Prețul aurului atinge un nou maxim istoric


Epidemia de coronavirus pune sub semn de întrebare toată economia mondială, zdruncinând piețele financiare, bursele, sistemul de sănătate, sistemul de învățământ și activitatea multor companii. 

Investitorii au dat deja semne de nervozitate din cauza prăbușirii prețului petrolului, care a afișat cel mai mare declin din ultimii 30 de ani. Mai mult, scăderea de urgență a ratei dobânzii de către FED, a creat și mai multă panică pe piețe, randamentele obligațiunilor federale prăbușindu-se la un minim record. 

Volatilitatea burselor și a aurului a crescut în consecință, prețul aurului atingând cel mai mare nivel din 2013 încoace, dovedindu-se a fi un activ sigur pentru investitori în mijlocul acestei vijelii. Scăderea bruscă a dolarului și scăderea constantă a burselor au fost elementele care au propulsat aurul mai sus, către pragul de 1700 USD per uncie.

Cel mai mare profit săptămânal din 2009 încoace a propulsat aurul la niveluri de neegalat în ultimii șapte ani, lăsând atât argintul, cât și platina, cu mult în urmă. Raportul aur-argint a atins un maxim pe ultimii 40 de ani, la 96, în timp ce reducerea platinei față de aur a atins un prag record la 820 USD per uncie înainte ca reducerea anunțată a producției din partea unității anglo-americane să ajute la susținerea unei reveniri.

Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare.
Voting postare: 3

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate