Norocul apare când pregătirea întâlnește oportunitatea!

Există persoane care fac ce fac și se bucură de tot succesul din lume. Spunem că ei se află mereu în locul potrivit, la momentul potrivit: au o carieră strălucită și un succes fenomenal. E ca și cum au tras un loz și au câștigat premiul mare, adică au tot norocul de partea lor.

Suntem tentați să afirmăm că oamenii de succes ajung să obțină tot ce au prin șanse. Însă, dacă e să vorbim despre un atlet performant care a câștigat jocul cu un plus de noroc, n-ar trebui să trecem cu vederea toți anii săi de muncă și exercițiu.

Norocul apare când pregătirea întâlnește oportunitatea. (Elmer Letterman)
Așa zișii norocoși își ating scopurile tocmai prin depunerea eforturilor mari. Pentru a deveni un adevărat magnet pentru realizări de succes, e nevoie de o atitudine dinamică, încrezătoare și convingerea că poți depăși orice obstacole. Obstacolele înseamnă și ele reușite importante: atunci când întâmpini o problemă, nu trebuie să te lași doborât, ci să găsești puterea de a merge înainte. De regulă, un plan de acțiune este soluția depășirii obstacolelor.

Cei norocoși mai pun și pasiune în tot ce fac, iar energia lor prinde bine la public. Este important să te implici în lucruri care-ți fac plăcere, adică să lucrezi în domeniul care-ți stârnește cu adevărat interesul și, totodată, să practici și alte activități care-ți stimulează spiritul și te mențin în formă.

Fii întotdeauna pregătit să profiți de oportunități!

Earl Nightingale a spus: "Dacă nu ești pregătit să profiți de oportunități atunci când ele se ivesc, nu vei reuși decât să te faci de râs." Oamenii care atrag norocul de partea lor, sunt mereu pregătiți să dea tot ce e mai bun din ei, sunt dornici să învețe și să muncească mai mult. Mereu o să-i vezi studiind, exersând și încercând să obțină cât mai multe informații în domeniul în care lucrează.  Multă lume se străduie să descopere ce aptitudini are prin intermediul școlii care, nu prea oferă variante de testare și practică. Nu pe școală ar trebui să te bazezi, ci pe studii individuale care ți-ar favoriza aflarea  și dezvoltarea abilităților.

Cei care au norocul de partea lor, sunt mereu gata să o ia de la capăt și să avanseze în timp. Ei știu foarte bine ce vor să realizeze, sunt motivați de provocări pe care le transformă în visuri îndrăznețe. 

Voting postare: 7

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

Articole asemănătoare

Atitudinea - secretul din spatele succesului

Atitudinea - secretul din spatele succesului

Atitudinea este un mic detaliu care face o mare diferență. (Winston Churchill)Fiecare din noi are modul său de a gândi și privi lucrurile. F..
  •   4
  •   9
  •   2264
  •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate