Warren Buffett: "Este cea mai bună carte despre investiții scrisă vreodată."


Fie că ești un investitor cu experiență, fie abia ai început să faci primii pași pe bursă, merită să te informezi întotdeauna despre noile tendințe ale piețelor, înțelegându-le bine regulile și subtilitățile. Aici îți vor veni în ajutor câteva sfaturi cu privire la anumite tehnici și idei de la investitorii care au reușit să exceleze în lumea investițiilor. Citește în continuare acest material pentru a afla care sunt cele mai bune cărți despre investiții pentru anul 2020.

Din categoria "oldie but goldie"... 

The Intelligent Investor

Supranumit "the godfather of investing", renumitul profesor și investitor Benjamin Graham a reușit să abordeze în mod diferit, curajos am spune, subiectul investițiilor pe piețele financiare. Autorul nu ne va spune care e secretul milioanelor în cont, ci, mai degrabă, ne va transmite genuin cum să nu ajungem la ultimul ban din portofel. Graham ne împărtășește pas cu pas elementele de bază care trebuie studiate înainte de a păși în lumea investițiilor pe termen lung, descriind strategii recomandabile oricărui tip de investitor și analist financiar. Citind această carte, vei descoperi lecții uimitoare ale actorilor de pe piața americană de valori. Celebrul Warren Buffett a etichetat această publicație ca fiind "cea mai bună carte despre investiții scrisă vreodată".

The Little Book of Common Sense Investing

Fiind creatorul primului fond de indici din lume, dar și cel mai bun prieten al lui Warren Buffett, John C. Bogle a știut exact ce să ne transmită pentru a face investiții chibzuite pe piețele financiare. „E o carte a investițiilor de bun simț. E singura modalitate de a-ți garanta o rată echitabilă a rentabilității pe bursă.”. Autorul ne transmite ce a reușit să învețe din experiențele sale pentru a transforma orice șansă în favoarea sa. Nu este singura sa carte, însă este bestseller-ul care surprinde tehnicile inovatoare ale autorului și adevărurile despre investiții, într-un amalgam de paragrafe relativ scurte și ușor de parcurs. Merită să o citești!

O biblie a începătorilor...

A Random Walk Down Wall Street

Știai că o investiție nu înseamnă neapărat să dedici ore în șir portofoliului de investiții? Burton Malkiel știe bine asta. „A Random Walk Down Wall Street” este o bijuterie pentru cei care încearcă să se descurce cu primii 401k. Mai întâi de toate, "trebuie să înveți să asculți când cineva îți vorbește despre investiții și apoi să înveți să vorbești cu sens despre asta." , spune autorul.
Cartea lui Malkiel conține și câteva definiții despre investiții, aplicabile în diferite strategii orientate spre diferite etape ale vieții. Autorul subliniază cât sunt de importante investițiile pe termen lung, și faptul că acestea sunt mult mai eficiente decât "schemele de îmbogățire rapidă". A prezice prețurile coret te ajută să eviți greșelile în investiții. Este o ediție revizuită a unei cărți extrem de populare în occident și nu mai, vândută până acum în câteva milioane de exemplare.  

Vom continua colecția cu cele mai bune cărți de investiții și în alte articole. Până atunci, tu ce cărți le recomanzi cititorilor investitori?

Citește și: 10 cărți gratuite despre bani și educație financiară, Cele mai bune cărți de dezvoltare personală online

Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare.
Voting postare: 2

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Cărți de dezvoltare personală - descarcă gratuit!

Cărți de dezvoltare personală - descarcă gratuit!

Acest articol este o alternativă gratuită pentru toți cei pasionați de citit. Îți prezentăm 7 materiale de dezvoltare personală pe care poți..
  •   5
  •   8
  •   1862
  •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate