Disciplina - aliatul tău în drumul spre succes

Pentru unii este o corvoadă, pentru alții – un stil de viață ordonat care oferă multiple recompense.

Cum se manifestă disciplina în viețile noastre?

În timp ce multe persoane văd disciplina ca pe un set de reguli rigide utilizate în armată, oamenii de succes o pun în lumina unui aliat de încredere, care oferă rezultatele dorite în orice domeniu.

Aceasta se referă la dezvoltarea zilnică a unor obiceiuri benefice care-ți antrenează valorile intelectuale, fizice și morale. De exemplu, cei care vor să economisească bani – pot reuși să facă acest lucru prin disciplină. Sau cei care vor să scadă în greutate, să obțină o forță musculară mai mare, pot obține acest lucru prin antrenamente regulate. Cu alte cuvinte, dacă te organizezi și depui eforturi, rezultatele nu vor întârzia să apară. 

Mereu am spus că atingerea obiectivelor presupune timp, iar succesul nu vine peste noapte. În zilele noastre, multă lume caută soluții rapide, dar succesul ce vine rapid este doar o iluzie. Disciplina te învață să ai răbdare și să înțelegi că succesul vine treptat. 

Disciplina îți oferă și entuziasm, pe măsură ce obții rezultate. Devii mult mai motivat să continui ce ai început. De exemplu, reușești să economisești într-un cont separat 15% din salariu și capeți un sentiment de satisfacție când vezi că acest cont crește. Sau reușești să scapi de 4 kg într-o săptămână prin intermediul unui program de sport și te identifici printre cei încrezători și motivați să continue tot așa. 

Pe măsură ce obții progrese, realizezi ce înseamnă puterea disciplinei. Poate îți vei dori ulterior să obții mai multe lucruri, să te alături unor comunități specializate pentru a-ți îmbunătăți anumite abilități cum ar fi cele de comunicare, relaționare, investiții, management etc. În timp, constați că disciplina este, de departe, cea mai bună calitate pe care o poți avea. Constați că ești mai încrezător, te simți mai bine și atragi multe lucruri pozitive în viața ta. 
 
Reieșind din cele de mai sus, încearcă să identifici acel aspect din viața ta în care ai nevoie de mai multă disciplină. Poate fi acel lucru despre care tot spui: "Nu acum. Mai târziu." Poate că e vorba de elaborarea unui sistem mai eficient de relaționare cu clienții, poate e vorba de eliminarea cheltuielilor impulsive și stabilirea unui buget?

Începe acum, pentru că este momentul cel mai potrivit să acționezi!

Voting postare: 18

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Economiseşte inteligent!

Economiseşte inteligent!

Primul pas pentru a începe să economiseşti este să decizi că vrei să economiseşti. Mulţi cred că nu pot să economisească, de aceea nici măca..
  •   0
  •   3
  •   3086
  •   0
Începe acum..!

Începe acum..!

  Ne punem de multe ori întrebări precum: ”De ce nu reușesc?” sau ”De ce nu pot face ceea ce mi-am propus?” Căutăm ulterior răspunsul ..
  •   0
  •   2
  •   3240
  •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate