10 motive pentru care încă nu ești bogat (partea I)

Ai un job, poate unul chiar bun și cu toate astea se pare că salariul nu îți ajunge niciodată de la o lună la alta. Chiar dacă știi că ar trebui să cheltui mai puțin și să economisești mai mult, nu reușești să faci nici una dintre cele două. Cu toate astea speri ca norocul tău financiar să se schimbe și să poți să începi să îți creezi un viitor mai bun. Între timp datoriile se acumulează și tu nu știi ce să faci ca să le administrezi mai eficient. Toate astea îți sună cunoscut?

În loc să aștepți ca situația ta financiară să se îmbunătățească ca prin magie, este timpul să arunci o privire asupra lucrurilor pe care le faci și care îți afectează situația financiară. În cele din urmă este posibil să fie vina ta pentru situația financiară în care te afli. Vei găsi mai jos 10 motive pentru care oamenii nu reușesc să adune avere și de cele mai multe ori sfârșesc faliți. O parte dintre ele s-ar putea să ți se pară familiare.

  1. Nu ai acordat importanță educației.Chiar dacă unele dintre poveștile de succes ale oamenilor bogați încep când au renunțat la studii, nu îți recomandăm să faci acest lucru. Dacă nu ești unul dintre cei care sunt pe cale să devină milionari dintr-o idee pe care au pus-o în practică încă din timpul studiilor și acum sunt pe drumul spre succes, te sfătuim să nu renunți la studii, pentru că acestea îți vor deschide multe uși spre succesul profesional. După ce ai terminat studiile, nu te opri și continuă sa îți îmbunătățești educația pentru a-ți crește valoarea.
  1. Încerci să ții pasul cu prietenii, cunoștințele sau colegii. Îi vezi pe cei din jur că își permit lucruri pe care tu nu le poți avea și pentru a nu rămâne în urmă faci mișcări financiare care îți dau mai multe bătăi de cap decât să te conducă spre prosperitate. Alegerea corectă este să încerci să îți menții nivelul de trai pe care ți-l permiți, fără să încerci să demonstrezi nimic nimănui. Cel mai mare impediment în calea spre a deveni bogat este să te comporți ca și cum ai fi bogat înainte să fii.
  2. Nu faci ceea ce îți place. De aceea rezultatele tale profesionale lasă de dorit și nu evoluezi în carieră și nici salariul tău nu este pe măsura așteptărilor. Recomandarea este dacă nu poți să faci ceea ce îți place, cel puțin să îți placă ceea ce faci și astfel să îți faci job-ul foarte bine, pentru a fi apreciat și remunerat corespunzător. Pune pasiune în ceea ce faci și încearcă să îți demonstrezi valoarea profesională alegând o carieră care îți pune în valoare calitățile.
  3. Ai obiceiuri proaste. Ai pasiuni costisitoare care în loc să îți aducă bunăstarea financiară te îngroapă în datorii. Partea mai puțin bună este că dacă ai obiceiuri proaste care te costă, cel mai probabil ai și obiceiuri financiare care nu te ajută să te menții pe linia de plutire. Cu cât vei renunța mai repede la aceste obiceiuri cu atât sănătatea ta cât și sănătatea bugetului tău vor începe să își revină.

Lista continuă în articolul următor cu încă 6 obiceiuri care te împiedică să acumulezi avere și să devii bogat.

Autor: Monica Mititelu (www.abcdarfinanciar.ro)

Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
Voting postare: 1

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate