Bitcoin Romania lansează o criptomonedă cu paritate de 1:1 cu RON

Bitcoin Romania, prima și cea mai mare cripto-bursă de pe piața românească, a lansat Roncoin (RONC), primul simbol al unei parități de 1:1 cu moneda României (RON), ceea ce înseamnă că este protejat împotriva volatilității prețurilor. 

Începând de săptămâna trecută, criptomanii români beneficiază de posibilitatea utilizării token-ului Roncoin. Fiecare unitate RONC este susținută de un RON, investiția fiind 100% bazată activele reale din contul de rezervă al platformei Roncoin, ceea ce înseamnă că indiferent de mișcările din piața criptomonedelor, 1 RONC este întotdeauna echivalent cu 1 RON. 

Acesta este un moment important pentru piața criptovalutară din România, pentru că în ultimul an, bursa crypto a înregistrat o volatilitate extrem de ridicată, Bitcoin-ul depreciindu-se de la o cotație de 19.100 USD în decembrie 2017 la aproximativ 6.400 USD în octombrie 2018.

Astfel, pentru ca investitorii să beneficieze de un instrument de protecție împotriva volatilității de pe piețele crypto, pe piață a fost creat USDC, cu o paritate 1 la 1 cu dolarul american, monedă după care Bitcoin România și partenerii săi au creat Roncoin.

“Echipa din spatele RONC a folosit tehnologia Blockchainului Ethereum, oferind siguranță și stabilitatea necesară într-o piață crypto în continuă schimbare. Fiind stocate în Blockchain, tranzacțiile pot fi oricând verificate. Roncoin vine cu un portofel simplu, pe care îl poți folosi pentru a trimite ușor, rapid și în siguranță fonduri oricui, folosind ERC20 Token Standard Interface”, susține Bitcoin Romania.

Compania mai susține că tranzacționând cu RONC, investitorii vor beneficia de un curs mai avantajos pe platforma de trading Bitcoin România, comisionul fiind unul mai mic.

“Cumpără RONC cu RON pentru un comision de administrare de doar 0.25%, cumpărând ulterior BTC, ETH și 30 de altcoins cu un comision redus. Bitcoin România îți oferă posibilitatea de a tranzacționa folosind stablecoin-ul Roncoin pentru a beneficia de un curs mai bun atât la cumpărare, cât și la vânzare BTC, ETH și altcoins”, susține Bitcoin Romania într-un comunicat.

Proiectul Roncoin își dorește să rezolve problema volatilității prețurilor, fiecare unitate fiind susținută de un RON. Astfel, investiția este susținută de activele reale din contul de rezervă al platformei Roncoin. După cum am menționat, paritatea 1 la 1 cu leul românesc oferă protecție împotriva volatilității pieței crypto.

Voting postare: 6

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate