Lecțiile crizei economice

În urma crizei financiare ar trebui să conștientizezi mai bine riscurile la care te expui și pe care ți le asumi atunci când te îndatorezi sau când investești. Riscurile asumate ar trebui să fie mai bine calculate și mai echilibrate. Ar trebui să acţionezi cu mai multă prudenţă şi să fii mult mai atent şi să analizezi mai profund orice investiţie. Astfel, succesul îți va fi asigurat în viitor dacă vei ști să îmbini cu pricepere echilibrul, cumpătarea și economisirea și în același timp să rămâi prudent şi consecvent. Dacă înainte de criză, economisirea nu era prioritatea ta, acum ar trebui să fii mai conștient de importanța ei pentru că nu se știe când va începe următoarea criză. În același timp ar trebui să înțelegi mai bine instrumentele financiare și cum funcționează acestea, pentru a putea să le alegi pe cele care ți se potrivesc cel mai bine. Trebuie să conștientizezi importanța acumulării de resurse în vremurile de avânt economic pentru finanțarea nevoilor în perioadele de recesiune și în același timp trebuie să îți administrezi mai eficient resursele existente pentru a obține rezultate cât mai bune pe termen lung.   Pe lângă economii trebuie să ai în vedere și datoriile, care deși pot fi ușor susținute în prezent, pot deveni o provocare atunci când condițiile economice se schimbă. De aceea, ar trebui să îți realizezi un plan și pentru situația în care lucrurile nu evoluează așa cum ai estimat tu. Ia întotdeauna în considerare mai multe opțiuni în funcție de cum crezi că va evolua situația. Planifică atât pe termen mediu și lung, nu numai pe termen scurt și revizuiește-ți planul la perioade regulate de timp pentru că și situația ta financiară se schimbă și trebuie să îți adaptezi planul și schimbărilor economice care au loc. Trebuie să îți schimbi mentalitatea și în loc să vizezi profituri pe termen scurt și cu orice preț, să ai în vedere profiturile pe termen lung în condiții de stabilitate. Una din cele mai mari greșeli pe care ești tentat să o faci în timpul crizei, este să aștepți ca lucrurile să își revină la normal, dar asta te poate afecta, de aceea este mai indicat să acționezi la timp, potrivit și eficient. Înainte de a lua orice decizie, analizează și înțelege bine impactul ei. Informația de calitate, deținută la momentul potrivit, te poate salva de unele decizii greșite care te pot costa scump. 
Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
Datorită faptului că evenimentele negative precum crizele sunt destul de rare, populația uită de apariţia crizelor în perioadele de prosperitate şi neglijează importanța planificării pentru a putea gestiona cu mai multă ușurință perioadele de criză. Oricâte lecţii vor fi învăţate, experienţa crizelor financiare anterioare arată că memoria socială este de scurtă durată şi posibilitatea ca unele greşeli să se repete nu trebuie exclusă niciodată. De aceea tu trebuie să nu repeți greșelile din trecut și niciodată să nu faci aceeași greșeală de două ori. Este bine să înveți din greșelile tale, dar și mai bine să înveți din greșelile celorlalți. Acest lucru te va ajuta în timp să eviți potențiale pierderi. Fii partenerul Profit Point și educația ta financiară va cunoaște noi dimensiuni!
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate