Ce ne învață jocul Monopoly despre finanțe și investiții?

  Monopoly este un joc de societate cunoscut în întreaga lume. Scopul jocului este să devii cel mai bogat jucător cumpărând, închiriind și vânzând proprietăți imobiliare. Este un joc în care se tranzacționează proprietăți imobiliare atât pentru a învăța prin joc dar și pentru distracție. Dacă joci jocul de plăcere vei realiza în scurt timp că îți oferă multe lecții pline de înțelepciune care pot fi aplicate în lumea finanțelor și a investițiilor. Mai jos vei regăsi 6 lecții valoroase care te vor ajuta să câștigi jocul și să înțelegi mai bine principiile prudenței financiare și a investițiilor.  
  1.    Să ai tot timpul acces la lichidități. Atât în joc cât și în viața reală pe lângă achizițiile pe care le faci trebuie tot timpul să fii atent la cash-flow astfel încât să ai acces cât mai facil la resursele tale financiare pentru a-ți putea achita datoriile și cheltuielile neprevăzute care pot apărea. Dacă ajungi în situația de a rămâne fără disponibilități cash trebuie să valorifici din activele deținute la prețuri sub valoarea lor reală ceea ce va fi în avantajul celor care vor deține lichidități la momentul respectiv.
 
  1.    Ai răbdare. Nu te grăbi să cumperi tot ce îți iese în cale, doar pentru că îți permiți să faci asta la momentul respectiv. Trebuie să ai un plan bine stabilit de la început și trebuie să-ți respecți strategia având răbdare până apar oportunitățile potrivite.
  1.    Concentrează-te pe fluxul de numerar. Cele mai bune investiții sunt cele care îți aduc un flux de numerar constant. Pe lângă investițiile pe care le faci trebuie să fii atent şi la fluxul de numerar care îţi asigură stabilitatea financiară. Trebuie să ţii cont atât de cheltuielile de întreţinere a activelor pe care le deţii cât şi de impozitele şi taxele pe care trebuie să le plăteşti pentru a-ţi putea continua activitatea investiţională.
 
  1.    Nu toate activele valorează cât costă. Cei care câştigă sunt cei care investesc pe termen lung, iar deciziile prudente de deţinerea a proprietăţilor este calea sigură spre succesul financiar. Valoarea proprietăţilor, atât în joc cât şi în viaţa reală, variază în funcţie de multe criterii, de aceea tu trebuie să ştii să le evaluezi înainte de a lua decizia de a le achiziţiona.
 
  1.   Învaţă să fii un bun vânzător şi negociator. Pe parcursul jocului vei învăţa să cumperi, să vinzi şi să negociezi, abilităţi care îţi sunt de folos atât în viaţa financiară cât şi în viaţa personală şi profesională.
 
  1.    Nu pune toate ouăle într-un singur coş. Ultima, dar nu cea din urmă lecţie atât a jocului cât şi a investiţiilor este să variezi investiţiile pe care le faci pentru a-ţi creşte şansele de câştig.
Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
Foloseşte lecţiile financiare pe care ţi le oferă jocul Monopoly pentru a te ghida în lumea investiţiilor şi nu uita că jocurile educative sunt o bună modalitate de a-ţi petrece timpul liber şi de a învăţa în acelaşi timp. Totuşi rezultatele acestui joc sunt influenţate şi de noroc, de aceea trebuie aplicate lecţiile învăţate fără a ţine cont dacă am câştigat jocul sau nu.   Deşi este doar un joc, Monopoly îi învaţă și pe copii noţiuni financiare precum deţinerea de proprietăţi imobiliare, preţuri, cerere şi ofertă, ipotecă, faliment, management financiar, impozite şi taxe.   Monopoly nu este singurul joc pe care îl putem juca în familie sau cu prietenii care ne învaţă cum să ne administrăm finanţele şi să investim. CashFlow este un alt joc educativ care te învaţă cum să preiei controlul finanţelor personale, cum să administrezi fluxul de numerar necesar pentru dezvoltarea unei afaceri, cum să investeşti în imobiliare şi în alte tipuri de afaceri.   Investiţiile sunt o treabă serioasă, dar asta nu înseamnă că jocurile nu ne pot învăţa câteva lecţii importante despre acest proces. Pe lângă beneficii precum relaxarea şi petrecerea timpului liber într-o companie plăcută, jocurile ne pot dezvolta multe calităţi emoţionale şi mentale. Deşi au şi părţile lor nerealiste, jocurile bine alese pot face aproape orice investitor mai bun prin dezvoltarea calităţilor precum: estimarea probabilităţilor, dezvoltarea de strategii pe termen lung, adaptarea la circumstanţe care se schimbă şi adiminstrarea eficientă a activelor. Autor: Monica Mititelu (www.abcdarfinanciar.ro)
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

Articole asemănătoare

Azi cu muncă, mâine fără

Azi cu muncă, mâine fără

Scopurile de carieră și stabilitatea financiară sunt atinse, de regulă, după ani buni de muncă și experiență profesională. Se întâmplă fiecă..
  •   2
  •   9
  •   8438
  •   2
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate