"Investește în ceea ce cunoști." - Peter Lynch

Supranumit "cameleonul investițiilor", Peter Lynch este unul dintre cei mai de succes investitori din toate timpurile. Acesta a preluat conducerea fondului mutual Fidelity Magellan în luna mai 1977, pe care l-a condus timp de 13 ani. Lynch l-a transformat în cel mai mare fond mutual din lume, obținând un profit anual de 13,4% la un plafon de active în valoare de 20 de milioane de dolari. 

Faimosul sau principiu de investiții – Investește în ceea ce cunoști – a popularizat conceptul economic de “cunoștințe locale”. Lynch consideră ca acest fundament este un punct de plecare pentru investitori, aceștia fiind mai capabili sa obțină profit din acțiuni decât un manager de fond, deoarece ei pot găsi idei de investiții inteligente în viața lor de zi cu zi. Iată care sunt opiniile de bază ale marelui investitor, care te pot ghida în procesul de selectare a activelor.

Investește în ceea ce cunoști. Cea mai cunoscută lecție pe care Lynch o oferă investitorilor este sa investească într-o companie pe care o cunosc, pe care au urmărit-o și au analizat-o din toate punctele de vedere. Trebuie să gândești ca un consumator și să vezi în ce măsură bunurile companiei satisfac nevoile mai multor consumatori.
Acțiunile nu sunt bilete la loterie. În spatele fiecărei acțiuni se află o companie. Dacă compania se descurcă bine, în timp, acțiunile se descurcă bine, și invers. Trebuie să te uiți la companie.”
Studiază istoricul afacerii. Este foarte important să cunoști istoricul general al companiei în care vrei să investești pentru ca să înțelegi cum se pot obține randamente. Dacă o companie are profit zero, dar crezi că are perspective de creștere, nu fă nimic cu ea și scrie-i numele într-un carnet. Mai studiaz-o o dată după 6 luni și vezi dacă mai crezi că este bună. 

Fă bine calculele. Rezervați-vă, cel puțin, 30 de minute pe zi pentru a face  analiza financiară a companiei, care include rapoartele trimestriale și anuale. Acest lucru te va ajuta să îți dai seama dacă acea companie nu are un dezechilibru financiar. Peter Lynch susține că cea mai mare problemă pentru el în investiții a fost falimentul companiilor. 

Colectează și verifică informațiile. Informația înseamnă putere. Este foarte important să monitorizezi constant ce se întâmplă în interiorul și exteriorul companiei, tocmai pentru a putea detecta în prealabil potențialele probleme sau neajunsuri. E vorba de un management activ care îți permite să menții stabilitatea și creșterea afacerii, susține Lynch. 

Este inutil să faci previziuni economice. “Dacă îți petreci 13 minute pe an să încerci să vezi cum o să meargă economia, ai pierdut 10 minute”. Concentrează-te pe faptele de acum, decât pe estimările viitoare.

Opiniile investitorilor precum Peter Lynch, Warren Buffett te pot ajuta să-ți atingi scopurile financiare. Ascultă de la cei mai buni și aplică și tu principiile care i-au adus pe culmile succesului!

Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare.
Voting postare: 1

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate