Tinerii fără venituri pot solicita credite fără dobândă - Investește în tine

De luni, 15 octombrie 2018, Ministerul Finanțelor Publice vine în întâmpinarea tinerilor care au nevoie de un sprijin financiar pentru a se dezvolta din punct de vedere personal și profesional, dar și a persoanelor de până la 55 de ani care doresc sau sunt nevoiți să își schimbe profesia. Este vorba de începerea demarării programului "Investește în tine", prin care românii pot contracta credite fără dobândă.  

Prin programul guvernamental "Investește în tine", românii cu vârsta cuprinsă între 16 și 55 de ani pot contracta credite garantate de stat fără dobândă care pot ajunge, în funcție de vârstă, și la 60.000 de lei. 

Potrivit comunicatelor de presă, solicitările pentru obținerea creditelor garantate de stat pot fi făcute chiar de săptămâna viitoare.

Condițiile de eligibilitate ale programului guvernamental "Investește în tine"

Odată cu demararea efectivă a programului, va trebui să îndeplinești următoarele condiții pentru a beneficia de un credit fără dobândă:

1. Trebuie să fii persoană fizică, cetățean român cu domiciliul în România;

2. Trebuie să ai între 16 ani împliniţi și 26 de ani neîmpliniţi la data solicitării creditului și să fii inclus în sistemul de învățământ sau să faci cursuri de specializare, autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale sau, după caz, de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale;

3. Dacă ai între 26 de ani împliniţi şi 55 de ani neîmpliniţi la data solicitării creditului inclusiv, trebuie să fii inclus în sistemul de învăţământ sau să efectuezi cursuri de reconversie şi/sau specializare profesională, autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi, după caz, de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale;

4. Să prezinți cel puţin un codebitor, dacă tu nu ești angajat.

Proiectul programului "Investește în tine" are următoarele caracteristici:

- procentul de garantare a creditelor acordate prin Program este de 80%, exclusiv dobânzile şi comisioanele aferente;

- valoarea maximă a finanţării garantate de stat este de 40.000 lei, în cazul beneficiarilor cu vârste între 16 ani şi 26 de ani, respectiv 35.000 lei, pentru beneficiarii cu vârste între 26 ani şi 55 ani. Creditele pot fi suplimentate cu 20.000 de lei, pentru toţi beneficiarii dacă sunt angajaţi sau se angajează pe perioada derulării creditului;

- garanţia de stat se acordă prin intermediul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi a Fondului Român de Contragarantare. Dobânzile, comisioanele şi spezele bancare aferente creditelor garantate se suportă din bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză;

- durata maximă de creditare este de 10 ani. Programul prevede şi obligaţia instituţiilor de credit finanțatoare de a asigura o perioadă de graţie cel puţin egală cu perioada studiilor, nu mai mult de 5 ani de la data acordării creditului.

Programul "Investește în tine" este o investiție în oameni, în cetățenii români care doresc sau sunt nevoiți să își schimbe profesia sau să se recalifice. Descarcă fișierul de prezentare a proiectului pentru a vizualiza mai multe detalii. 

Vrei să ai mai mulți bani?

Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:

 1. Investește în educația ta
 2. Informează-te
 3. Fă-ți un plan
 4. Analizează-ți cheltuielile
 5. Economisește
 6. Multiplică-ți sursele de venit
 7. Investește
 8. Ajută-i și pe ceilalți

Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!

Voting postare: 1

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Cum alegi creditului potrivit?

Cum alegi creditului potrivit?

Înainte de a afla care sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când vrei să alegi creditul care se potrivește c..
 •   0
 •   0
 •   1807
 •   0
Creditul bun și creditul rău

Creditul bun și creditul rău

Cum faci diferența între un credit bun și un credit rău? Un credit poate fi considerat bun atunci când acesta îți poate aduce plus valoare, ..
 •   0
 •   0
 •   1570
 •   0
Creditul: prieten sau dușman?

Creditul: prieten sau dușman?

Cu toții avem vise pe care dorim să le împlinim. Am ajuns la o etapă în care băncile dau credite cu buletinul: banca îți oferă bani ca să-i ..
 •   1
 •   8
 •   5471
 •   1
Dobânda la credite ipotecare se îndreaptă spre 7%

Dobânda la credite ipotecare se îndreaptă spre 7%

Cumpărarea unei locuințe începe să redevină dificilă din cauza majorării dobânzilor bancare care merg în tandem cu o altă măsură anti-credit..
 •   4
 •   6
 •   1313
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate