Vreau să fiu antreprenor!

Fiecare dintre noi caută cea mai bună soluţie – atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională. Fie că au strâns deja ani de zile de muncă în sectorul privat sau de stat, sau se află la început de drum în carieră, mulţi se gândesc că dezvoltarea unui business personal este cea mai bună variantă. Cea în care tu eşti propriul tău şef, iei propriile decizii şi îţi transformi visele în realitate.

Cu toate acestea, antreprenoriatul în România încă nu este un sector atât de dezvoltat ca în afară, mulţi dintre noi având doar schiţată ideea pe care ne-o dorim pusă în practică. Aşadar, de unde începem, astfel încât şi succesul să ne fie la „îndemână”?

Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!

Învăţăm din greşeli

Unul dintre primcipalele motive pentru care marea majoritate dintre noi se gândesc de două ori înainte de a renunţa la job-ul de zi cu zi şi a-şi porni propria afacere constă în frica de eşec. Antreprenoriatul reprezintă o investiţie destul de substanţială în primă fază iar teama de a pierde o mare parte sau chiar toţi banii este cea care ne face să dăm înapoi.

Desigur, acest impediment de ordin mental trebuie asumat şi depăşit – altfel, nu am mai auzi despre poveştile de succes ale celor care au reuşit riscând. În multe dintre aceste cazuri, încercarea a fost urmată de eşec iar eşecul de o nouă încercare. La fel de adevărat însă este şi faptul că învăţarea din greşeli, ca o metodă de educaţie antreprenorială, se poate dovedi foarte costisitoare, mai ales în cazul celor care insistă să testeze „practica” înainte de a studia „teoria”.

Educaţia ca punct de plecare

Devine, astfel, mult mai indicat un plan de atac care să presupună o primă investiţie în cunoştinţele atât de necesare. Poate că nu întotdeauna, dar de cele mai multe ori, persoanele informate şi educate au o rată de succes mult mai ridicată. Desigur, şi în acest caz există un revers al medaliei – blocajul la nivelul teoriei. Este vorba aici despre cei care investesc permanent în educaţie, fără a o aplica, dorind să ştie cât mai mult, dar temători atunci când vine vorba de experienţa reală.

Aşadar, este alegerea ta!

Te arunci din prima într-un domeniu despre care nu ştii prea multe, sperând că o sa iasă bine şi riscându-ţi toată investiţia!

sau

Citeşti zeci de cărţi şi participi la prea multe cursuri de antreprenoriat, dar rămâi doar cu o bibliotecă stufoasă?

sau Te informezi, aplici, vezi ce funcţionează şi ce nu, încerci din nou, investeşti încontinuu în educaţia ta ca antreprenor şi reuşeşti?

Voting postare: 1

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate