sau satul în care locuiești este foarte aproape de un oraș, atunci poți să oferi un serviciu prin care oamenii se pot bucura de o zi în natură. Călărie, drumeții prin natură sau chiar lecții de călărie, reprezintă ceva deosebit iar cu puțină creativitate poate deveni o afacere profitabilă. 

Creșterea albinelor 

Este o altă modalitate simplă de a câștiga bani în mediul rural. Mierea aduce numeroase beneficii pentru sănătate și este foarte căutată. Este un produs care poate să fie vândut pe tot parcursul anului. Această idee de afaceri poate să fie implementată și prin accesarea de fonduri nerambursabile pentru apicultură. De asemenea, în momentul în care cumperi stupii nu trebuie să te aștepți la profituri mari din primele săptămâni deoarece albinele trebuie să se aprovizioneze și să își extindă familia. 

Săparea fântânilor 

Mai ales în zonele în care nu există acces la utilități, un astfel de serviciu poate să fie profitabil. Pragul de investiții pentru început este scăzut iar cu timpul, pe măsură ce se dezvoltă afacerea, poți achiziționa echipamente mai scumpe și mai performante. Printre avantaje se numără concurența redusă, cererea mare și faptul că nu necesită să deții permise speciale. Pentru început, te poți limita la zona ta iar cu timpul, să oferi aceste servicii și pentru satele din jur sau chiar pentru cele din alte localități. 

Comercializarea produselor pentru șoferi 

Casa ta se află la strada principală? Poți exploata această oportunitate pentru a începe să comercializezi diverse produse pentru șoferii care trece pe stradă. Plăcinte, pește uscat, dulceață, fructe, legume, pâine la vatră și nu numai, reprezintă produse care pot deveni o sursă de profit. Cu o echipă bună în spate și produse delicioase afacerea poate să crească și să deschizi un magazin. 

Creșterea legumelor în seră 

Este una dintre acele idei de afaceri profitabile pentru tineri la țară care nu are nevoie de resurse multe la început. Sera se poate construi și pe cont propriu la început iar ulterior numărul serelor poate să crească în funcție de cererea pe care trebuie să o acoperi. În câteva sezoane efortul tău va da roade și totul depinde de cât de creativ ești. Studiază cu atenție piața și orașele din zonă pentru a putea să stabilești cum urmează să comercializezi roadele. 


Afaceri online profitabile


Sursa foto: unsplash


Aceste idei de afaceri online profitabile prezentate în rândurile următoare necesită o investiție mică la început sau chiar zero. Însă, nu te aștepta ca profitul să vină încă de la început deoarece ca și în cazul oricărei afaceri este nevoie de muncă. Mediul online oferă numeroase oportunități pentru a lansa o afacere. Tot ce trebuie să faci este să îți analizezi abilitățile și pasiunile cu atenție și să alegi o idee care ți se potrivește. 

Servicii de creare website 

Pentru a implementa această afacere nu este nevoie de investiții sau de stocuri de materiale, produse de la furnizor, etc. Servicii precum cele de creare website, optimizare SEO sau marketing online sunt foarte căutate. Însă, pentru a putea oferi aceste servicii trebuie să fii cu adevărat bun și să te diferențiezi de concurență. Este o afacere online cu bani puțini dar care poate crește în timp și să aducă profituri mari. 

Educație, dezvoltare personală, consiliere 

Dacă stăpânești foarte bine un domeniu atunci poți lansa o afacere precum meditații, cursuri online, consiliere, etc. Este o idee de afaceri care nu necesită investiții foarte mari la început. Vei avea nevoie de un website și ulterior vei investi în promovare. Cu timpul, o dată ce cresc profiturile pe măsura muncii tale poți atrage și alți profesioniști pentru a diversifica serviciile oferite. Posibilitățile sunt multe. 

Magazin online 

Aceasta este o afacere care necesită organizare mai multă și mai bună dar și o investiție mai mare la început. Sunt multe de luat în calcul începând cu produsele pe care le vei vinde, furnizori, transport, investiția într-un stoc minim, promovare, etc. Înainte de a porni această afacere este bine să te informezi cât mai în detaliu și să te asiguri că ai înțeles foarte bine mecanismul după care funcționează.

Servicii de creație grafică 

Este o idee de afaceri care poate să fie pusă în practică din confortul casei tale. Poți începe ca freelancer și să te promovezi pe baza unui portofoliu solid. Pe baza recomandărilor clienților dar și a serviciilor de calitate oferite, vei putea să îți creezi o afacere profitabilă pe termen lung. Cu timpul, poți colabora și cu alți graphic designeri sau chiar să îți creezi o platformă cu servicii dedicate. 

Vlogging 

Este o activitate apreciată în România iar dacă nu ai trac de cameră, atunci poți să promovezi afaceri, produse sau servicii prin intermediul unui canal de Youtube. Tot ce trebuie să faci este să creezi video-uri cât mai atractive care să aducă un număr mare de vizualizări. Desigur, pentru a produce videoclipuri de calitate este necesar să investești în echipamente mai performante  și în dezvoltarea afacerii. 

Creație video și animație 

Este o idee de afaceri care poate să fie lansată chiar din confortul casei tale. La început poți testa piața prin a lucra ca freelancer și apoi să îți creezi afacerea. Există multe firme sau chiar vloggeri și proprietari de magazine online care au nevoie de astfel de servicii. Este important să identifici nișa potrivită pentru tine și să dezvolți afacerea în continuu. La început poți să te rezumi la editare iar dacă afacerea se îndreaptă în această direcție, să îți deschizi un studio cu echipamente performante. 

Content writing sau copywriting 

Această afacere online poate să fie începută chiar și doar cu un laptop sau PC. Însă, este nevoie de talent și creativitate pentru a putea excela în acest domeniu, pe lângă dobândirea cunoștințelor necesare obținute în urma unui curs. 


Top 10 cele mai profitabile afaceri din România în funcție de buget


Sursa foto: unsplash 


Atunci când se pornește o afacere este important să existe viziune pe termen lung. Antreprenoriatul înseamnă, pe lângă o idee bună să alegi acele idei de afaceri care pot să prospere, să dezvolte economia și să fie o investiție profitabilă și bine gândită. 

Astfel, în top 10 cele mai profitabile afaceri din România se numără domenii de activitate care au un potențial de creștere ridicat. Iar aceste domenii sunt următoarele: 

 • HORECA 
 • Afaceri în domeniul auto 
 • Afacerile online 
 • Turism 
 • Consultanță
 • Educație 
 • Coaching 
 • Call center 
 • Centre de fitness 
 • Comercializarea de componente electrice, electronice și de telecomunicații 

Deși orice domeniu de activitate poate deveni profitabil, atâta timp cât se investește muncă și dedicație în afacere, este important să se aleagă o idee care corespunde nivelului de buget alocat. Orice afacere vine împreună cu o serie de riscuri, motiv pentru care selectarea ideii potrivite trebuie să fie bine documentată. 


Idei afaceri profitabile cu investiție minimă


Sursa foto: unsplash 


Dacă ai nevoie de o idee de afaceri profitabile cu investiție minimă, trebuie să știi că în special în mediul online vei găsi cele mai multe oportunități. Astfel de afaceri impun riscuri mine și necesită investiții destul de mici. Iată câteva idei care se încadrează într-un buget minim și pot fi puse în aplicare:

Marketing afiliat 

Reprezintă alternativa unui magazin online și este afacerea ideală prin care poți să îți suplimentezi venitul sau să o transformi într-o activitate full time. Nu ai nevoie de stocuri de produse pe care să le vinzi ci doar de un blog sau chiar de o pagină pe rețelele de socializare cu trafic crescut. Avantajul este acela că poți să lucrezi de oriunde iar în timp, conținutul poate să aducă venituri pasive. 

Vânzare ebook-uri 

Mergând pe ideea anterioară de venituri pasive, este o idee de afaceri care poate să crească și să producă profit. Indiferent că alegi să vinzi propriile ebook-uri sau să facilitezi pentru alți autori vânzările, este o idee de afaceri care poate crește. Cu timpul, poți dezvolta propria platformă sau website unde să aduni autori și să lansezi și alte servicii precum print de carte, tutoriale, cursuri și nu numai. 

Spălătorie automată de mașini 

Mergând pe ideea de investiție minimă, aceasta este o idee de afaceri care nu necesită să te ocupi prea mult de aceasta. Dacă ai un teren într-o zonă urbană sau dorești să cumperi unul, poți să îl valorifici prin a deschide o spălătorie automată de mașini. În timp, afacerea se poate dezvolta prin a deschide noi locații sau să te extinzi în alte orașe. 

Afterschool 

Îți plac copii? Atunci iată o idee de afaceri care îți va face plăcere. Un afterschool este locul ideal pentru ca cei mici să își petreacă timpul, să învețe, să fie îngrijiți și să socializeze. Cu timpul, poți mări capacitatea spațiului în care îți desfășori activitatea, să angajezi mai mult personal și evident să te bucuri de un profit mai mare. 

Dropshipping 

Reprezintă comerțul online de produse prin intermediul unui furnizor anonim care livrează în numele afacerii tale. Avantajul acestei afaceri este acela că nu trebuie să deții stocuri de produse și nici spațiu de depozitare pentru acestea. Principiul de funcționare al afacerii este simplu: creezi un magazin online, vinzi o anumită gamă de produse, clientul comandă din magazinul tău, transferi comanda furnizorului care se ocupă de livrare și ambalare. 


Afacere profitabilă cu 1000 euro


Sursa foto: unsplashCauți o afacere profitabilă cu 1000 euro? Ei bine, dacă ai un buget mic, acest lucru nu înseamnă că nu poți să intri în lumea antreprenoriatului. Pas cu pas, orice afacere mică poate să fie dezvoltată și să producă profit. Așadar, iată câteva idei care pot fi începute și cu un buget de până în 1000 euro sau puțin mai mult, în funcție de bugetul dorit să se aloce: 

Creare de fotolii bean bags 

Este o afacere care poate să fie pusă în practică cu un buget mic. Fotoliile bean bags sunt din ce în ce mai căutate în amenajările interioare moderne și se adresează mai multor categorii de vârstă. Sunt necesare abilități minime în domeniu iar costurile de confecționare sunt mici. Totuși, pentru a avea succes va fi nevoie de o promovare pe măsură, de creativitate și desigur, de calitate superioară. 

Articole de îmbrăcăminte pictate manual 

Primele investiții pe care a trebui să le faci pentru afacerea ta vor fi ustensilele de lucru dar și materialele pe care vei lucra (tricouri, eșarfe, fuste, etc.) sau poți lucra direct pe materialele clientului. Creează un site de prezentare și promovează produsele cu ajutorul fotografiilor profesioniste. Investește în promovare online pentru a putea ajunge la viitorii tăi clienți cu ușurință. 

Animatori de petreceri 

Iată o idee de afaceri profitabilă dar cu o investiție mică la început. Dacă te pricepi să organizezi petreceri pentru copii și ai avut întotdeauna o pasiune pentru acest domeniu, atunci poți lansa o afacere. Animatorii nu au nevoie de calificări în domeniu și poți colabora cu mai mulți în vederea acoperirii a mai multe evenimente. Plata animatorilor o poți face la final atunci când primești la rândul tău plata pentru servicii. Vei avea nevoie doar de planificare, un website pentru a putea fi rezervate serviciile oferite și de promovare. La început, poți închiria costumele. 

Asistent virtual 

Foarte multe persoane care nu doresc să angajeze un asistent manager apelează la asistenți virtuali. Acesta se ocupă de tot ceea ce înseamnă organizarea activităților managerului. Cu timpul, pe măsură ce dezvolți această afacere poți crea un website și să reunești mai mulți specialiști pentru a oferi o gamă mai vastă de servicii. 

Property manager 

Property managementul preia practic, sarcinile pe care le aveau odinioară majordomii. Ei fac tot ceea ce înseamnă administrarea unei locuințe: curățenie, catering, rearanjarea articolelor din interiorul casei, etc. Serviciile sunt din ce în ce mai căutate de persoane care călătoresc pe termen lung, proprietarilor de apartamente închiriate în regim hotelier și nu numai. 


Afacere profitabilă cu 5000 - 10.000 de euro


Sursa foto: unsplash 


Pentru un prag investițional care depășește 5000 de euro, afacerile care se pot lansa sunt mai complexe. Acestea necesită o planificare mult mai atentă și detaliată. Implementarea ideii de afaceri trebuie să fie eficientă din toate punctele de vedere. Așadar, este necesar să pui în practică o idee pe care o poți gestiona și ai experiența necesară. 

Servicii de catering 

Serviciile de catering se numără printre cele mai profitabile deoarece din ce în ce mai multe firme și persoane aleg să colaboreze cu astfel de afaceri. Investiția inițială poate să fie gândită la scară mică pentru a putea câștiga clienții și notorietatea dorită. Indiferent de mărimea afacerii, vei avea nevoie de autorizații, personal calificat și echipamente. 

Brutărie 

Este o idee de afaceri care poate să fie pornită cu un buget de peste 10.000 euro iar la început poți să te rezumi la a oferi spre comercializare doar pâine iar cu timpul să diversifici oferta și să te extinzi pe măsura popularizării afacerii. 

Producție textilă

O altă idee profitabilă cu 10.000 euro sau chiar mai mult, este cea în domeniul producției de textile. Este un business atractiv care poate aduce în scurt timp un profit destul de frumos. Succesul se poate obține mai ales dacă muncești pe măsură și ești dispus să dezvolți afacerea. 

Producție și comercializare ambalaje 

De ambalaje orice business are nevoie. Aceasta este o idee de afaceri care necesită investiție în echipamente și utilaje, personal calificat dar și promovare. La început, afacerea se poate lansa la scară mică iar cu timpul, să o dezvolți prin a deschide mai multe puncte de lucru sau să muți afacerea într-un spațiu de producție mai mare. Succesul este dat de creativitatea pe care o vei avea în abordare. 

Plasare personal pentru muncă în străinătate 

Recrutarea și plasarea de forță de muncă în străinătate este o idee de afacere profitabilă cu 5000 de euro. Vei avea nevoie de un spațiu în care să îți desfășori activitatea, un website bine pus la punct dar și de experiență în domeniu. Criza forței de muncă este o afacere profitabilă. Afacerea ta va intermedia contracte, legal, între angajatorii din străinătate și viitorii salariați. 


Afaceri profitabile cu 100000 euro


Sursa foto: unsplashAfacerile gândite la scară mare, care necesită o investiție de peste 100.000 euro, se adresează persoanelor care nu au probleme la capitolul financiar. Aceste idei de afaceri de mai jos promit să aducă profituri cu adevărat impresionante. Desigur, eforturile nu sunt mici iar profitul ar putea deveni realitate de abia peste câțiva ani de activitate. 

Curățătorie chimică haine 

Aceasta este o idee de afaceri care funcționează în mod sigur. Aceste servicii sunt utilizate de persoane dar și de alte firme. Oferă oportunități de dezvoltare sigură și poți să crești afacerea rapid. 

Firmă de IT 

Având în vedere că prezența online este esențială, o firmă de IT poate să ofere soluții pentru companii. Afacerea poate să se dezvolte numai dacă depui muncă pe măsură iar serviciile depășesc așteptările și oferi calitate. 

Laborator analize mediu / apă / produse alimentare 

Implică obținerea unor avize pentru a putea oferi astfel de servicii dar este o piață cu un potențial de creștere destul de ambițios. Așadar, poți crea o afacere utilă și care face parte dintr-un domeniu prea puțin exploatat la ora actuală. 

Studio de înregistrări 

Este o idee de afaceri care este utilă tuturor antreprenorilor, indiferent de domeniul de activitate. Achiziționează o hală și dotează cu echipamente pentru înregistrare audio - video unde se pot închiria spații pentru diverse filmări sau înregistrări sau să oferi la cheie posibilitatea de utilizare a spațiului împreună cu servicii de editare și înregistrare. 

Fabrică de parfumuri 

Dacă te pasionează moda și frumusețea, o afacere creativă și destul de complexă este să îți deschizi o fabrică de parfumuri. Este o idee de afaceri cu o perspectivă de dezvoltare crescută. Dar este nevoie de mai mulți ani pentru a putea genera profit investitiile intiale să se amortizeze. 


Afaceri profitabile cu fonduri europene


Sursa foto: unsplash 


Fondurile europene sunt soluții de finanțare foarte atractive pentru viitorii antreprenori. Aceste fonduri permit lansarea mai rapidă pe piață dar este nevoie să se respecte anumite condiții. Astfel, există fonduri europene pentru agricultură, pentru cercetare, pentru tineri, pentru organizații non profit și nu numai.

Înainte de a aplica, este nevoie să se depisteze care este programul potrivit nevoilor. De asemenea, pentru a reuși să se finanțeze afacerea din fonduri europene, este nevoie să se apeleze la un consultant specializat cu o rată de succes mare. 

Așadar, iată și câteva idei profitabile cu fonduri europene care să te inspire: 

Patiserie cofetărie

Aceasta este o idee de afaceri care poate să aducă un profit de peste 100.000 euro anual.  Pentru investiția în utilaje și echipamente se poate aplica pentru fonduri europene nerambursabile. 

Pizzerie cu livrare la domiciliu 

Una dintre cele mai populare idei de afaceri este reprezentată de pizzeriile cu livrare la domiciliu. Toate utilajele necesare pentru a-ți desfășura activitatea sunt eligibile pentru accesarea de fonduri europene. 

Pensiune

În special în zonele rurale cu un potențial turistic crescut, pensiunile reprezintă o necesitate. Mai mult, numărul turiștilor care caută cazări în mediul rural este în creștere. Iar acest lucru înseamnă că trebuie să se acopere cererea cu noi spații de cazare. Drept urmare, este nevoie să alegi locația, să obții autorizații și licențe, să efectuezi renovările sau construcția aferentă și să te ocupi de partea de promovare. 

Grădiniță

Este un sector unde iarăși există cerere mare. Se pot genera profituri mari iar afacerea se poate finanța din fonduri europene. Tarifele practicate pentru servicii încep de la 1000 de lei pentru fiecare copil. 

Atelier de croitorie 

Este o idee de afaceri potrivită dacă ai talent la cusut, croit haine și te pasionează lumea modei. Domeniul oferă o varietate de nișe în care te poți specializa. Iar în ceea ce privește echipamentele și utilajele necesare, acestea pot să fie finanțate din fonduri europene. 


Afaceri handmade profitabile


Sursa foto: unsplash


Domeniul produselor handmade este din ce în ce mai căutat. Produsele realizate manual sunt originale, deosebite si unice. Dacă vrei să începi o afacere handmade profitabilă, atunci trebuie să știi că ai nevoie de motivație și răbdare. Indiferent de ideea pe care o alegi, trebuie să fii cât mai creativ și să aduci mereu ceva nou și deosebit în atenția clienților tăi. 

Confecționare bijuterii 

Bijuteriile unicat sunt apreciate de toate doamnele și domnișoarele. Iată o idee de afaceri care poate să fie pornită chiar și cu un buget mic din confortul locuinței personale. Este o afacere care poate să fie dezvoltată cu ușurință, ajungând să deții propriul magazin online sau atelier de producție unde să creezi bijuteriile. 

Săpunuri sau lumânări handmade 

O altă idee de afaceri handmade, este reprezentată de producția de săpunuri sau lumânări handmade. Online, vei putea găsi kit-uri pentru începători cu toate explicațiile necesare. Cu timpul poți să le comercializezi prin intermediul propriului magazin online. 

Decorațiuni 

O altă categorie de afacere handmade profitabilă este reprezentată de cea a decorațiunilor pentru casă. De asemenea, nu necesită investiții consistente și avantajul poate să fie acela de a realiza decorațiuni din materiale reciclate. 

Obiecte mici de mobilier 

Dacă ai un spațiu care îți permite să amenajezi un mic atelier de producție atunci te poți orienta către realizarea de mic mobilier pentru casă. Este o nișă foarte căutată și te poți adresa chiar și antreprenorilor. 

Jucării pentru copii 

Categoriile de produse pentru copii reprezintă o altă idee de afacere profitabilă. Mămicile sunt în permanentă căutare de jucării interesante și sigure pentru copii lor. Este o afacere care se poate dezvolta în timp. 


Afaceri MLM profitabile


Sursa foto: unsplash


Persoanele care nu au resursele necesare și nici dorința de a-și asuma riscuri prea mari pentru a începe o afacere, se pot orienta către afaceri MLM. Multi level marketing (MLM) este o activitate de vânzare care permite să ai propria afacere fără a avea nevoie să deții stocuri, magazine online sau alte resurse. Vânzarea se face direct prin intermediul rețelelor de vânzători independenți, coordonați de aceeași rețea comercială. 

Vânzătorii independenți pot să își creeze la rândul lor propriile rețele de vânzători pentru aceeași companie pe care o reprezintă. Dacă ai succes atunci poți să evoluezi și chiar să câștigi un mic profit. Așadar, dacă te gândești să începi o afacere fără riscuri mari atunci iată câteva idei: 

Afacere MLM vânzare cosmetice 

Produsele cosmetice se află în topul celor mai comercializate în rândul afacerilor MLM. Există numeroase companii de profil care pot să te ajute să îți lansezi mica afacere și tot ce trebuie să faci este să o alegi pe cea potrivită. 

Afacere MLM vânzare produse naturiste 

O altă categorie de afaceri MLM profitabile sunt cele care vând produse naturiste. Este un segment de piață accesibil și se adresează celor care apreciază beneficiile oferite de medicina alternativă. 

Afacere MLM vânzare produse pentru casă 

Produsele pentru casă, sunt iarăși o subcategorie mai puțin exploatată de afacerile tip MLM. Dacă dorești să te diferențiezi și să nu vinzi cosmetice ca toată lumea, atunci poți alege o companie care să aibă în portofoliu și astfel de produse. 


Idei de afaceri profitabile cu flori și agricultură


Sursa foto: unsplash

De la hobby la afacere. Vânzarea florilor și agricultura se numără printre cele mai profitabile tipuri de afaceri care se pot lansa pe piață. Cifrele record înregistrate de aceste domenii de activitate sunt destul de convingătoare. Iar pentru a te inspira îți vom oferi câteva idei de afaceri profitabile cu flori dar și agricole. 

Seră de flori 

O seră de flori poate să fie profitabilă pe durata întregului an, indiferent de vreme. Chiar și un solar cu suprafață mică poate să îți aducă un profit bogat. Poți să vinzi florile prin intermediul propriului magazin online sau să aprovizionezi afacerile din zonă sau chiar din alte orașe. Este o afacere care miroase a profit în mod sigur. Totul constă în nivelul tău de implicare în a dezvolta afacerea. 

Designer floral pentru evenimente 

Dacă ai un simț estetic crescut, atunci poți miza pe deschiderea unui business mic ca designer floral pentru evenimente. Orice nuntă, botez sau eveniment are nevoie de flori proaspete și de o proiectare a unui design care să scoată în evidență frumusețea lor. Investiția inițială este mică. 

Magazin online cu ambalaje și accesorii florale 

Dacă nu te încântă să vinzi flori, atunci poți să mizezi pe comercializarea de ambalaje și accesorii florale. Acestea sunt căutate de florării dar și de specialiști independenți, care dețin propriile magazine online. Cu cât ești mai creativ cu atât sunt șansele mai mari de a avea o afacere unică. 

Florărie online 

Online este mai simplu să ajungi la mulți clienți. Totodată, poți investi banii pe care i-ai cheltui pe chiria unui sediu pentru promovare. Pentru a aduce un plus de valoare poți adăuga și un serviciu de livrare la domiciliu. 

Cultivarea lavandei 

Pentru afaceri profitabile cu lavandă, poți chiar să finanțezi afacerea prin intermediul fondurilor europene. Lavanda este o afacere care poate să îți aducă un câștig consistent iar investițiile inițiale nu sunt mari. 


Afaceri profitabile pentru femei


Sursa foto: unsplash


Pentru a lansa o afacere de succes nu este nevoie să îți dai demisia de la job. Mai ales dacă simți că nu ești pregătită pentru acest pas. Există numeroase idei de afaceri pentru femei care nu necesită investiții mari la început. De asemenea, există idei care pot să fie puse în practică din confortul propriului cămin. 

Cel mai important este să alegi o idee care să îți pună în valoare experiența, abilitățile și mai ales pasiunea pentru un anumit domeniu. Așadar, iată câteva idei de afaceri cu bani puțini pentru femei: 


Organizare petreceri pentru copii 

În special dacă ești mămică, acest job îți ocupă tot timpul. Însă, dacă ai cochetat întotdeauna cu ideea de a avea propria afacere poți să organizezi petreceri pentru copii. Orice părinte dorește o organizare cât mai frumoasă și detaliată a unui eveniment important din viața copilului lor iar tu poți fi cea care să le ofere asta. O afacere frumoasă, simplă și care nu necesită multe resurse la început. 

Design interior 

Este o afacere potrivită pentru femeile care au un simț estetic ridicat. Iar dacă te numeri printre ele, atunci poți oferi servicii de design interior. Mulți proprietari de locuințe sau de afaceri au nevoie de un suflu proaspăt și creativ. Așadar, cu o promovare bine făcută și un portofoliu poți porni la drum. 

Afaceri în domeniul modei 

Poți avea foarte multă flexibilitate și să îți organizezi afacerea astfel încât să fie în avantajul tău. Poți alege o nișă din modă și să creezi o afacere de succes chiar și dacă ai resurse financiare puține. 

Wedding planner 

Orice nuntă are nevoie de planificare. O astfel de afacere poate avea profitabilitate crescută și să aducă multe beneficii. De asemenea, este un tip de afacere care poate fi dezvoltată și să adaugi numeroase alte servicii esențiale. 

Instructor de yoga 

Nu ai nevoie neapărat de o sală de fitness unde să îți predai cursurile de yoga. Acestea pot să fie predate și la distanță prin intermediul unor platforme sau chiar să lansezi propriul website și să ai întâlniri online cu cursanții tăi. 

Magazin de cadouri 

O altă idee de afaceri profitabile pentru femei are legătură cu simțul estetic și cu bunul gust. Un magazin de cadouri este ușor de gestionat și poate aduce un profit consistent. 


Afaceri profitabile la domiciliu


Sursa foto: unsplash

Afacerile la domiciliu reprezintă o categorie care s-a popularizat în special în perioada pandemică. Atunci toate afacerile s-au mutat online și multe dintre ele au și rămas astfel. Dacă te întrebi ce tipuri de afaceri profitabile la domiciliu ai putea să lansezi atunci iată câteva idei în acest sens. 

Lansarea unui blog

Un blog poate deveni o afacere profitabilă atunci când ai un trafic generos și un număr de vizite zilnic destul de ridicat. Poți vinde spațiu de publicitate pe blog, advertoriale, articole și multe alte astfel de materiale care să aducă profit. Pentru a ajunge în acest punct ai nevoie de răbdare dar și de muncă. Însă, dacă ai deschidere la a învăța lucruri noi și să te perfecționezi în continuu, atunci este o idee de afaceri cu șanse mari de reușită. 

Freelancing 

Gândește-te la ce te pasionează cel mai mult. Îți place să scrii? Îți place să editezi videoclipuri sau fotografii? Pe website-urile de freelancing poți găsi numeroase oportunități de a face un venit. Desigur, orice idee pe care o pui în practică în calitate de freelancer, cu timpul poate deveni o afacere profitabilă. 

Vânzare de filmulețe și fotografii online 

Este vorba despre acele fotografii și filmulețe care pot să fie folosite de creatorii de conținut pentru promovarea produselor sau serviciilor. Dacă îți place să faci fotografii și să filmezi, poți găsi multe platforme care pot să îți ofere o anumită sumă pentru fiecare material descărcat. 

Cumpără și vinde domenii / site-uri

Un website reprezintă cea mai importantă componentă a unei companii, indiferent de mărime. Cu toate că nu este o idee de afaceri care să aducă profit instant așa cum se întâmplă în anumite cazuri, tot este o idee bună de explorat. Tot ce trebuie să faci este să te gândești la nume de domenii inspirate care pot fi interesante în viitor. Apoi, să le achiziționezi înaintea altor persoane care să fie dispuse să plătească pentru ele. 

Consultanță HR online 

Serviciile de consultanță HR au început să fie externalizate de multe companii. Poți deschide o firmă care să ofere servicii de consultanță online pentru firmele care au nevoie de specialiști. 

Tranzacționează criptomonede 

Tranzacțiile cu criptomonede reprezintă o altă formă de afacere pe care o poți pune pe roate de acasă. Însă, pentru a putea avea succes și pentru a câștiga un anumit profit este nevoie să te înscrii la un curs de tranzacționare criptomonede și să te asiguri că ți-ai format o bază de cunoștințe solidă. Este o idee ușor de gestionat dar riscantă dacă nu te pricepi. 


Afaceri profitabile pe timp de iarnă


Sursa foto: unsplashAfacerile sezoniere reprezintă o altă modalitate prin care poți să ai un profit substanțial. Am selectat pentru tine câteva idei care să te inspire: 

Producție haine tricotate 

O pereche de șosete de lână, un fular călduros, mănuși sau alte haine tricotate sunt bine venite pe timp de iarnă. În plus, acestea sunt achiziționate chiar și drept cadouri pentru cei dragi. Dacă te interesează o idee de afaceri profitabile pe timp de iarnă, atunci iată o sugestie care poate să fie pusă în practică din confortul casei tale. 

Vânzare de combustibil pentru sobe și șeminee

Mai ales pentru că prețurile utilităților sunt mari, oamenii se orientează către soluții alternative. Cărbune, turbă, lemn, brichete și multe altele, pot să fie valorificate prin intermediul unei afaceri sezoniere profitabile. În special la sate unde nu există acces la utilități este o afacere care poate să îți creeze un sezon bogat. 

Instructor de ski 

Dacă schiezi bine și locuiești în apropierea unei stațiuni montane, poți oferi astfel de cursuri. Întotdeauna vor exista oameni care vor dori cel puțin să încerce acest sport. Poți să te adresezi copiilor, adulților și seniorilor deopotrivă iar astfel iarna să devină cel mai profitabil sezon pentru tine. 

Chioșc cu prăjituri calde și ceai 

Produse de patiserie calde, ceai, ciocolată caldă, vin fiert, sunt toate produse ideale care pot fi vândute pe timp de iarnă. Vânzările se fac cel mai bine în locurile aglomerate precum stațiunile montane, centrele orașelor, etc. O astfel de afacere nu necesită investiții mari la început și poți colabora cu diverse brutării pentru a oferi produse clienților. 

Vânzare de pomi de Crăciun 

Chiar dacă este o afacere care poate să scoată profit doar pentru o scurtă perioadă de timp, merită luată în considerare. Crăciunul nu e sărbătoare fără un brad, așadar, vânzările nu vor întârzia să apară. De exemplu, pe lângă comercializarea brazilor poți oferi și servicii de decorare a acestora sau să vinzi decorațiuni. 


Ție care idee de afaceri ți s-a părut profitabilă? Ei bine, fiecare dintre ideile de mai sus are un mod de organizare diferit dar și un set de cunoștințe diferit. 

În timp ce unele au nevoie de un set de cunoștințe de bază acumulate din cursuri de specialitate, altele au nevoie de o experiență consistentă în domeniu. O afacere, indiferent de mărimea pe care o are trebuie gândită în ansamblu și setate obiective pe termen mediu și lung. Împreună cu un plan de afaceri bine gândit și ajutor de specialitate și muncă pe măsură orice afacere poate deveni profitabilă. Nu trebuie să uiți să adaugi pasiune în ceea ce faci iar acest lucru se vede iar oamenii vor veni. Sumar

În România, la ora actuală există peste 1,4 milioane de firme conduse de oameni care au pus în practică idei diverse de afaceri pe care le-au gândit în timp. Începând de la afaceri mici dezvoltate la domiciliu până la companii de dimensiuni medii sau mari, toate au în comun același lucru: pasiunea pentru un anumit domeniu de activitate.

Consimțământul cookie-urilor GDPR

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru web pentru a vă oferi cea mai relevantă experiență, amintindu-vă preferințele și repetând vizitele. Dând clic pe „Accept”, sunteți de acord cu utilizarea TUTUROR cookie-urilor. Cu toate acestea, puteți vizita Setările cookie-urilor pentru a furniza un consimțământ controlat.
Activat Permanent

Cookie-urile necesare sunt absolut esențiale pentru ca site-ul web să funcționeze corect. Această categorie include doar cookie-uri care asigură funcționalități de bază și caracteristici de securitate ale site-ului web. Aceste cookie-uri nu stochează nicio informație personală.

Cookie-urile publicitare sunt utilizate pentru a oferi vizitatorilor reclame și campanii de marketing relevante. Aceste cookie-uri urmăresc vizitatorii de pe site-uri web și colectează informații pentru a oferi reclame personalizate.

Cookie-urile de performanță sunt utilizate pentru a înțelege și analiza indicii cheie de performanță ai site-ului web, ceea ce ajută la oferirea unei experiențe mai bune utilizatorilor pentru vizitatori.

Cookie-urile analitice sunt utilizate pentru a înțelege modul în care vizitatorii interacționează cu site-ul web. Aceste cookie-uri ajută la furnizarea de informații despre valori, numărul de vizitatori, rata de respingere, sursa de trafic etc.

Modifică