Profit Point Romania: Robert Nicolescu "Întâmpină schimbările cu deschidere"

Indiferent de ceea ce ai făcut până în prezent și de ceea ce știai că poți să faci, poți urma oricând o altă cale. Cu determinare, pasiune, încredere în tine și în proces, cu pași mici vei începe să vezi primele rezultate și vei începe să scapi de limitări. 

Robert Nicolescu, trainer în cadrul centrului educațional Profit Point Romania a fost nevoit să își schimbe direcția și să își pună tot mai multe întrebări în urma unei accidentări care nu i-a mai permis să își continue cariera de fotbalist. 

Robert Nicolescu, trainer în cadrul centrului educațional Profit Point Romania a fost nevoit să își schimbe direcția și să își pună tot mai multe întrebări în urma unei accidentări care nu i-a mai permis să își continue cariera de fotbalist. A urmat o perioadă în care a lucrat în HORECA, unde a fost și trainer. A avut și propriul său business, dar care a eșuat rapid deoarece nu acumulase toate informațiile necesare pentru a-l putea dezvolta. 

Întrebat despre o posibilă legătură între educație financiară și fotbal, răspunsul său a fost: disciplina. Ca si fotbalist, ai un program bine stabilit, în care alimentația, odihna, antrenamentele și recuperarea joacă un rol foarte important. Disciplina este cea care te ajută să perseverezi, să îți prioritizezi activitățile în funcție de urgența și importanța lor, îți oferă claritate, cât și o capacitate mai mare de a lua decizii. 

Încă de mic, Robert era atras de acei oameni de afaceri pe care îi vedea în filme. Tocmai această lume fascinantă a afacerilor l-a făcut să devină tot mai interesat de acest domeniu, mai ales că avem nevoie în activitățile de zi cu zi, să cunoaștem banii. Informația corectă și completă este cea care face diferența între economii și câștiguri sau pierderi. Relația ta cu banii se va schimba odată ce înțelegi cum funcționează, iar tu vei deveni independent financiar. Vorbind cu Robert, acesta ne-a spus despre un aspect pe care toți ni-l dorim: zona de confort. Zona de confort poate fi construită prin mai multe surse de venit. În viziunea sa, îți poți da seama că te afli într-o zonă de confort când la final de an tragi linie și vezi rezultatele.

Robert recunoaște că a întâmpinat dificultăți, însă au existat câțiva pași care l-au ajutat în depășirea lor: în primă fază a conștientizat problema, apoi a început să analizeze variantele pe care le avea la dispoziție. În tot acest timp, a menținut o atitudine pozitivă, fără a se învinovăți pe el sau alte persoane. La începutul carierei sale de trainer în cadrul centrului Profit Point Romania și-a setat 3 obiective, pe care a reușit ulterior să le atingă: si-a depășit teama de a vorbi în public, și-a lărgit cercul de oameni cu aspirații mari, de succes și a reușit să învețe să tranzacționeze pe cont propriu.

Pentru a putea vedea interviul video cu Robert, poți accesa: