Ce trebuie să știi despre tranzacționarea petrolului

Petrolul este unul din cele mai tranzacționate active din lume, pe partea de mărfuri de energie. În prezent, ponderea sa este de aproximativ ⅓ în oferta de energie la nivel global și beneficiază de un nivel ridicat de lichiditate pe piață.

Prețul petrolului se mișcă destul de mult pe parcursul unei zile, pentru că vin multe informații de ordin fie geopolitic, fie apar publicări macroeconomice. Prețul acestui activ este influențat cel mai mult de cerere și ofertă. De exemplu,  dacă oferta pe piață este mare, prețul este scăzut, iar dacă apare un deficit de ofertă, prețul poate crește brusc. 

Ce rapoarte trebuie urmărite atunci când tranzacționezi petrol?

Rapoartele cel mai frecvent publicate au cel mai mare impact asupra oscilării prețului la petrol. De exemplu, raportul privind stocurile API (American Petroleun Insitute) prin care producătorii și participanții pieței raportează nivelurile stocurilor. Sau raportul privind stocurile de petrol brut este publicat în fiecare miercuri de către DoE și prezintă modificarea rezervelor și stocurilor de petrol din SUA. Raportul privind modificarea numărului de platforme petroliere este crucial în primul rând pentru Statele Unite. O parte a producției de petrol provine din exploatarea șistului, iar menținerea producției în SUA necesită o schimbare constantă a instalațiilor de petrol.

De ce să alegi petrolul?

Mulți investitori sunt de părerea că piața petrolului reflectă situația actuală mai bine decât piața acțiunilor. Petrolul este cea mai importantă materie primă de energie la nivel global, iar importanța pieței petroliere face tranzacționarea lină și constantă.  

Poți investi în petrol folosind platforma de tranzacționare MetaTrader, iar cea mai simplă modalitate de expunere pe petrol este să alegi CFD OIL sau OIL WTI. Sistemul de tranzacționare al platformei MetaTrader este unul complet și fiabil, oferind promptitudine și siguranță în tranzacționare, ceea ce este important atunci când vine vorba de instrumente cu levier. În platformă poți plasa ordine de Stop Loss sau Take Profit în funcție de propria strategie de investiții. 

Tranzacționarea petrolului la bursă necesită cunoștințe de analiză fundamentală și tehnică, abilități de administrare a capitalului și management emoțional. Cu alte cuvinte, ai nevoie de o strategie și experiență, pentru a tranzacționa în vederea obținerii de profit. Și pentru că totul vine din exercițiu, este recomandat să deschizi un cont demo pe care vei testa totul în condiții reale de tranzacționare, cu bani virtuali. După ce obții succes pe contul demonstrativ, te poți gândi la o investiție reală pe un cont real de tranzacționare în vederea realizării profitului pe piața petrolului.

Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare.
Voting postare: 1

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate