Secretele succesului celor mai bogați oameni

Succesul nu este destinația la care vei ajunge vreodată. Succesul este calitatea călătoriei tale. (Jeniffer James)
Succesul nu înseamnă neapărat bani, ci rezultatul muncii tale pentru a-ți atinge independența financiară. Cel mai important lucru pentru a reuși să ajungi liber din punct de vedere financiar este calitatea pe care trebuie să o dobândești ca om. Și nu contează etnia, calificarea sau limba în care vorbești, nu contează dacă ești bogat sau sărac. Trebuie să fii pregătit pentru a face totul singur, prin multă muncă, perseverență, sacrificii, răbdare și dedicare.  

Setează-ți obiective decisive.

"Urmărește un obiectiv decisiv cu forță și determinare." (Carl Vom Clausewitz)

Când îți setezi un obiectiv, gândește-te care ar fi suma de bani pe care ai vrea să o câștigi. Setează-te pe o sumă credibilă și ai încredere că poți să o atingi. Dorința de a fi constant te va ajuta să faci acest lucru și, cu siguranță, vei avea o satisfacție imensă când vei reuși.

Fă ceea ce iubeşti şi iubeşte ceea ce faci.

Acesta este unul dintre secretele oamenilor care au reușit în mod spectaculos în lumea banilor. Pentru a atinge succesul, trebuie să munceşti, iar dacă munca ta nu-ţi face plăcere și nu o faci cu pasiune şi entuziasm, nu vei ajunge la un nivel înalt. 

Fă muncă multă și de calitate. 

"Cu cât muncesc mai mult, cu atât sunt mai norocos!", a spus Samuel Goldwyn.

Angajații muncesc 40 de ore pe săptămână, iar oamenii care se tratează ca propriii lor angajați, adică lucrează pentru ei înșiși, muncesc mult mai mult, inclusiv în weekend-uri și în vacanțe. Pentru oamenii de succes nu există vacanțe, pentru că însăși procesul de muncă pentru propria lor afacere este o vacanță. Pornind de la faptul că ei au afacerea în inimă, cei înstăriți sacrifică și câte 70 de ore pe săptămână pentru a ajunge la ceea ce-și doresc. 

Plătește-te pe tine primul.

Trainerii Profit Point au întâlnit mii de oameni care ar dori să-și planifice eficient bugetul, dar nu reușesc. Fiecare din ei își dă întrebarea de ce nu are bani în cont după câteva luni de muncă. Secretul e să te pui primul pe lista de plăți: păstrează 15% din venitul lunar într-un cont separat doar pentru tine, pentru independența ta financiară. În timp, vei fi surprins să vezi cum suma din contul tău personal va crește. 

Începe de jos și câștigă experiență

Conform revistei Forbes, dintre cei 400 de miliardari ai lumii, 274 sunt antreprenori, iar, din primii zece cei mai bogați oameni, șase și-au făcut averea de la zero, valoarea combinată a averilor acestora fiind de 166,5 miliarde de dolari. 

"Trebuie să fii pregătit pentru sacrificiu, să muncești 24 de ore din 24, șapte zile din șapte pentru a câștiga. Daca nu poți face acest lucru, ramai la job-ul pe care îl ai. Trebuie să fii pregătit să treci prin momentele dificile, precum și cele bune, dacă vrei să ajungi undeva.”, a spus John Catsimatidis, președinte și director executiv al Red Apple Group și Gristedes Foods, cu o avere de 1,65 de miliarde de dolari.

Toate aceste secrete pot fi interpretate ca principii de valoare pe care le poți lua ca bază pentru dezvoltarea ta personală prin educație financiară. 
 

Vrei să ai mai mulți bani?

Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:

 1. Investește în educația ta
 2. Informează-te
 3. Fă-ți un plan
 4. Analizează-ți cheltuielile
 5. Economisește
 6. Multiplică-ți sursele de venit
 7. Investește
 8. Ajută-i și pe ceilalți

Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!

Voting postare: 6

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

INFOGRAFIC: Top 10 curiozităţi despre bani

INFOGRAFIC: Top 10 curiozităţi despre bani

Un subiect cel puţin controversat, dar omniprezent în vieţile noastre, îl constituie banii. Cum facem rost de ei, cum îi cheltuim, cum ne in..
 •   0
 •   0
 •   2400
 •   0
De ce mereu vrem mai mulţi bani? Câştigul, între financiar şi psihologic

De ce mereu vrem mai mulţi bani? Câştigul, între financiar şi psihologic

Răspunsul la această întrebare poate fi atât de complex şi extins, încât ar trebui să dedicăm o carte destul de voluminoasă doar pentru schi..
 •   0
 •   0
 •   928
 •   0
Fii deştept cu banii tăi!

Fii deştept cu banii tăi!

Cea mai simplă regulă a finanţelor personale este să cheltuieşti mai puţin decât câştigi. O să găseşti această regulă în toate cărţile sau m..
 •   0
 •   0
 •   2057
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate