Cele mai frecvente 8 greșeli cu privire la administrarea bugetului personal

Bugetul personal este modalitatea prin care ții evidența cheltuielilor cu scopul de a le reduce și a le păstra în anumite limite. Bugetul este cel care îți spune cât și pe ce cheltui și îți poate atrage atenția atunci când o categorie de cheltuieli depășește ceea ce ți-ai propus. Ai mai jos pe scurt cele mai comune greșeli pe care le fac oamenii privind administrarea bugetului personal.
 1.       Uită sau omit să noteze cheltuielile pe care le fac. Este aproape imposibil să respecți un buget dacă nu știi pe ce se duc banii tăi. Există multiple instrumente care te pot ajuta să ții mai ușor evidența cheltuielilor, trebuie doar să o aplici pe cea care se potrivește cel mai bine stilului tău. Nu exclude din buget cheltuielile care ți se par de mică valoare pentru că adunate pot face diferența.
 1.       Sunt prea stricți cu bugetul lor. Scopul bugetului este să te ajute să ții evidența cheltuielilor și să te încadrezi în limitele stabilite. Dacă aceste limite sunt prea stricte și nu există satisfacții privind administrarea bugetului, tentația de a renunța la el este mare.  De aceea este bine ca bugetul să fie echilibrat și să ofere motivație. Oferă-ți o marjă de eroare în care să te încadrezi pentru a avea flexibilitatea de care ai nevoie respectând totuși bugetul general.
 1.       Nu își stabilesc obiective privind bugetul personal. Stabilirea și atingerea obiectivelor te motivează să respecți ceea ce ți-ai propus. Fii realist atunci când îți stabilești obiectivele și când îți întocmești bugetul pentru a nu fi dezamăgit de eșec. 
 1.       Nu își evaluează bugetul. Dacă doar ții evidența cheltuielilor fără să evaluezi cum au evoluat acestea lună de lună, faci munca doar pe jumătate. Pentru ca eforturile pe care le depui pentru a respecta un buget să fie eficiente trebuie să evaluezi evoluția bugetului tău de la o lună la alta și să îl îmbunătățești.
 1.       Nu își revizuiesc bugetul. Nu poți avea același buget la nesfârșit. Viața ta se schimbă și la fel ar trebui să se întâmple și cu bugetul tău. Atunci când revizuiești bugetul ar trebui să ții cont și de schimbările economice și de inflație pentru că și acestea îți pot afecta bugetul.
 1.       Nu țin cont de cheltuielile neregulate precum primele de asigurări anuale, taxele și impozitele, revizia periodică la mașină sau vacanța și perioada Sărbătorilor. Pentru a susține mai ușor aceste cheltuieli împarte valoarea lor anuală la 12 luni și economisește acești bani în fiecare lună. 
  Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
 1.       Nu sunt pregătiți pentru cheltuielile neașteptate. Pentru asta există fondul de urgență care te poate trece peste evenimentele nedorite cu bugetul neafectat. Oricând poate apărea o urgență medicală sau o avarie la casă sau la mașină pe care trebuie să o rezolvi urgent. Poți estima aceste cheltuieli pe baza frecvenței cu care acestea au apărut în trecut, de aceea este bine să ai un istoric al cheltuielilor.
 1.       Amână cheltuieli fixe. Amânând o factură nu faci decât să îți sabotezi și bugetul pe luna următoare și în cel mai rău caz să plătești și penalități pentru plata întârziată. Amânând o plată curentă nu faci bugetul în curs să arate mai bine ci doar îl dezechilibrezi și pe următorul.
  Cu toți depășim bugetul pe care ni l-am stabilit din când în când, dar asta nu înseamnă că nu ar mai trebui să mai folosim unul. Cel mai bine este să îți crești gradul de disciplină financiară și să îți dorești să faci o schimbare în viața ta. Profit Point vrea să fie partenerul tău în educație!
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

Articole asemănătoare

Cum să gestionezi eficient bugetul familiei

Cum să gestionezi eficient bugetul familiei

De cele mai multe ori, banii reprezintă un subiect greu de abordat cu calm într-o familie. Aceștia pot aduce siguranță și bunăstare în famil..
 •   4
 •   5
 •   4756
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate