Inițiative ce susțin Educația Financiară

Educația Financiară ar trebuie să fie alături de etică și drepturile omului materii obligatorii în școală. Dar pentru că acest lucru nu se întâmplă, nu ne rămâne decât să compensăm lipsa acestor materii prin inițiative care să acopere nevoia de informare și educare a populației. În domeniul educației financiare există câteva proiecte notabile care merită atenția noastră dacă vrem să parcurgem cât mai lin drumul educației financiare.

Un proiect foarte interesant de educație financiară este cel inițiat de Bursa de Valori București care se numește Fluent în Finanțe. Aceasta este o platformă educațională care te introduce în lumea investițiilor și a pieței de capital. Platforma îți propune pe lângă noțiunile teoretice, cursuri online, clipuri educative și teste de evaluare a cunoștințelor financiare. Partea practică este acoperită prin oferta de seminarii de educație financiară gratuite care se pot desfășura la sediul companiilor sau al facultăților interesate. www.fluentinfinante.ro este o platformă pe care merită să o încerci.

O altă instituție care ne propune un program de educație financiară este Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF). Acest proiect se adresează atât elevilor, cât și părinților și profesorilor și acoperă domenii precum asigurările, piața de capital și pensiile private. Partea practică a programului este asigurată de teste, rebusuri și chiar jocuri pe tema educației financiare. Dacă vrei să descoperi mai multe despre acest proiect nu ezita să consulți site-ul https://asfromania.ro/edu/ .

Asociația Română a Băncilor (ARB) se alatură și ea acestui top prin platforma https://www.educatiefinanciara.info/ unde abordează pe înțelesul tuturor subiecte de banking.

Nu trebuie să trecem cu vederea nici inițiativa Băncii Naționale a României în colaborare cu Ministerul Educației Naționale de a introduce în anul școlar 2013 - 2014 materia Educaţie financiară în rândul cursurilor opţionale pentru elevii de clasa a treia sau a patra. În anul școlar 2013 – 2014 s-au înscris în proiect peste 12.500 elevi din 32 de județe și Municipiul București, în timp ce în anul şcolar 2014 - 2015 la cursuri au participat 44.600 de elevi din 41 de judeţe şi Bucureşti, respectiv 11% din totalul elevilor de clasa a treia şi a patra. Numărul elevilor participanți la aceste cursuri s-a majorat an de an, ceea ce arată interesul crescut al părinților pentru dezvoltarea competențelor copiilor privind administrarea resurselor financiare.

Finalitatea cursurilor opționale de Educație financiară pentru elevii este Olimpiada Micilor Bancheri, competiție națională la care participă elevii din clasele a treia și a patra și care se desfășoară în două faze, una școlară și una națională și conține atât o probă teoretică cât și una practică.

Și sectorul ONG este activ în domeniul inițiativelor privind educația financiară prin Junior Achivment Romania (JAR) care ne propune proiectul Bani IQ. Această platformă se adresează atât elevilor și studenților, cât și profesorilor și instructorilor și oferă resurse atât în format video cât și materiale, articole și studii de caz utile pentru îmbunătățirea educației financiare. Elementul de noutate al acestei platforme îl reprezintă trainingul online care începe cu un test de evaluare a cunoștințelor financiare, continuă cu partea teoretică și la final vei da un nou test în urma căruia vei obține o diplomă. Dacă vrei să urmezi trainingul online îl poți accesa aici: https://trainingonline.baniiq.ro/ .

Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!

Oferta este completată de cursurile gratuite de educație financiară oferite de Profit Point în 5 orașe ale țarii, București, Timișoara, Cluj, Iași și Constanța.

Dacă educația financiară este printre prioritățile tale ai de unde alege. Acestea nu sunt singurele proiecte de educație financiară disponibile pe piață, oferta este mult mai bogată, depinde doar de tine să cauți proiectul care ți se potrivește cel mai bine și să te implici!

Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate