Cum să gestionezi eficient bugetul familiei

De cele mai multe ori, banii reprezintă un subiect greu de abordat cu calm într-o familie. Aceștia pot aduce siguranță și bunăstare în familie numai dacă există obiceiuri sănătoase cu privire la administrarea lor.  

Primul si cel mai simplu pas este să discutați despre principiile financiare ale fiecăruia. Discuția despre bani nu ar trebui să fie o problemă, ci, dimpotrivă, un proces care să vă ajute să ajungeți la un numitor comun.  

Discutați despre veniturile lunare, unde să includeți salariul, primele, sporurile, dobânzile sau dividendele și bonurile de masă. Calculați aceste sume lună de lună și vedeți care este venitul anual al familiei. 

Analizați cheltuielile lunare. Repartizați pe categorii în bugetul familiei toate lucrurile pe care se duc banii pentru a gestiona mai ușor bugetul. De exemplu, aveți rată la bancă: aceasta este fixă și poate fi anticipată din timp. Facturile la întreținere, curent și gaz vor fi probabil estimate în funcție de anotimp, iar taxele și impozitele se pot trece la cheltuieli planificate. 

Cheltuielile pentru alimentație sunt greu de planificat în bugetul familiei, însă, dacă veți trece pe o listă fiecare cheltuială în parte, veți ști câți bani se duc lunar la această categorie. Cât despre cheltuielile casei sau ale mașinii care prevăd tot felul de reparații sau întrețineri, apar rar, însă pot fi costisitoare dacă nu sunt ținute sub control.

Cheltuielile precum hainele, distracția, hobby-urile vor fi ușor de controlat dacă veți stabili cu exactitate lucrurile de care aveți nevoie și veți avea mereu în minte acel buget pe care-l gestionați.

Pentru a economisi bani pe concedii, planificați cheltuielile din timp prin achiziționarea pachetelor avantajoase. Este recomandat ca pentru perioada concediilor să vă faceți un buget separat, pentru a nu cădea pradă tentației de a cheltui prea mulți bani. 

Cum gestionezi bugetul familiei?

Modul de gestionare a banilor nu trebuie să fie complex. Acesta trebuie să fie simplu, clar și funcțional. Cu alte cuvinte, bugetul familiei trebuie să-ți arate câți bani vin lunar în casă și câți se duc, iar scopul tău final ar trebui să fie economisirea, astfel ca să nu trăiești de la salariu la salariu sau să intri pe minus. 

Poți descărca o versiune de buget simplu care te va ajuta să te orientezi pe venituri, cheltuieli și economii. Pentru a avea un buget sănătos, trebuie să estimezi cât vei cheltui și cât vei economisi. 

Care este scopul bugetării?

Obiectivul bugetului de familie constă în obținerea unui surplus de bani. Cu alte cuvinte, trebuie să fii pe plus cu niște economii care să-ți fie de folos în situații imprevizibile sau pentru realizarea unor obiective de viitor. Important este să fii setat pe buget și să te ții de gestionarea lui. 

Vrei să ai mai mulți bani?

Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:

 1. Investește în educația ta
 2. Informează-te
 3. Fă-ți un plan
 4. Analizează-ți cheltuielile
 5. Economisește
 6. Multiplică-ți sursele de venit
 7. Investește
 8. Ajută-i și pe ceilalți

Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!

Voting postare: 5

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Cele mai frecvente 8 greșeli cu privire la administrarea bugetului personal

Cele mai frecvente 8 greșeli cu privire la administrarea bugetului personal

Bugetul personal este modalitatea prin care ții evidența cheltuielilor cu scopul de a le reduce și a le păstra în anumite limite. Bugetul es..
 •   0
 •   0
 •   2827
 •   0
Realizarea bugetului de venituri și cheltuieli (venit pasiv, venit activ)

Realizarea bugetului de venituri și cheltuieli (venit pasiv, venit activ)

Realizarea bugetului de venituri și cheltuieli reprezintă prima etapă a procesului de planificare financiară. Pentru a putea să ne stabilim ..
 •   0
 •   0
 •   5483
 •   0
6 sfaturi pentru îmbunătățirea bugetului familiei

6 sfaturi pentru îmbunătățirea bugetului familiei

Pentru a ne putea întocmi un buget de venituri și cheltuieli cât mai fidel, cel mai bine este să ținem evidența zilnică a cheltuielilor pent..
 •   0
 •   1
 •   3259
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate