Banii fac lumea să se învârtă!

Pachetul de stimulare al preşedintelui Biden, în valoare totală de 1,9 miliarde de dolari, a fost adoptat definitiv miercurea trecută în Congres, în pofida opoziţiei republicanilor, şi semnat joi de preşedintele SUA. Asistăm la o redresare economică globală. Avem mai mult control asupra situației pandemice, afacerile au început să-și ia din nou avânt, inclusiv în cele mai afectate industrii cum ar fi companiile aeriene și cele din domeniul HoReCa. Portofoliile investitorilor sunt concentrate pe bunuri de capital globale din domeniul industrial, financiar, transport, tehnologie, agricultură și multe altele. 

Un moment oportun pentru investiții!

Piețele financiare vor înregistra în continuare corecții masive pe măsură ce tankerul economic american încearcă să înainteze alert, cu presiuni inflaționiste în creștere, cu o politică Fed acomodativă și toate organismele monetare dispuse să accepte o inflație mai mare până când șomajul o să scadă la niveluri pre-pandemice; cu câștiguri mult mai mari de acum încolo, flux masiv de numerar și ROIC. Aceste corecții sunt privite de investitori ca niște oportunități de acumulare la prețuri mai mici. Suntem doar în primele reprize ale unei redresări economice supraalimentate, care va mai dura câțiva ani. Acesta este un moment oportun mai degrabă pentru a investi, decât pentru trading.

Viteza și sustenabilitatea redresării economice globale depind de combaterea definitivă a pandemiei care, după cum știm cu toții, a fost cauza recesiunii severe din 2020. Pe acest front, știrile se îmbunătățesc de la o săptămână la alta, cu un număr de cazuri în scădere și vaccinări în masă. Putem afirma categoric că SUA și economia globală au început să își revină, iar statisticile recente sunt fenomenale atunci când se ia în considerare faptul că tocmai a început să se accelereze deschiderea afacerilor, a școlilor și a fabricilor de producție. Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică își susține previziunile economice pentru 2021, afirmând că pachetul de stimul al lui Biden va turboalimenta creșterea economică mondială pe măsură ce Europa poate întârzia. De asemenea, și-a mărit prognoza de creștere mondială la 5,6% de la 4,2% și a dublat mai mult decât prognoza pentru SUA la 6,5%. "Statele trebuie să-și accelereze programele de vaccinare; băncile centrale trebuie să se mențină acomodative, iar politicile fiscale trebuie să fie extrem de stimulative.", afirmă membrii OCDE.

BCE a decis săptămâna trecută să accelereze achizițiile de obligațiuni pentru a susține în continuare economiile europene. Se așteaptă și ca BOJ să își ajusteze politicile pentru a stimula creșterea economică. Toate veștile bune susțin teza unei creșteri economice globale. Covid-19 rămâne în retrovizor, omenirea revine treptat la normalitate. Suntem într-o perioadă care sperăm să avem parte de stimulări fiscale și lichidități care vor conduce la creșterea valorii activelor de risc.

Ne așteptăm pe deplin că și curba randamentului să continue să se accentueze ușor, având toate motivele corecte: accelerarea creșterii economice globale, creșterea utilizării capacității, creșterea așteptărilor inflaționiste și creșterea cererii de împrumut.

Vești bune! Așadar, învestiți în consecință.

Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare.
Voting postare: 3

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate